Забременели след ин витро - Тема 46

• 50 103
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Доста трудно се контролира при хиперфункция и бременност. Посъветвайте се с лекар и да ви следи, особено първите три месеца.
Правя консултаций даже с двама едновременно.Спряха ми хапчетата ,за да дадем 100% шанс на плода .Да се надявам,че ще ги задържа стабилни

# 121
От сърце ти го желая❤и аз правя консултации, т.като съм с отстранена жлеза, заради базедова болест и пия хормона като заместителна терапия.

# 122
От сърце ти го желая❤и аз правя консултации, т.като съм с отстранена жлеза, заради базедова болест и пия хормона като заместителна терапия.
Цялата жлеза ли се отстранява?Аз го отключих септември и тогава и започнах хапчетата,тъкмо предният месец го вкарах в норма и на следващият забременях.Много бързо стана всичко.Много малко време,само 2 месеца седя спо-високо тсх и ми се струва че няма да е стабилно.
Има ли възможност само част да се махне или се отстранява цялостно?

# 123
Най-добре говори с лекарите, т.като аз мога да кажа при мен как е било, не смея да давам съвети.
Аз го открих август 2018, след сцинтиграфия се потвърди през октомври и почнах лечение (казаха ни да спрем опитите и че е рисково), след лечение с тирозол се намалява дозата и се изчаква месец два, за да се види на поддържаща доза, че е стабилно.Реално ние подтиснахме жлезата, за да се направи операцията, т.като е богато кръвоснабден орган и е необходимо.При мен се отстрани цялата, при автоимунно като базедовата няма вариант ако се реши да се махне, т.като иначе пак може да се отключи.При мен ме посъветваха да я махна т.като трудно се регулира при бр-ст,рисково е,не че невъзможно, но ние се борихме дълго време и не исках да рискувам, не се знае как ще реагира организма, а лекарствата не се препоръчват.

# 124
Здравейте, момичета! Направих тема " Ин витро със замразена Я" , но отзиви нямаше.На 46г. съм и ми предстои да взема решение дали да направя процедура със замразена Я или да чакам свеж трансфер. Не е мястото тук, но бих искала да помоля, ако някой е минал по този път да ми пише. Благодаря ви!

# 125
Здравейте момичета,
Не съм писала отдавна, понеже пак имах забрана, все гафя с правилата.
Изживях големи кошмари и все още сме на тръни, че нещата са 50 на 50 при нас и всеки ден се моля на чудо.  По миналата седмица ми изпадна нещо като съсирек и бяхме решили, че всичко свърши, веднага отидохме в спешното, но се оказа костелив орех нашето ембрионче и се виждаше, плодното  сакче и, че всичко е ок, само че с една седмица забавено развитие. След няколко дни бях на преглед и чудо, чухме сърчице, но отново ни казаха, че сакчето и ембриона се движат с една седмица назад и нещата не са добре пак казаха 50 на 50. Расте си нашето мъниче, но по бавно. Една седмица разлика. Няма да ви казвам, какво изживявам. Всеки път треперя преди преглед. По цял ден се измъчвам и мисля дали е добре. Имам си още От време на време кафеникаво зацапване, но малко и по няколко капки. Това уж добре, почти само  лежа и се старая да се пазя, но много ме тревожат тези размери. Предната бременности точна така ми викаха, че е малко и накрая го загубихме. Моля дамите с опит да споделят имали ли сте подобен проблем с изоставане в развитието на ембриона и чълтъчното мехурче.

# 126
  • София
В началото при мен беше оле мале...
Една лекарка го мереше 2 дни назад
Друга 5 дни назад
В спешното един път 7 дни назад
И всичко това в рамките на една седмица

В крайна сметка спрях да слушам вторите две. Важното е да расте пропорционално. Тоест като отидеш след седмица, то да е пораснало със седмица от предния път.

Аз ходих при Чапанова да ме следи до 11-та седмица и тя толкова калпаво го мереше , че нямам думи!! Всеки път беше или с 5-6 дни назад или с повече. Единия път ми каза че имам отлепване... всеки път пред нервна криза ходех във Фемина да ми го видят.
А отлепването в 8-ма седмица беше фалшиво, просто сака не беше заел цялата матка и имаше разстояние между него и стената, това лесно се обърквало за отлепване... нямам думи какво изживях!

Та не знам къде се следиш, хубаво е да се проследява на едно място, но аз лично бих взела още едно мнение.
Съвсем малко да трепне ръката - с няколко милиметра и то отиват няколко дни назад.
Обясниха ми че ембриона не е прав а е като скаридка и трудно се мери от край до край.
В момента вече от 10-та седмица бебето ми се движи или точно или с 2-3 дни напред (пак зависи кой го мери). Просто се опъна и може да се измери от главата до краката Simple Smile

Успокой се, това е мн важно макар че знам за какво става дума ... ад Sad

# 127
Наталия, изследвала ли си се за тромбофилия? Често тя е причина за изоставане на плода.

# 128
Наталия, изследвала ли си се за тромбофилия? Често тя е причина за изоставане на плода.
Всичко са ми изследвали. Имам генна мутация. 5 месеца преди тази процедура пиех агапурин и аспирин и стойностите ми бяха в норма. След положителния тест включихме фраксипарин, но прокървих преди 2 седмици и сега не приемам нищо до спирането на зацапването, но си пуснах изследвания и показателите ми бяха в норма. Разбрахме се ако 2 дни съм чиста без зацапване включваме аспирин.

# 129
Здравейте не е по темата
Имам едни въпрос и не знам къде да го напиша престой тест на 28 ми но съпругата ми е с болки в зъбите и венци какво е редно да пие

# 130
  • София
Здравейте не е по темата
Имам едни въпрос и не знам къде да го напиша престой тест на 28 ми но съпругата ми е с болки в зъбите и венци какво е редно да пие
Да се обърне към стоматолог, за да се открие причината и тогава той ще каже какво е редно да се пие

# 131
# 132
Здравейте , дали е вредно да правя 2 пъти фетална морфология в 12 седмица . Падна се един след друг ден при лекарите. Единият е този , при който се следя и уж прави фетална, но не мисля , че е много добър за това. И записах час  и при Марков , защото имам една бременост с малоформации . Сега се чудя да отказвам ли при Марков при положение , че едвам си записах часа.  В същото време съм със ЗЕТ с ПИД , но все пак ми се иска да не се изпусне  нещо

# 133
  • София
Не е проблем

# 134
Да и на мен ми се е случвало така и казаха, че може.Не съм отказвала прегледите.

Общи условия

Активация на акаунт