СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 738
  • 772
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз да върна разговора на учебна вълна, иначе се депресирам и имам чувство, че отглеждам аутсайдери.
Вчера мина Оли по математика при набора. Каза ми, че една подточка не е решил, но според него имало някаква грешка. Аз го овиках, но после като тръгнах да решавам задачата се получи сборът на две числа на квадрат да е отрицателно число. Той затова нищо не преписал на чисто, защото не знаел какво да напише.   

# 391
  • София
Относно незнанието на родителите да кажа че  социалните мрежи предлагат доста опции за скриване на действия..Персонална видимост или блокиране на определени  приятели ( в случая родители и т.н..)/Скрити чатове, които не остават следа....Наистина родители , които не са нащрек  могат да останат в неведение

# 392
  • Отвъд алеята зад шкафа
То и тези, които са нащрек, пак могат да изпуснат доста работи. А бе трябва пълен контрол, липса на свободно време и достъп до интернет, фул тайм ангажираност! Smiling Imp И ако може девически швейцарски пансион до 18г.!

# 393
Sssani, съгласна съм с теб, особено пък в инстаграм. Може да си избереш, кой да ти вижда публикациите, сторитата и т.н.
Нащрек съм винаги , като знам аз какви съм ги измисляла за да останат родителите ми в информационно затъмнение. Laughing

# 394
  • София
Явно в класа на синковеца са по-задръстени (105 СУ в Дианабад). Рождените дни се празнуват отделно момичета, отделно момчета. Момчетата са на боулинг, ескейп стаи и после пицария до към 9 ч. най-късно. Момичетата са по пижамени партита. Никой не пушил в класа, но няколко момичета са опитвали. Чалга се слуша пак от девойките и се шири бележкарството. Колкото по-напред си в статистиката в Школо, толкова по-добре Simple Smile Въобще девойките в тази възраст определено са по-напред от момчетата.

# 395
Рождените дни се празнуват отделно момичета, отделно момчета.
И нашите са така (в 10-то СУ сме). Казах и да покани някоя момче за РД тази година (бяха на Пейнтбол). Така ме изгледа, все едно съм луда. Не се канели момчета. LaughingGrin
Уж никой не пуши и не пие при нас, но като ви чета, може и аз да съм неинформирана и да съм си заровила главата в пясъка.
Ще я разпитам довечера, размислихте ме.

# 396
  • София
Аз да върна разговора на учебна вълна, иначе се депресирам и имам чувство, че отглеждам аутсайдери.
Вчера мина Оли по математика при набора. Каза ми, че една подточка не е решил, но според него имало някаква грешка. Аз го овиках, но после като тръгнах да решавам задачата се получи сборът на две числа на квадрат да е отрицателно число. Той затова нищо не преписал на чисто, защото не знаел какво да напише.   

Само за една нерешена подточка ли го овика Grinning

По темата от последните страници не съм сигурна как да коментирам. В елитната първа английска пропуших в 8ми клас, пак в 8ми клас тръгнах по дискотеки, полов живот в 8ми клас не водех, но в гимназията определено ми се случи Simple Smile

В класа на дъщеря ми има пушачи, има водещи полов живот, има излизащи до късно, но и аз като бях ученичка ги имаше. Слушат чалга, слушат и друга музика, малко музикални профани ми идват, но честно казано си мисля, че докато изградят музикален вкус има бая още да се полутат Simple Smile Рождени дни празнуват по различен начин - в ескейп стая, на кино, в пицария, събират се, на басейн. На бар още не са ходили Grinning

# 397
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз й забраних на Ема да се записва за каквито и да било състезания и олимпиади оттук до края на учебната година. За олимпиадата по МАТ нито тя ще реши нещо от нея, нито аз ще мога да я проверя.

# 398
  • София

Само за една нерешена подточка ли го овика Grinning

То не беше за нерешената подточка, ако ще и цяла задача да беше Simple Smile Полудявам като почне да търси оправдания за нещо, което е направил или не без значение дали става въпрос за учене или не.

