Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 204
  • 831
  •   1
Отговори
# 405
Ако растат хоризонтално може да навредят на зъбите пред тях т.е. на кътниците, но това, че разбутват другите зъби не е така - има правени изследвания, според които мъдреците изобщо не бутат вече подредени зъби (зъбите мърдат по принцип). 

# 406
Ако растат хоризонтално може да навредят на зъбите пред тях т.е. на кътниците, но това, че разбутват другите зъби не е така - има правени изследвания, според които мъдреците изобщо не бутат вече подредени зъби (зъбите мърдат по принцип). 

Ами тогава да ви снимам моите, не съм носила брекети, но с избиването на мъдреците видимо се пренаредиха зъбите,. За пръв път чета, че не разбутват, странно, доста съм чела по темата

# 407
Аз съм чела скорошни изследвания, в които ясно е описано, че мъдреците не могат да окажат такава сила, че да избутат предните зъби, както обикновено се предполага. Разбира се, като при всичко си има изключения, но зъбите с възрастта също се разместват, дори при хора, които не са имали ортодонтско лечение. С възрастта имат тенденцията да се сбутват напред.

# 408
Моите долни предни зъби също се изкривиха заради растеж на мъдреца накриво в костта..

# 409
Долните резци се изкривяват със и без мъдреци, това им е тенденцията, отиват напред и се сбутват, защото лицевите кости се променят с възрастта и долната челюст намалява, а иначе и след орто лечение могат да се изкривят и с извадени мъдреци.

# 410
Леле какви глупости ... Естествено ,че ретинирали мъдреци могат да разместят зъбите . Заради такива мъдреци в момента нося брекети .Ха ,докато се наканя да отида да ми ги изкарат, ми ги разместиха без дори да усетя болка . Не заблуждавайте хората за неща ,които явно не разбирате .

# 411
Моя позната за 2 месеца получи страшно изкривяване на предните зъби заради два хоризонтални мъдреца, които тя дори не подозораше, че са вътре в костта. Вадиха ги с много тежка операция и сега носи брекети. Какви изследвания, какви глупости говорите? От четене в Интернет ортодонт не се става. Нека да споделяме само адекватни неща тук, защото пак казвам - много хора, включително и аз, търсят в тази тема съвети!

# 412
Четете с разбиране. Казвам, че естествено има изключения, но не може да се обвиняват мъдреците за всяко изкривяване! Имам много познати, които са с извадени мъдреци и орто лечение и зъбите им пак се изкривиха след брекети. Всеки може да се осведоми и не само по интернет, да не кажа, че на мен зъболекари са ми казвали, че мъдреците нямат влияние, а пък ортодонтите изобщо не ги пипат тези зъби.
kratos84, ако мислиш, че зъбите ти след орто ще останат така, си много далеч от истината. Винаги и по всяко време може да ти се изкривят, а пък ако имаш вадени зъби и не се погрижиш да затвориш дупките с брекети или да сложиш импланти, зъбите ще започнат да мигрират докато затворят дупката.

# 413
Играят огромна роля според мен. Аз имах 2 ретинирани мъдреци растящи хоризонтално долу, и два горе , които не ретинирани, но пък растяха към бузите, макар че ги извадих всичките, горния ми ред се развали и сега съм в темата и ми се налага да слагам брекети или алайнери...До 20 годишна имах идеално подредени зъби, на 23 извадих горните мъдреци и ми се съсипа реда, после извадих ид олните. За щастие долния ред ми е ок. И си търся ортодонт да ми подреди само горния ред.

# 414
Здравейте, ние бяхме на консултация и ми казаха, че на малката долната челюст може да се оправи с австралийски апарат, като боксьорска шина. Някой носил ли е такова? Мислим да пробваме, защото и цената е добра, на фона на брекети. Сигурно и дотам ще го докараме, ама поне да видим как ще залитне тази криза.
Ортото направи снимки, качвам една ако някой е имал подобен случай ще съм много благодарна! За мен тя е перфектна и е доста стряскащо в един момент да се окаже, че има проблем с челюстите... Сега само заглеждам хората и наистина не е толкова хубаво при възрастните като нямат брадичка нормална...
Някой бил ли е при Недялкова? Видях, че назад я споменават, но нямаше отговор. 
Благодаря!

Здравей! Доктор Недялкова от пазарджик ли е ортодонтът ти? Доволна ли си? Знаеш ли колко струват брекетите там? Мерси

# 415
  • Sofia
Здравейте,
Изчетох няколко от темите, но реших да се включа, защото не открих проблем, сходен на моя.

На горната челюст един от кучешките ми зъби е все още непостоянен (млечен), а зад него израстна постоянния зъб, тоест продължава да расте в небцето. На 23 години съм, в ученическите години стоматолог ми каза, че когато постоянния зъб започне да расте, млечният ще падне, но това така и не се случи.

Останалите зъби не са криви, имам съвсем малко разстояние между тях, но го дължа на това, че непостоянният зъб е доста по-малък от другите. Въпросът ми е, според вас, в зависимост от вашите наблюдения и личен опит, има ли как млечният зъб да се извади, а постоянният да си дойде на мястото? И според вас дали това може да се случи с алайнери или брекети (външни, вътрешни), както и има ли вариант да се постави брекет само на този зъб, за да си дойде на мястото?
Консултирах се със стоматолог, който препоръча да извадим и двата зъба и да поставя изкуствен, но на мен ми се иска да не вадя здрав зъб. Бих се радвала и ако можете да ми препоръчате ортодонт в София, който да има опит с такива малко по-сложни случаи далеч от стандартната естетика.

# 416
Абсолютно същата беше ситуацията на моя приятелка, което ме заведе всъщност при сегашния ми ортодонт. На нея ѝ извадиха просто млечния зъб и изтеглиха кучешкия. На около 22-23 беше и тя тогава. Напълно възможно е като процедура, просто трябва да отидете на консултация, за да се прецени как и кое може да се случи.

# 417
Моят кучески, който спа 45 години във венеца, изведнъж започна да расте. Сега съм с брекети, за да го изтеглят на място (не безпроблемни брекети, но това е друг проблем). Здрав зъб и при това кучешки, не се вади Simple Smile

# 418
  • Sofia
Абсолютно същата беше ситуацията на моя приятелка, което ме заведе всъщност при сегашния ми ортодонт. На нея ѝ извадиха просто млечния зъб и изтеглиха кучешкия. На около 22-23 беше и тя тогава. Напълно възможно е като процедура, просто трябва да отидете на консултация, за да се прецени как и кое може да се случи.

Бихте ли дали контакти, ако предпочитате и на лично 🙂

# 419
За Стара Загора става дума, моя грешка е, че не уточних. Виждам, че търсите за София.

Иначе да, кучешки зъби наистина не бива да се вадят според това, което съм чувала. Казват, че са най-здрави и доколкото знам, в късен етап ги ползват за прикрепяне на протези.

Общи условия

Активация на акаунт