Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 119
  • 831
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Ще започне да те боли, но не е болка за умиране. Вземи си восък за раните. Аз на 35 се надявам вече да ги свалям, но последните месеци ми се струва, че няма абсолютно никакво движение и финалът ми се струва все по-далеч.
Ортодонтът ми връчи един комплект с восъци, четки, пасти и интердентални четки. Ти от колко време си с брекети? На мен ми казаха, че ще ги нося +/- 24 месеца.
Бихте ли казали кои са?
Това е комплекта. В него има и ортодонтска четка с улей в средата, но я оставих в къщи

Ортодонтът ми каза, че става и с нормална четка и паста за зъби да се четка. Даже не препоръчва ползването на вода за уста (не правила нищо освен да освежава). За интердентални четки за почистване между бреките, препоръча да взема по-дебела, за да влиза плътно и да чисти.
Взела съм си комплекта на работа и ще се четкам задължително след обяда. Иначе рискувам да нацвъкам кариес до кариес.

Papito, и аз съм от Бургас. При кой ортодонт ходи на консултация? Да, слагат се и на двете челюсти, за да се коригира захапката. И аз ще съм на двете, но засега ми сложиха само на горната челюст и след няколко месеца и на долната

# 571
Имам 4 извадени зъба, само един обаче по препоръка на ортодонтите. Ако челюстта е малка и тясна се налага вадене на зъби. Но все пак не знаем какъв е случая при вас и защо ще се вадят. Може да са накриво израстнали, моят например беше паралелен на останалите. Просто си личеше, че нито е дъвкателен, нито ще влезе обратно в редицата.

# 572
Здравейте, от Бургас съм на 25 години и преди време се консултирах с ортодонт относно поставянето на брекети. След преглед на снимката, ортодонтката ми каза, че трябва и на двете челюсти да се поставят брекети  и че трябва да се извадят 4 зъба. Това малко ме разколеба тогава и затова сега реших да пиша тук, тъй като съм решен да си оправя зъбите, но ме притеснява малко това с ваденето. Някой по-запознат би ли ми казал дали е нормално да се вадят толкова зъби и дали това може да доведе до някакви проблеми/усложнения? Като цяло се интересувам дали е рисковано ваденето на 4 броя здрави зъби. Също така ако може да ми препоръчате добри ортодонти в Бургас, освен Милина, ще съм ви много благодарен Simple Smile
Отиди в клиника My Smile при Николова . Виж и тя ,какво ще ти каже ,но не споменавай ,че си ходил и другаде на консултация . Тя идва всеки четвъртък и петък от Шумен . Клиниката се намира до Свободния университет,звънни на техен телефон за час .

# 573
  • Бургас
Имам 4 извадени зъба, само един обаче по препоръка на ортодонтите. Ако челюстта е малка и тясна се налага вадене на зъби. Но все пак не знаем какъв е случая при вас и защо ще се вадят. Може да са накриво израстнали, моят например беше паралелен на останалите. Просто си личеше, че нито е дъвкателен, нито ще влезе обратно в редицата.
В устата ми хич няма място за наместване на зъбите и ортодонтът иска да вадя 4 те мъдреца. Но не само липсата на място е причина, а и факта, че мъдреците са "подвижни" зъби и може да разбутат вече подредените такива. То си има логика, де - 2 години се мъкнеш с железа в устата и накрая пак си в изходна позиция.
На вас какво ви казаха ортодонтите за тези мъдреци?

# 574
При мен са вадени 6 ти зъби, 3 от тях защото бяха развалени. Четръртият беше здрав, 7 ми зъб, но израстнал паралелно. Мъдреците по принцип отказват да ги лекуват, защото са трошливи.

# 575
Аз също отказвах да вадя зъби и си чаках момента, в който ще намеря ортодонт, който няма да иска да ми вади здрави зъби. Е, намерих го Blush. Може би и технологиите вече са по-напреднали, но този нищо не спомена за вадене и дори се учуди, че всички досега изобщо са говорели за вадене. Мъдреците обаче са ми махнати отдавна, може би има значение.
На 45 години хич не мисля, че ми е късно да си оправя редицата, после едно избелване и съм топ Grinning Sunglasses. Много съм щастлива и доволна. Не, че досега съм имала някакви комплекси или са ми пречели кривите зъби, но пък не ми харесва идеята за лоши зъби на стари години. Мисля, че основното е хубави зъби, бръчките са без значение.
И да, майка ми е виновна, не ми даваше да нося шина като малка, щото щели да ми почернеят зъбите от телта Joy

# 576
Здравейте, от Бургас съм на 25 години и преди време се консултирах с ортодонт относно поставянето на брекети. След преглед на снимката, ортодонтката ми каза, че трябва и на двете челюсти да се поставят брекети  и че трябва да се извадят 4 зъба. Това малко ме разколеба тогава и затова сега реших да пиша тук, тъй като съм решен да си оправя зъбите, но ме притеснява малко това с ваденето. Някой по-запознат би ли ми казал дали е нормално да се вадят толкова зъби и дали това може да доведе до някакви проблеми/усложнения? Като цяло се интересувам дали е рисковано ваденето на 4 броя здрави зъби. Също така ако може да ми препоръчате добри ортодонти в Бургас, освен Милина, ще съм ви много благодарен Simple Smile
Аз също съм в Бургас (впоследствие обаче,защото си ги поставих в Македония,но заради короната спрях пътуванията до там)След консултация при Обрешкова,Милина и Енчева( и трите единодушни за вадене на 4 четвърти зъби) реших че ще пробвам в Македония и там също подтвърдиха,че ще се наложи вадене.Без 4 четворки и 2 горни мъдреца съм.Сега в момента ходя при д-р Николова в My smile и съм много доволна.Препоръчвам ти да си направиш консултация и при нея😊
П.с това са ми зъбките след година носене на брекети и със затворени дупки от извадените зъби ( има още доста работа)

# 577
  • Mediterraneo
Дъщеря ми ползва ортодонтски продукти на показаната от Miss July марка. Четки имат няколко вида, сменили сме от всички, няма предпочитания. Показаното интердентално нещо е за еднократна употреба, като клечка за зъби по принцип, но след дезинфекция детето го ползва 2-3 дни. Купувам пакети по десетина, с различна дебелина( и аз ги ползвам, въпреки че нямам брекети).

# 578
  • Бургас
Дъщеря ми ползва ортодонтски продукти на показаната от Miss July марка. Четки имат няколко вида, сменили сме от всички, няма предпочитания. Показаното интердентално нещо е за еднократна употреба, като клечка за зъби по принцип, но след дезинфекция детето го ползва 2-3 дни. Купувам пакети по десетина, с различна дебелина( и аз ги ползвам, въпреки че нямам брекети).
Като каза 2-3 дни се замислих колко време е удачно да се ползва една интердентална четка. Има ли някакво правило? Едно пакетче от няколко бройки е между 5 и 10 лева. Ще излизе доста скъпо, ако се ползват само 2-3 дни.

# 579
Аз също съм в Бургас (впоследствие обаче,защото си ги поставих в Македония,но заради короната спрях пътуванията до там)След консултация при Обрешкова,Милина и Енчева( и трите единодушни за вадене на 4 четвърти зъби) реших че ще пробвам в Македония и там също подтвърдиха,че ще се наложи вадене.Без 4 четворки и 2 горни мъдреца съм.Сега в момента ходя при д-р Николова в My smile и съм много доволна.Препоръчвам ти да си направиш консултация и при нея😊
П.с това са ми зъбките след година носене на брекети и със затворени дупки от извадените зъби ( има още доста работа)

Здравейте!
Извинявам се предварително за въпроса, но като ти гледам зъбите са подрпедени, защо да има още доста работа?
Аз също обмислям да слагам брекети.

# 580
  • Mediterraneo
Като каза 2-3 дни се замислих колко време е удачно да се ползва една интердентална четка. Има ли някакво правило? Едно пакетче от няколко бройки е между 5 и 10 лева. Ще излизе доста скъпо, ако се ползват само 2-3 дни.

Четки сменяме на 3-4 седмици.
Другото е скъпичко, да. Аз вземам от Амазон, има най- различни видове и марки и големите пакети ми излизат добре като цена( напр. 200 броя за 17 евро).

# 581
  • София
Мили хора, имате ли впечатления и мнения за д-р Весела Стоичкова от Хепи смайлс дентал клиник? За дете става въпрос-чудя се между д-р Стойчкова и д-р Хасара?
Благодаря.

# 582
Здравейте, като ходите по консултации преди да изберете ортодонт, навсякъде ли ви правят снимки, скенери, отливки и тн, за да могат изобщо да ви кажат нещо? Аз досега съм дала 200 лв само за консултации на 4 места, които продължават по 5 мин и ми казват, че нищо не могат да кажат без анализ, което си е разбираемо де. На едното място вече ми направиха много подробен анализ, но не ми хареса планът за лечение и ще продължавам с търсенето. Чудя се дали, ако нося анализа, който вече имам, ще искат спрямо него да ми коментират случая. Другото е , че не успявам да намеря ортодонт, който да се занимава цялостно с лицето, а не само да се избута някой зъб нанякъде си. И виждам доста  подредени зъби, но променени и издължени лица, което не ми харесва като ефект, мисля, че точно обратното трябва да се постигне.

# 583
  • Бургас
Здравейте, като ходите по консултации преди да изберете ортодонт, навсякъде ли ви правят снимки, скенери, отливки и тн, за да могат изобщо да ви кажат нещо? Аз досега съм дала 200 лв само за консултации на 4 места, които продължават по 5 мин и ми казват, че нищо не могат да кажат без анализ, което си е разбираемо де. На едното място вече ми направиха много подробен анализ, но не ми хареса планът за лечение и ще продължавам с търсенето. Чудя се дали, ако нося анализа, който вече имам, ще искат спрямо него да ми коментират случая. Другото е , че не успявам да намеря ортодонт, който да се занимава цялостно с лицето, а не само да се избута някой зъб нанякъде си. И виждам доста  подредени зъби, но променени и издължени лица, което не ми харесва като ефект, мисля, че точно обратното трябва да се постигне.
Правиш си снимка и с нея ходиш на консултации. Профилът се променя почти винаги, защото се променя захапката. Моята е много дълбока и профилът ми определено ще се промени, но мисля, че ще е към по-добро.

Тарталета, какви четки купуваш?

# 584
Аз реших да се доверя на първия, който ми беше препоръчан и който не иска да ми вади зъби Joy. Имах час при друг за още едно мнение,  но реших, че няма смисъл. Отливката е доста скъпа и така или иначе, преди да се види тя, почти никакви подробности не могат да се кажат.

Общи условия

Активация на акаунт