Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 108
  • 831
  •   1
Отговори
# 525
Да попитам има ли хора, при които се налага слагане на брекети отново? Било то поради не добре свършена работа или разместване на зъбите?
Аз.
Първият път вях на 14, когато ги сложих. Зъбът (защото при мен е проблемен само 1 зъб) се върна 6м след това. Изключително недоволна съм от лекарката и подхода ѝ.
А след второто носене на брекети и тяхното сваляне, как е положението със зъбът? Запази ли се резултата?

# 526
Здравейте, момичета.
Някой може ли да сподели мнение за ортодонти от Варна : д- р  Аврамов ( клиника  Smile Art) и д-р Сияна Великова( клиника Желязков)?Предварително благодаря.

# 527
В никакъв случай не се доверявайте на Иванка Обрешкова от Бургас. Тя причини невероятно страдание на дъщеря ми след поставянето на брекети! След като ги свали,дъщеря ми започна да се оплаква от болка при хранене. Обрешкова каза,че това било от лошия въздух в Бургас… Постави две меки шини ,с които дъщеря ми трябва да спи. В резултат на носенето на тези шини се е изместила цялата долна челюст на дясно и се е променила захапката! В резултат на това болките стават все по-големи. За да се облекчи състоянието й потърсихме помощ от ортодонт в София,който си разбира от работата. Като начало той ще постави нова шина,която трябва да се носи постоянно около половин до една година, след което отново трябва да се поставят нови брекети, които да оправят пораженията, нанасесен с първите брекети,поставени от Обрешкова! Освен това ретейндъра, който се слага след маханато на брекетите се отстранява след 2 години, а при дъщеря ми е оставен вече 6 години…Мили хора,бягайте от Обрешкова и не причинявайте подобни страдания на детето си!

# 528
Ритейнърът не се "отсранява" след 2 години. Носи се, докогато искаш прави зъби. Поне се запознайте с основните неща при носенето на брекети и след това. 

# 529
В никакъв случай не се доверявайте на Иванка Обрешкова от Бургас. Тя причини невероятно страдание на дъщеря ми след поставянето на брекети! След като ги свали,дъщеря ми започна да се оплаква от болка при хранене. Обрешкова каза,че това било от лошия въздух в Бургас… Постави две меки шини ,с които дъщеря ми трябва да спи. В резултат на носенето на тези шини се е изместила цялата долна челюст на дясно и се е променила захапката! В резултат на това болките стават все по-големи. За да се облекчи състоянието й потърсихме помощ от ортодонт в София,който си разбира от работата. Като начало той ще постави нова шина,която трябва да се носи постоянно около половин до една година, след което отново трябва да се поставят нови брекети, които да оправят пораженията, нанасесен с първите брекети,поставени от Обрешкова! Освен това ретейндъра, който се слага след маханато на брекетите се отстранява след 2 години, а при дъщеря ми е оставен вече 6 години…Мили хора,бягайте от Обрешкова и не причинявайте подобни страдания на детето си!
За съжаление и аз пострадах от нея,но на време намерих кадърен и разбиращ от работата си ортодонт.Говореше ми за мнооого пари,държеше се мило,и в момента в който и казах че не ме устройва,тя си показа истинското лице.Не пожела да ми върне плана на лечение с думите.."радвай се,че ти връщам отливките,защото и това не заслужаваш"

# 530
Здравейте, момичета.
Някой може ли да сподели мнение за ортодонти от Варна : д- р  Аврамов ( клиника  Smile Art) и д-р Сияна Великова( клиника Желязков)?Предварително благодаря.
С две ръце д-р Аврамов. Перфекционист е, обяснява кое и защо се прави, винаги се е отзовавал при нужда. Лечение около 2 години при него имах със сапфирени брекети.

# 531
Да препоръчате ортодонт в Сливен?

# 532
Каква е цената при Аврамов?

# 533
Първо, не съм Обрешкова и не съм ортодонт, а пациент минал през лечение с брекети. Чела съм достатъчно много по темата и постоянно се интересувам, за да знам какво трябва и какво не. Второ, тонът ти е обиден. Трето, коментарът ми е с цел такива като теб да се ограмотят малко щом като пишат в темата, има много изписани страници до момента, но няма кой да чете. Ортодонт не се избира с магическа пръчица, а се ходи поне на няколко консултации и се проучват нещата сериозно. И не на последно място, изобщо не си наясно какво значи ритейнър т.е. ретенционен апарат, такъв, който задържа резултата след лечението. Ако не беше нужен, нямаше да съществува и нямаше да идват хора в темата след години с оплаквания, че зъбите им са се разместили наново. Зъбите се местят през целия живот, те НЕ са вкостенени, че да не мърдат, там където си ги оставил. Фактът, че се местят прави възможно ортодонтското лечение.  Има поне 3 различни вида ритейнъри и какъв ще получиш зависи от индивидуалния случай и първоначалния проблем.

# 534
  • софия
didi1010, може ли да се спре с това?
Auspicious е потребител, който е давал адекватни съвети и споделял личен опит.
Разбирам, че сте имали проблем, за което съжалявам, но подобно поведение е отвратително. Не сте запозната с елементарни етапи и терминология в лечението с брекети, но дойдохте в темата и започнахте да нападате.
Имате право да търсите правата си, но с тази агресия не бихте имали възможност да бъдете разбрана правилно от повече хора.

Достъпна обща информация за неспециалисти за ритейнърите .

# 535
  • Русе/ София
Здравейте. Имам допълнително питане за ритейнърите.
Моето дете е пред поставяне на брекети, но първо трябва да извадим 2 зъба....затова се бавим. В офертата на ортодонта пише, че цената не включва ритейнърите и е дадена единична цена на ритейнър на зъб - 145 лв?! Та от тук въпроса ми е: На кои зъби се поставят тези ритейнъри - на предните, на всички..... За подмяната им през година -две, разбрах, но при тази цена и ако се слага на всички зъби...си е сериозна сума.....И другият ми въпрос - само и единствено ортодонт ли може да ти сложи ритейнърите или самото поставяне може да се осъществи и от зъболекар.. Благодаря ви за включването.Flowers Bouquet

# 536
Би трябвало да е цена за челюст . Как на зъб 145 лв !?  Питайте го ,защото това не е нормална цена , всички вземат за челюст , а не за отделен зъб

# 537
  • Sofia
Също попитайте какви ретейнъри са включени - подвижни или фиксирани. Предполагам, че това е цена на челюст.

# 538
Сменяемите ритейнъри са отливка на всички зъби, а залепените само на предните 4-6 зъба. Дори при залепени ритейнъри се носят сменяеми върху тях, защото реално другите зъби са си свободни. Иначе 145 лв на зъб е астрономическа цена... На мен сменяемите ми струват 200 лв на челюст. Не бих се доверила на зъболекар да поставя ритейнъри, ефективността на ритейнърите зависи и от изработката и колко e добра отливката.

# 539
  • Русе/ София
Aaa, много благодаря!
Аз вече бях започнала да смятам и да броя.
Ще питам, може аз да не разбирам условието. Понеже ни е далеч във времето и не обърнах внимание на момента, зачетох се в последствие.
"Ретенция (след завършване лечението в постоянното съзъбие)
ретенционни апарати след лечение - 145 лв/брой
контролни прегледи - 20 лв посещение"

Може под "брой" да се разбира брой челюст....Ще се поинтересувам. Още веднъж благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт