Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 140
  • 831
  •   1
Отговори
# 510
Ретайнерите се носят, защото в противен случай е възможно зъбите да се разместят пак. Не съм стигнала още до този етап, но не вярвам да задържат повече храна от брекетите. При мен в момента е кошмар Smiley Абсолютно задължително ми е миенето след всяко ядене или поне изплакване с вода на зъбите. Мисля, че при добра хигиена, не би следвало да има проблем по отношение на ретайнера.

За пиленето не мога да кажа нищо. На мой приятел го правиха преди 2-3 години и не се е оплаквал след това.

# 511
Здравейте! На 27 години съм и искам да си слагам брекети.Бях преди време на преглед и ми казаха, че трябва да се изпили от двете страни на зъба, за да има място за наместване. И след махане на брекети те, трябва да се сложат ретайнери, които ще трябва да се подменят на всеки 2 години (цял живот трябва да съм с тях). От тогава чета всякакви мнения и още не съм се решила. Главното, което ме спира е пиленето от двете страни, за да се обособи място, общо 2мм. Но след това да нямам проблеми със зъбите вследствие от тази процедура. И след като винаги ще имам телче, за цял живот, няма ли да задържа храна и да е по-трудно поддържането на хигиена? Моля за Вашето мнение.
За пиленето не би трябвало да е проблем. Относно ритейнърите - по принцип да, носят се до живот или докогато искаш прави зъби. За подменянето на всеки 2 години - зависи какъв е типът ритейнър и дали стискаш зъби нощем. Залепените събират плака и трябва да внимаваш да не ги отлепиш, защото зъбите бързо се местят, ако нищо не ги държи и трябва бързо да се залепи наново/поправи.

# 512
Здравейте, бих искала да попитам за мнение за това да се вадят зъби по препоръка за ортодонта преди започване на лечение с брекетите. Аз съм на почти 21 години и вчера бях за пръв път на консултация и ми казаха, че за да е ефективна терапията трябва да се отстранят двата зъба след кътниците.. Страх ме е от такава крачка, сигурно ще отида на второ мнение. Ще се радвам и ако препоръчате някои добър ортодонт от Пловдив.
Силно ти препоръчвам д-р Хунджев. Има кабинет в Пловдив:) Той рядко посяга да вади здрави зъби! Аз и моя приятелка сме при него, с всички зъби в устите ни и резултатите са уау!

Здравейте, аз съм изключително недоволна от д-р Хунджев и практиката му да не се вадят зъби. Моите са по - едри и останаха много издадени напред, защото нямаше място да се подредят правилно. Долните зъби се прибраха значително повече, което доведе до крива захапка. Освен това още при свалянето на брекетите, някои от зъбите се разместиха.

# 513
Да попитам има ли хора, при които се налага слагане на брекети отново? Било то поради не добре свършена работа или разместване на зъбите?

# 514

Силно ти препоръчвам д-р Хунджев. Има кабинет в Пловдив:) Той рядко посяга да вади здрави зъби! Аз и моя приятелка сме при него, с всички зъби в устите ни и резултатите са уау!

Здравейте, аз съм изключително недоволна от д-р Хунджев и практиката му да не се вадят зъби. Моите са по - едри и останаха много издадени напред, защото нямаше място да се подредят правилно. Долните зъби се прибраха значително повече, което доведе до крива захапка. Освен това още при свалянето на брекетите, някои от зъбите се разместиха.
Въпрос на вкус Simple Smile Аз лично търся точно този ефект на "издадени зъби", харесвам такива широки усмивки и това е целта ми. При поставянето, сестрата ми каза, че след година лечение, ако пациента не харесва усмивката си, в случай, че е точно от този тип, могат да се извадят зъби. А относно разместването - едва ли има ортодонт, който да гарантира НЕразместване на 100% след сваляне на брекетите, освен това носенето на ритейнъри и подръжката е изцяло наша отговорност. Simple Smile

# 515
Издадени зъби не е добър ефект в дългосрочен план. Най-малко захапката няма да е добра. А и издадени зъби напред няма общо с широка усмивка - това са две различни понятия.

# 516
Издадени зъби не е добър ефект в дългосрочен план. Най-малко захапката няма да е добра. А и издадени зъби напред няма общо с широка усмивка - това са две различни понятия.

Така с думи няма как да опишем какво разбираме под "издадени" и широки/тесни усмивки Simple Smile Също смятам, че пак всичко е индивидуално. А да не говорим, че когато нещо не ти допада или те притеснява по време на лечението е хубаво да се обсъди с ортодонта:)

# 517
  • Бургас
Според мен това не е въпрос на разбиране и харесване. Ако захапката е неправилна или отворена, няма контакт между зъбите... това не е ок. И ортодонта е този който да разбира и да обясни за какво става въпрос, а не да не вади зъби, защото така печели пациента. Правилната преценка е #1, а не това, което иска са чуе пациента.

# 518
Аз мисля, че Purple crystal под издадени зъби има предвид това:

# 519
Аз мисля, че Purple crystal под издадени зъби има предвид това:

Е, това е за лечение, ако е с такива след лечение....проблем Grinning

# 520
От вчера имам гел върху долните кътници за повдигане на захапката и да се наместят няколко други зъба... Е, няма такава мъка 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Ще се свикне, ясно е, обаче голяма гадост...

# 521
Не знам ,на мен пък наскоро ми свалиха брекетите и сега вече виждам ,че единия зъб вече се размества ... без майтап . С постоянни и подвижни ретайнери съм и ги нося всяка вечер . Честно казано съм страшно потресена и влязох само да се оплача

# 522
  • София
Здравейте, имате ли впечатления от детските силиконови шини /трейнери или нещо подобно/, както и ортодонти които се занимават с тях?Благодаря.

# 523
  • софия
Трейнърите се ползват като елемент на лечение. Не съм сигурна, че се прилагат отделно и самостойно.

# 524
Да попитам има ли хора, при които се налага слагане на брекети отново? Било то поради не добре свършена работа или разместване на зъбите?
Аз.
Първият път вях на 14, когато ги сложих. Зъбът (защото при мен е проблемен само 1 зъб) се върна 6м след това. Изключително недоволна съм от лекарката и подхода ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт