Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 166
  • 831
  •   1
Отговори
# 450
Доцент д-р Владимир Петрунов. Бях и при Румяна Маринова, но категорично ме отказа, като ми каза, че трябва да извадим 4 зъба (макар и мъдреци).

ще прочета за Петрунов. Имаше ли много противоречиви мнения или бъркам? отскоро чета и не мога да се оправя още кой кой е

Синът ми от бебе водя при него.
Първо заради къс френулум и за общо наблюдение, после за шина, вече и за долни и горни брекети.
За мен е много добър, виждам и по зъбите на детето си.

# 451
  • Бургас
alex7, ако е такъв , аз позвам и горен и долен от този тип. От няколко месеца.

# 452
Да, точно такъв ми трябва. Някой знае ли къде в Пловдив или София мога да си направя такъв ритейнър. Питам, защото повечето ортодонти не работят с такива, а изработват от прозрачните, а на мен те не ми са удобни.

# 453
  • Бургас
Аз съм в Бургас, не знам за други градове.

# 454
Аз съм в Бургас, не знам за други градове.
При кой сте в Бургас?

# 455
Здравейте, много ще съм благодарна, ако някой, който е имал подобен проблем сподели опит и ми препоръча специалисти.
Ситуацията е следната - на 25 съм, носих брекети година и половина, след като ги свалих бях страшно разочарована от резултата, тъй като очаквах лицето ми да се балансира и да изглежда по- добре, но това не се случи. Малко след като приключи лечението с брекети, установих, че имам микрогнатия (долната ми челюст е малка и недоразвита, е резултат на което лицето изглежда нехармонично, имам двойна брадичка итн). Готвя се отново да тръгна по консултации и прегледи и приемам препоръки за хирурзи, защото предвид възрастта ми едва ли имам какво да се направи с ортодонтски апарати.

# 456
Привет,имам малък проблем. Другата седмица ми предстои "стрипинг" и честно казано си ме е страх😟На някой от вас правено ли му е и има ли някаква опастност от увреждане на зъби?

# 457
mama Yoana, на мен ОД ми направи стрипинг на втория или третия месец на горни резци. Процедурата бих я определила като доста неприятна, но не чак толкова болезнена. Просто се усеща много силна вибрация, имах чувството, че ми вибрира и мозъка 😅. След стрипинга вторите резци, които бяха леко под първите започнаха по-бързо да се наместват в редицата. Даже в момента има леко разстояние от ляво между 1 и 2 зъб.

# 458
Мен ми правят стрипинг последните 3-4 месеца , абсолютно нищо неприятно или притеснително не мога да кажа, че има.

# 459
Здравейте, искам да ви попитам на вас вашия ортодонт давал ли ви е упражнения ва език? Какви? Моя ми даде, но не ги правя, от страх да не ми стане нещо (падам си хипохондричка). Ако сте правили някога имаше ли ефект и усещаше ли се разлика след тях. И колко пъти/дни ги правихте преди да забележите първите резултати? Благодаря!

# 460
Откровено казано за първи път чувам. Каква е идеята всъщност?

# 461
Хубаво е, когато ортодонтите прилагат и други подходи за трайното подреждане на зъбите. Сами по себе си брекетите лекуват само симптома, а не корена на проблема. Ако езикът е с неправилна позиция (зад зъбите вместо на небцето), би могъл да избута зъбите след свалянето на брекетите.   

# 462
Откровено казано за първи път чувам. Каква е идеята всъщност?
Езикът да е в правилна позиция при преглъщане (на небцето)

# 463
  • София
Имам го този проблем. С език бутам предните зъби. Във Валор ми обясниха, че лечението ще бъде безпредметно ако не работи с мен логопед.

# 464
Здравейте, искам да ви попитам на вас вашия ортодонт давал ли ви е упражнения ва език? Какви? Моя ми даде, но не ги правя, от страх да не ми стане нещо (падам си хипохондричка). Ако сте правили някога имаше ли ефект и усещаше ли се разлика след тях. И колко пъти/дни ги правихте преди да забележите първите резултати? Благодаря!
Синът ми именно заради неправилното положение на езика (зад долните зъби, а не на горното небце, когато преглъща) е с myobrace и прави упражнения през деня. Беше с брекети преди няколко години, но след като ги махна нещата много бързо се върнаха в изходна позиция. Но тогавашната ортодонтка изобщо не спомена нищо за неправилното му преглъщане. Докато сегашната разясни на дълго и на широко, че не се ли коригира това с преглъщането и държането на езика на правилното място, всякакви последващи корекции на зъбите са обречени.
Много му беше трудно отначало (да не кажа невъзможно) да го позиционира тоя език, почти до рев го докарваше, а хем е вече голям. Но доста бързо свикна и след 2-3 седмици носене нощем на шината виждам положителен резултат и зъбите му са се поприбрали една идея.

Общи условия

Активация на акаунт