Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 173
  • 831
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, някой има ли информация/ползвал ли е шини "миобрейс"?
Синът ми носеше Май-о-брейс преди 4 години, след като вече беше носил обикновени шини. Мнението ми е, че са добър вариант, но не са за големи корекции, за разлика от брекетите. Идеята  тук е детето да се "приучи" да промени позицията на езика си. Така, подпирайки зъбите (отвътре с език и отвън с устните си) да се намесват зъбите. Има сайт с много клипчета и там е онагледено много добре. Ефектът, който виждам от клиповете, е много добър, но не е "перфектни зъби". Друг е въпросът, че както се на местят зъбите, така ще си останат, защото тук се разчита на естествени фактори и щом се изгради навикът за подпиране с език и устни, те постоянно си оказват съпротивление на зъбите. Голям плюс е, че се носи 2 часа през деня и вечер по време на сън. Голям минус е това, че силиконът не е устойчив на дъвкане, и повечето деца ги нагризват между дъвкателните зъби още на втория месец. При сина ми ефектът беше доста добър за 6 месеца носене, като последния месец силиконът беше така нагризан, че го носеше само докато спи. Започна да се инати и да не си държи езика в правилната позиция, защото му било неудобно, и всичко отиде по дяволите. Мисля си, че пълен ефект ще се постигне след няколко фази на лечение. Поне от клиповете оставам с такова впечатление. На нас ни ни предложиха да преминем към следваща фаза.
 Другия месец сме на консултация, че да видим какво ще го правим. Най-вероятно ще му сложим брекети.

# 421
Момичета,събирам мнения за ОrthoEstet София,конкретно за д-р Стела Аврамова

# 422
Здравейте, някой има ли информация/ползвал ли е шини "миобрейс"?
Синът ми носеше Май-о-брейс преди 4 години, след като вече беше носил обикновени шини. Мнението ми е, че са добър вариант, но не са за големи корекции, за разлика от брекетите. Идеята  тук е детето да се "приучи" да промени позицията на езика си. Така, подпирайки зъбите (отвътре с език и отвън с устните си) да се намесват зъбите. Има сайт с много клипчета и там е онагледено много добре. Ефектът, който виждам от клиповете, е много добър, но не е "перфектни зъби". Друг е въпросът, че както се на местят зъбите, така ще си останат, защото тук се разчита на естествени фактори и щом се изгради навикът за подпиране с език и устни, те постоянно си оказват съпротивление на зъбите. Голям плюс е, че се носи 2 часа през деня и вечер по време на сън. Голям минус е това, че силиконът не е устойчив на дъвкане, и повечето деца ги нагризват между дъвкателните зъби още на втория месец. При сина ми ефектът беше доста добър за 6 месеца носене, като последния месец силиконът беше така нагризан, че го носеше само докато спи. Започна да се инати и да не си държи езика в правилната позиция, защото му било неудобно, и всичко отиде по дяволите. Мисля си, че пълен ефект ще се постигне след няколко фази на лечение. Поне от клиповете оставам с такова впечатление. На нас ни ни предложиха да преминем към следваща фаза.
 Другия месец сме на консултация, че да видим какво ще го правим. Най-вероятно ще му сложим брекети.

Ние сме сега с такова , първите дни беше зор, но вече свикна, разбра че няма мърдане. Grinning  Колко ви взимат на вас за лечението ако не е тайна ?

# 423
При нас беше 450 лв - става дума за Сливен. При еднократно плащане имаше отстъпка от 10 %. Мисля, че и сега цената е същата, защото ще слагат на големия  ми племенник, и ако не се лъжа нямаше промяна.

# 424
  • Русе/ София
Здравейте,
При нас и 3 те деца с обратни и/или кръстосани захапки..... Девойките (на 12 и 13г) носят апаратче за разширяване на горната челюст и коригиране на захапката вече 6-7 години. Нощем спят с подбрадник, който ограничава растежа на долна челюст. При по- малката поради по- ранното слагане на апаратчето (на  5 г възраст) и по- дребните им размери, нещата са супер - зъбите се подредиха сами, на правилните места. При голямата обаче..... долните зъби са много и са големи, струпани шахматно...с 2 думи няма място всички. Горните ги подредихме. Пациенти сме на д-р Гаврилов от Валор (София). Другия месец ще се вземе решение  за вадене на "минимум 2 зъба"  в долна дъга (дано се разминем с толкова) и за поставяне на брекети. За модели и цени, нямам никакви идеи все още. По каталог цените на клиниката са между 7000-10000, което доста ме притеснява от сега, защото си е цифра.  Доволни сме от постигнатите до тук резултати и  имам доверие на ортодонта.  Докато оправим зъбите на каката обаче, ще дойде ред на малкия и имам чувство, че ще съм цял живот абонирана за ортодонтско лечение Wink

# 425
Извинявайте за невежия въпрос, просто 6-7 години с апаратче ми звучат ужасно много. Можете ли накратко да ми обясните защо се налага, брекетите не оправят ли за около 2 години и захапка, и всичко? При мен се наложи леко разширяване и на двете зъбни редици, и се получи единствено с брекети, трябваше място за 2 криви зъба. Много по-тежка ли е вашата ситуация?
Ами ако не се обърне внимание на тези неща отрано и човек с неправилна захапка стане на 30 (аз сложих брекети на 28), вече е късно за детските апаратчета и телчета, какво се прави?