# 399
Ния няма да ходи на НОМ по мое настояване (тя не се дърпа особено). Но май и на бел няма да отиде. По химия засега иска да отиде, но тя ще е януари. Да ми е здрава, пък все тая на какво ще ходи.

# 400
Въпрос към тези , на които децата са на школи в събота в Междучасие-имате ли мейли с промяна на занятията заради олимпиадите?
Получих това , но няма промяна при нас , дори и по мат.курса си е в същата стая и час...
Скрит текст:
Уважаеми родители и ученици,

Заради провеждането на Олимпиади по МАТ и БЕЛ в сградата на I АЕГ този уикенд (14/12 и 15/12) се налагат следните промени в провеждането на занятията за Вашето дете:

14/12(събота): БЕЛ - няма промяна
14/12(събота): Милена Донкова - 13:45 - 15:45 ч., Място на провеждане: I АЕГ, ст. 443

# 401
  • София
Въпрос към тези , на които децата са на школи в събота в Междучасие-имате ли мейли с промяна на занятията заради олимпиадите?
Получих това , но няма промяна при нас , дори и по мат.курса си е в същата стая и час...
Скрит текст:
Уважаеми родители и ученици,

Заради провеждането на Олимпиади по МАТ и БЕЛ в сградата на I АЕГ този уикенд (14/12 и 15/12) се налагат следните промени в провеждането на занятията за Вашето дете:

14/12(събота): БЕЛ - няма промяна
14/12(събота): Милена Донкова - 13:45 - 15:45 ч., Място на провеждане: I АЕГ, ст. 443
И аз имам мейл от междучасие, но за неделните занятия. Всъщност промяната е само, че са обърнали първо да ѝ е математиката. Може би и в стаите има промяна, но не знам дали изначално са тези.

15/12(неделя): Весела Михайлова - 11:30 - 13:30 ч., Място на провеждане: I АЕГ, ст. 441
15/12(неделя): Светла Гьорева - 9:15 - 11:15 ч., Място на провеждане: I АЕГ, ст. 443

# 402
  • София
Аз също нямах очаквания за НОМ, но той пък взе, че се класира. На областен едва ли ще повтори успеха си, но не му пречи да отиде и каквото реши, това. Сега в събота е на БЕЛ, като едва вчера в час са писали ОЛВ, но кога ще го проверят и оценят не е ясно.
Интересно ми беше,че като разглеждаха пробния  по математика от Междучасие с брат му, откриха грешки в оценяването. Каза големия, че на 2или 3 задачи са му поправили верен отговор. Аз не съм имала време да го гледам.

# 403
Моят син днес беше на олимпиада по БЕЛ. Само една страница успял да изпише, нещо по Добри Чинтулов било. Не успях да изкопчи кой знае каква информация от него. Последните дни е на вълна Access и само с това се занимава. Казах му, че ще му купя една книга и да се учи оттам. Страшно много неща съм правила на Access преди години, но едно, че беше отдавна и съм го позабравила и друго, че изобщо не знам как да му обяснявам на достъпен израз бази данни. Да не говорим, че той иска наведнъж да разбере всичко и да прави сложни неща.
По темата за тютюнопушенето, каза, че в техния клас нямало деца, които пушат, но в другите имало. Той си пада скръндза и се надявам, че дори и заради това няма да пропуши поне близките години.

# 404
  • София
Момичета, не знам какво да кажа просто. Взехме днес ПИ от Междучасие.
Ясно беше, че не се е представила много добре девойката. Много лош резултат по БЕЛ за огромна изненада.
И какво излиза днес?
Сметнали са ѝ 16 точки по-малко. 16!
Просто не са сумирали правилно точките от първата част.
Пълен абсурд!
Сто пъти ги щракнах на калкулатор техните, написани в червено.
Според мене са забравили 14-те точки от поправката на текста (там си има черно на бяло 14т. от 14т.) + още две някъде по трасето.
Как е възможно да се случва такова нещо?
ПП: По-вероятно са забравили да прибавят 16-те точки на въпроси от 1 до 12.
А възможно ли е да се случи такова нещо на НВО?

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 20:32 от Red

Общи условия

Активация на акаунт