СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 744
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
На Ния м.г. бяха изпуснали 4 точки. Пак по бел.
Добрата новина е, че е просто пробен Simple Smile))

# 406
До колкото знам от нашия набор си позволяват да пушат даже и в училището. А наргиле бара беше много посещаван и нямало проблем, че са на 13. А чалгата мисля, че ще ни е най-малкия проблем. Миналата година имаше клас, който ходи на Миле Китич за Коледа

# 407
  • София
На Ния м.г. бяха изпуснали 4 точки. Пак по бел.
Добрата новина е, че е просто пробен Simple Smile))
Да. Но 16 точки е отвратително много. Снимах и утре ще ги бомбардирам на Месинджър, барем се извинят поне.

# 408
Много гадно това с точките. На матурата няма как да се случи подобно нещо, защото сигурно има двама алтернативни проверяващи. При несъвпадане на резултат, трябва да има комисия. Поне си мисля, че е така.
 Аз изобщо не съм гледала как са сумирали...
Синът ми днес беше на ПИ по БЕЛ в неговата школа, каза, че е бил по труден от този в "Междучасие". В "Междучасие" е имало неучени още неща, но тук самите въпроси са били по-завъртяни. Черновата обаче са я взели. Явно не искат да има изтичане на информация....
Мина му и класното по БЕЛ - от две части като на матурата е било - преразказ и тест, но в теста повечето въпроси са били литературни.
По пубертетската тема мога да пиша много, защото моето е от децата с подранил пубертет. Вече и няколко гаджета е имал....С по една -две години по-големи.

# 409
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз чак сега разгледах ПИ по БЕЛ от Междучасие - има 29 т. на преразказа, 4 т.     на тезата, 12 точки на грешките..дотук добре. Има и няколко сбъркани въпроса на теста. Общо взето може поне 10 точки да качи, ако внимава повече в условията.

# 410
  • София
Ми аз писах на Междучасие.
Лошото е, че тези 16 точки по-малко доведоха до неособено приятни отношения напоследък.
Иначе точки винаги бакалската смятам. От един тест по БЕЛ в пети клас, на който дъщеря ми имаше петица, на 1 точка от шестицата, и да речем 25 от 30 точки. А то като сумирах, максималният брой точки по дифолт се оказа 28.
Абе на учителите по български явно им куца математиката. 😁

# 411
Много гадно това с точките. На матурата няма как да се случи подобно нещо, защото сигурно има двама алтернативни проверяващи. При несъвпадане на резултат, трябва да има комисия. Поне си мисля, че е така.
Не точно. Но да речем, че нещата са решени така, че принципно е невъзможно да се стигне до грешно сумиране. Всичко минава през електронна система. Правят се проверки на отчетените верни отговори на въпросите с избираем отговор, за въпросите със свободен отговор има определена максимално допустима разлика между точките, дадени от двамата оценители...Дълго е.
Когато излязат правилата, ще видим как ще е за тази учебна година, но не вярвам да има голяма разлика в сравнение с предходната по отношение на самото оценяване.

# 412
И аз имам мейл от междучасие, но за неделните занятия. Всъщност промяната е само, че са обърнали първо да ѝ е математиката. Може би и в стаите има промяна, но не знам дали изначално са тези.

15/12(неделя): Весела Михайлова - 11:30 - 13:30 ч., Място на провеждане: I АЕГ, ст. 441
15/12(неделя): Светла Гьорева - 9:15 - 11:15 ч., Място на провеждане: I АЕГ, ст. 443
Рени, децата ни ще бъдат заедно на български в неделя. Винаги ли сте в този час? Само стаята е сменена при нас.
И при нас рождените дни се празнуват по отделно момичетата и момчетата. Моята и миналата, и тази година кани само момичета. По спомени от баткото в осми клас се променят нещата. И той пропуши в елитната Първа АЕГ. Чалги и там масово се слушат. Но при него сякаш тази година има някакво развитие, 11 клас е. Каза, че вече вкъщи не слуша чалги, само на купони... И с наргилето беше някаква мода 8-9 клас. В класа на наборката не съм чула да се пуши, но вероятно има пушачи. Имаше някакви любовни драми, но нищо сериозно, детска му работа. Моята засега удържа положението с чалгите, не слуша и не харесва, но и по купони още не ходи. Поканиха я на пижамено парти у братовчедка й след Коледа. Ще бъдат 5-6 деца.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 08:20 от Betty L.

# 413
  • София
Бети, по принцип е при Михайлова с групата от 9:15.

При нас на рождените дни има за цвят 2-3 момчета. Трябва да я поразпитам повече за пушенето.

# 414
  • София
Е, обадиха се от Междучасие.
След като се изясни фрапантната грешка, се извиниха наистина.
Ще отразят резултата в електронната система.
Дамата, проверила този тест е за първа година при тях в това си амплоа.
Обещаха, че няма повече да бъде ангажирана...

# 415
  • София
Като ви чета за неразбориите с Междучасие все повече се убеждавам, че са превърнали ПИ в едно голямо печалбарство и това при една от „елитнити” школи. И се чудя не се ли усещат, че по този начин ще започнат да губят клиенти? В края на краищата не са единствената школа, която провежда ПИ.
И нещо странично – от известно време моят ми казва, че му харесва физиката и оценките го потвърждават. Вчера се прибирам и очите ми станаха на палачинка. Енергоспестяващият тийнейджър решава сам, без никой да го е карал задачи по физика! Това нещо няма как да се случи по математика например. Аз съм хуманитарист, скарана с точните науки и на моята реплика към мъжа ми, че „това дете не е от мен” дребният така се притесни и започна да задава въпроси щом не е от мен, кой го е родил и аха да ревне. Та трябваше да се обяснявам, че аз съм майката Simple Smile

# 416
  • София
мама МОНИ при нас е пък точно обратното. Едната близначка, която засега се справя добре по математика и точните науки като цяло, сериозно го е закъсала по физика. Оплаква се, че нищо не разбира и хвана баща си да и обяснява при което уж нещо разбра и на следващият ден след физиката отново се оплака, че нищо не е решила. А и двамата с баща и сме инженери. Дано имаме време ваканцията и с двете да порешаваме малко задачи по физика та дано нещо разберат и схванат.

# 417
  • София
Aila, според мен има проблем с начина, по който обяснява учителят. И моите се оплакват, че не нищо не разбират, а едната традиционно обича физика и химия. Та гледаха в Уча се уроците, писаха формули. Уж нещо им просветна, ама другата каза да не очаквам добри резултати на контролното.

# 418
  • София
Aila успех! За мен физика, химия, математика бърррр... голям зор ми беше. Баща му също е хуманитарист (е после се преквалифицира с икономика), та се чудя за тази физика. Но ако му кажа, че не е син и на баща си ще стане страшно, а тъкмо оправих нещата Simple Smile.

# 419
  • София
На мене физиката винаги ми е била дяволски интересна, но никога не успях да се науча да решавам задачи.
Тези за домашно ги решаваше таткото на една съученичка, а ние останалите три приятелки ги преписвахме.
На контролни седях с две момчета, които бяха много добри със задачите, но пък ги мързеше да учат, та се кооперирахме.
Онзи ден дъщеря ми изпищя, че ѝ били мъгла тези задачи; с мъжа ми се попритеснихме, че и ние не сме много вещи в този занаят, но тя пък седна, чете час и нещо и каза, че ги разбрала. Беше доволна от контролното вчера, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт