Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 65 094
  • 831
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Аз реших да се доверя на първия, който ми беше препоръчан и който не иска да ми вади зъби Joy. Имах час при друг за още едно мнение,  но реших, че няма смисъл. Отливката е доста скъпа и така или иначе, преди да се види тя, почти никакви подробности не могат да се кажат.
Не знам колко е скъпа отливката, но на мен не ми взеха нищо. Може да е калкулирана в цената. Моите ще струват към 3 000.

# 586
Такива четчици има и в Лидл.

# 587
Ще започне да те боли, но не е болка за умиране. Вземи си восък за раните. Аз на 35 се надявам вече да ги свалям, но последните месеци ми се струва, че няма абсолютно никакво движение и финалът ми се струва все по-далеч.
Ортодонтът ми връчи един комплект с восъци, четки, пасти и интердентални четки. Ти от колко време си с брекети? На мен ми казаха, че ще ги нося +/- 24 месеца.
Бихте ли казали кои са?
Това е комплекта. В него има и ортодонтска четка с улей в средата, но я оставих в къщи

Ортодонтът ми каза, че става и с нормална четка и паста за зъби да се четка. Даже не препоръчва ползването на вода за уста (не правила нищо освен да освежава). За интердентални четки за почистване между бреките, препоръча да взема по-дебела, за да влиза плътно и да чисти.
Взела съм си комплекта на работа и ще се четкам задължително след обяда. Иначе рискувам да нацвъкам кариес до кариес.

Papito, и аз съм от Бургас. При кой ортодонт ходи на консултация? Да, слагат се и на двете челюсти, за да се коригира захапката. И аз ще съм на двете, но засега ми сложиха само на горната челюст и след няколко месеца и на долната

При д-р Игнатова на ул. Гладстон, понеже прочетох добри отзиви за нея и наистина жената подходи много сериозно, но ми каза това, че трябва първо да се извадят 4 зъба преди поставянето на брекетите, иначе крайният резултат няма да е добър, казано накратко. Като цяло съм се спрял на нея, но ми се иска да се консултирам и с още някой специалист преди да взема крайното решение.
Също така някой може ли да каже, дали е необходимо да се прави нова снимка при положение че старата е от март месец тази година. Предполагам, че не трябва и се извинявам за глупавия въпрос, но все пак да попитам.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 18:17 от papito

# 588
Здравейте, от Бургас съм на 25 години и преди време се консултирах с ортодонт относно поставянето на брекети. След преглед на снимката, ортодонтката ми каза, че трябва и на двете челюсти да се поставят брекети  и че трябва да се извадят 4 зъба. Това малко ме разколеба тогава и затова сега реших да пиша тук, тъй като съм решен да си оправя зъбите, но ме притеснява малко това с ваденето. Някой по-запознат би ли ми казал дали е нормално да се вадят толкова зъби и дали това може да доведе до някакви проблеми/усложнения? Като цяло се интересувам дали е рисковано ваденето на 4 броя здрави зъби. Също така ако може да ми препоръчате добри ортодонти в Бургас, освен Милина, ще съм ви много благодарен Simple Smile
Аз също съм в Бургас (впоследствие обаче,защото си ги поставих в Македония,но заради короната спрях пътуванията до там)След консултация при Обрешкова,Милина и Енчева( и трите единодушни за вадене на 4 четвърти зъби) реших че ще пробвам в Македония и там също подтвърдиха,че ще се наложи вадене.Без 4 четворки и 2 горни мъдреца съм.Сега в момента ходя при д-р Николова в My smile и съм много доволна.Препоръчвам ти да си направиш консултация и при нея😊
П.с това са ми зъбките след година носене на брекети и със затворени дупки от извадените зъби ( има още доста работа)

Здравейте!
Извинявам се предварително за въпроса, но като ти гледам зъбите са подрпедени, защо да има още доста работа?
Аз също обмислям да слагам брекети.
Виж ми долната челюст,от едната страна ,един зъб ми е извън редицата (не оформя правилна дъга) и напасване на захапката имам.
Аз на 31  години сложих брекети,като в ранна възраст(18 годишна 😁😁😁)носих телчета,които така и не изтърпях.Така че не се замисляйте,а действайте.Както една дама по горе беше писала"по добре на стари години със прави и здрави зъби,но с бръчки" 😁😁😁

# 589
  • Mediterraneo
Четчиците в Лидл са прави, мисля. Другите са със закривено рамо и са много по- удобни. Поне при нас не съм виждала от същия тип, който ползваме.
miss july, четки вземам, каквито намеря в аптеката, стига да пише, че са ортодонтски. Даже сега ще взема от местна верига да ги пробва, че са два пъти по- евтини от тези от аптеката.

# 590
Здравейте, някой над 30 с прозрачни брекети? Май ще повтарям, че този път няма да се размина с ваденето на 4те премолара. Зъбите ми са огромни и какви дупки ще зейнат само Scream

# 591
Аз съм с керамични на горната челюст, но дъгата ми е метална и съм над 30 Grinning
Дупките за 3-4 месеца няма да ги има. Поне при нормални обстоятелства би трябвало да е горе-долу толкова. При мен мисля на третия месец се затвориха.

# 592
Споко,аз също съм над 30 , и с извадени четворки(4 броя) .Дупките ми се затвориха към 4-тия месец(и аз съм с едри зъби)

# 593
А лесно ли се получават кариеси след като се сложат брекетите и средно колко време след свалянето им се носят ритейнъри?

# 594
Синът ми ги носи 2г и нямаше нито един кариес.Не мога да кажа, че беше много структен с миенето.
Вече 18м носи ритейнери нощем

# 595
  • Бургас
А лесно ли се получават кариеси след като се сложат брекетите и средно колко време след свалянето им се носят ритейнъри?
Това зависи от хигиена и предразположеност към кариеси.
Не е нужно да правиш нова снимка . Моята е от септември миналата година.
Ритейнъри се носят минимум колкото си носил брекетите, но по-добре повече. Аз бих ги носила доживот.
За Игнатова и аз съм чувала много добри неща. Успех и действай!

# 596
Здравейте, някой над 30 с прозрачни брекети? Май ще повтарям, че този път няма да се размина с ваденето на 4те премолара. Зъбите ми са огромни и какви дупки ще зейнат само Scream
Аз съм с керамични, но докторът ми слага цветни ластичета - в момента съм с циклама и оранжево.
Споменатите ортидинтски пасти и води съм ползвала, но не виждам никаква разлика с вода листерин и паста Сенсодин, примерно.

# 597
За пастите ни казаха, че не трябва да са избелващи. Аз все пак взех от ортодонтските.

# 598
На 32 съм със сапфирени брекети. Много хора не забелязват, че имам брекети.

# 599
Много благодаря, това е обнадеждаващо! Simple Smile А вярно ли е, че керамичните брекети са по-големи от металните? Гледам едни ютуб видеа, но все пак са в щатите, не ги знам там с какви марки работят. Притеснявам се да не са по-големи от металните, най-вече заради комфорт. При металните, все пак добавяха обем към и без това изпъкналите мизаради зъбите устни, и консумирах много восък да не ми се врязва телта в устните и да не ми разранява...

Общи условия

Активация на акаунт