# 426
  • софия
Чувствам се облекчена, че не продължихме да бъдем пациенти във Валор. Още като четях описанието на лечението и бях сигурна, че са те. Много са им агресивни методите. А не е като да няма и друг начин.

# 427
  • София
Ние свалихме брекетите. Такова облекчение почувствахме и аз, и детето. Носи ги от 5 клас. Чудесни равни зъбки се получиха. Страховете ми за кариеси не се оправдаха, за радост. Сложиха й постоянен ритейнър на долните, а трябва да носи силиконови ритейнъри и на двете.

# 428
  • Русе/ София
Офелия, доколкото разбрах апаратчето се носи толкова време при нас докато достигнем етапа за брекети - а те не се слагат и съответно зъби не се вадят преди детето да е станало на 13-14 години. Трябва да спре активния растеж на долната челюст. Като казвам 6-7 г, нека се има предвид че 2-3г  бяха с активно носене, от там насетне само спят с тях и с подбрадниците (главите им станаха като на Нефертити)...Нещо като поддържане на постигнатото. Горното чене вече покрива долното Wink Ситуацията при нас не бих казала че е тежка. Никак даже. Аз лично съм носила апаратче преди 30 години и за 2 години всичко приключи. Оправих захапката наистина, но долните зъби останаха криви и струпани. Измиването е трудно, на места невъзможно. И какво да се прави...ген...че и при тримата;)
Zvanche, моля поясни какво имаш предвид под "агресивни методи", ваденето на зъби нали.....? И аз имам едни такива притеснения и някак си не ми се иска да се стига до там, но идея нямам какви са другите начини. Мислех за вариант  и консултация с д-р Дарданов от Ео Дент Дианабад. Ако парите са по малко и може без вадене....

# 429
  • софия
Ваденето на зъби и подбрадника. Времето, в което детето трябваше да носи такъв, беше едно от най-стресиращите. С брекетите също искаха да се ползва. Това категорично ме отказа от тях. До предложение за вадене на зъби не стигнахме. Направих консултация с 3ма различни ортодонта и никой, освен Валор, не предложи и изиска ползване на подбрадник, за да бъде постигнат резултат.
Описаното от теб положение е по-сериозно, отколкото при моето дете. Но, въпреки това, бих консултирала и с друг специалист.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 17:58 от zvаnchе

# 430
Офелия, доколкото разбрах апаратчето се носи толкова време при нас докато достигнем етапа за брекети - а те не се слагат и съответно зъби не се вадят преди детето да е станало на 13-14 години. Трябва да спре активния растеж на долната челюст. Като казвам 6-7 г, нека се има предвид че 2-3г  бяха с активно носене, от там насетне само спят с тях и с подбрадниците (главите им станаха като на Нефертити)...Нещо като поддържане на постигнатото. Горното чене вече покрива долното Wink Ситуацията при нас не бих казала че е тежка. Никак даже. Аз лично съм носила апаратче преди 30 години и за 2 години всичко приключи. Оправих захапката наистина, но долните зъби останаха криви и струпани. Измиването е трудно, на места невъзможно. И какво да се прави...ген...че и при тримата;)
Zvanche, моля поясни какво имаш предвид под "агресивни методи", ваденето на зъби нали.....? И аз имам едни такива притеснения и някак си не ми се иска да се стига до там, но идея нямам какви са другите начини. Мислех за вариант  и консултация с д-р Дарданов от Ео Дент Дианабад. Ако парите са по малко и може без вадене....
Защо не пробвате и при д-р Нели Дилкова🙂

# 431
  • Mediterraneo
Ние днес бяхме на поредното затягане. От месец насам е с брекети и отдолу. Прекрасно се наредиха зъбите, докторката е уверена, че времето за носене ще се съкрати поне с 3-4 месеца, т.е. няма да прехвърли планираните 2 години.

# 432
  • Русе/ София
И аз с един глупав въпрос сигурно, но може ли брекетите да са само отдолу? В смисъл ако сме подредили горните зъби, да се сложат само на долна челюст....Не съм виждала и затова питам ....Тепърва ще се връщам назад в темата да се запозная с различните видове брекети, ритейнери…. и непознати за мен неща Wink Благодаря ви!

# 433
  • Бургас
Ами то не е само до подредбата на зъбите. Захапката е много важна. Нали като се разместят долните зъби ще се промени положението им спряма горните и няма да имат добър контакт... Все пак ортодонта, който ще се заеме с лечението, ще каже най-добре какво трябва да се направи.

# 434
  • Mediterraneo
Аз си мислех все, че като проблемът е горе, ще носи брекети само горе. Ама то логично, че не може да е така. Като си влезе проблемният зъб на мястото, зъбите изглеждаха разместени спрямо долните.

Общи условия

Активация на акаунт