Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 51 380
  • 881
  •   1
Отговори
# 330
Бистра, с мазане веднъж на седмица-две не правиш нищо според мен. Кожата ти никога няма да се рентинизира така.
Аз лично не смятам да правя почивка лятото, защото не ми се започва всичко отначало на есен, за да мажа половин година, точно да забележа някакъв ефект и пак да спра. Не виждам смисъл в такава употреба, но всеки си решава, разбира се.

# 331
  • Варна
Аз не правя почивки нито лятото, нито през друго време. Разбира се, ако имаш някаква по-сериозна процедура, която е агресивна към кожата, е добре малко преди и след това да не се маже.

Иначе аз вече започнах да пропускам от време на време вечери, но се мажа от почти три години и един вид поддържаща терапия. Четох, че след един определен периоз ползване дали ще се мажеш всяка вечер или няколко пъти седмично, разлика особена няма както и повече подобрения в състоянието, та не е нужно стриктно мазане всяка вечер.
Сега започвам с тежката артилерия, досега си карах на билови и тревисти козметики и може би затова ми е трудно да свикна, но съм на 30 и имам нужда от по сериозна грижа Simple Smile

# 332
До кога продължавате с Айрола и правите ли почивка лятото, че на мен ще ми трябва доста време да свикна с него, а го имам от 2 месеца и пак не смея да го ползвам повече от 1 път седмично, а сега в топлите дни и през 2 седмици, че беленето е ужасно и няма скриване
Аз, лично не бих слагала препарата всяка вечер. Имаше един въпрос, одеве назад в темите - дали бихте ползвали доживот продукт, който сам сте си назначили, и който се изписва с рецепта и по лекарско предписание. Едва ли има има статистика, която да обхваща контингент ползвал препарата 10-20 години, за да се проследят евентуално негативни реакции. Вслучая сами ставаме опитни зайчета напълно доброволно и всеки сам преценява Simple Smile

# 333
Всъщност третиноинът е едно от най-ектензивно проучваните вещества за борба с акне и кожно стареене. Има безброй проучвания и доказателства за безопастността му при продължителна употреба. Одобрен е още 60те години на миналия век и съм сигурна, че има не един или двама, които са го използвали в продължение на 10-20 години и повече. Разбира се, всеки човек е различен и ефектът също може да е различен до някаква степен, но аз лично определено не се чувствам като опитно зайче.

# 334
Всъщност третиноинът е едно от най-ектензивно проучваните вещества за борба с акне и кожно стареене. Има безброй проучвания и доказателства за безопастността му при продължителна употреба. Одобрен е още 60те години на миналия век и съм сигурна, че има не един или двама, които са го използвали в продължение на 10-20 години и повече. Разбира се, всеки човек е различен и ефектът също може да е различен до някаква степен, но аз лично определено не се чувствам като опитно зайче.
Едно е да лекуваш акне и да ползваш препарата - година, две, три. Друго е да решиш на 20+  да бориш несъществуващи още бръчки с такъв препарат, което за мен лично си е абсурдно, но както казах всеки сам си преценява. Ще ми е любопитно да прочета проучване, което засяга именно този ефект от препарата и обхваща времеви пероиод по дълъг от пет години да речем?

# 335
Има примери на доста дами ползвали го и продължават да го ползват над 20 години. Една потребителка от пишещите в темата даже си беше правила изследване дали има натрупване в организма ѝ на вит.А в следствие на ползване на крема и рецултатът беше отрицателен.
По лекарско предписание се изписва само някъде, не навсякъде по света е с рецепта. Аз лично започнах да го ползвам на своя глава, а от 2 години съм с абонамент и ми се изпраща веднъж месечно от онлайн клиника след консултация.

Следя няколко дерматолози онлайн и никой от тях не изказва притеснения от дългосрочно ползване. Разбирам, че неизвестното е плашещо и поражда консервативизъм, но моля, направете си проучване преди да си изградите категорично мнение. Материал за проучване бол.

п.п. тук никой не го е ползвал 20 години, да не преиграваме

# 336
jaspermmm, заповядай - първото, което ми попадна, когато цъкнах в гугъл. Споменава няколко дългосрочни проучвания между година и четири. Предполагам, че са определили, че този период е достатъчен, за да заключат, че е бесопасен за дългосрочна употреба.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2699641/

С малко усилие можеш да намериш и безброй лични истории на хора, които използват третиноин от 5-10-20 години. Разбира се, това е на ниво "една жена каза", но не виждам защо толкова много хора биха лъгали. Ето една популярна блогърка с ъпдейт след 5 години:
https://www.hotandflashy.com/5-year-retin-a-results-before-after … nkles-anti-aging/

Всеки си преценява дали да започне превентивна употреба докато е още на 20 и наистина е деликатно човек да дава такива препоръки, но аз лично съжалявам, че не съм започнала по-рано.

# 337
Има примери на доста дами ползвали го и продължават да го ползват над 20 години. Една потребителка от пишещите в темата даже си беше правила изследване дали има натрупване в организма ѝ на вит.А в следствие на ползване на крема и рецултатът беше отрицателен.
По лекарско предписание се изписва само някъде, не навсякъде по света е с рецепта. Аз лично започнах да го ползвам на своя глава, а от 2 години съм с абонамент и ми се изпраща веднъж месечно от онлайн клиника след консултация.

Следя няколко дерматолози онлайн и никой от тях не изказва притеснения от дългосрочно ползване. Разбирам, че неизвестното е плашещо и поражда консервативизъм, но моля, направете си проучване преди да си изградите категорично мнение. Материал за проучване бол.

За 20-те години, имах предвид, че мернах потребителка на 28, която беше почнала да го ползва. В дългосрочен план всичко е наистина индивидуално. Аз лично очаквах препарата да се отнесе по-агресивно към кожата ми, след прочетеното, особено след две намазвания и върху шия. За сега особено негативни последици нямам.Но не мога да съм сигурна, че няма да се появят такива след още месец ползване, да речем. Та, всичко наистина е много относително.

# 338
Аз го ползвам вече повече от три години, като последните две - всяка вечер, с редки почивки от по два-три дни, когато е имало излющване. Не почивам лятото. Честно казано се замислям дали не е време да разредя и да започна да го слагам поне през ден, а впоследствие може би и през два дни, тъй като смятам да продължа да го използвам напред във времето.

# 339
Някой от вас има ли резултати като на блогърката?

# 340
Скрит текст:

За 20-те години, имах предвид, че мернах потребителка на 28, която беше почнала да го ползва. В дългосрочен план всичко е наистина индивидуално. Аз лично очаквах препарата да се отнесе по-агресивно към кожата ми, след прочетеното, особено след две намазвания и върху шия. За сега особено негативни последици нямам.Но не мога да съм сигурна, че няма да се появят такива след още месец ползване, да речем. Та, всичко наистина е много относително.
Ами много зависи кой с каква кожа е. Аз ако знаех, че ще има такъв ефект, какъвто имаше върху моята и ако знаех изобщо за съществуването на препарата, щях да започна да го ползвам още на 20г. Кожата ми отпубертета е склонна към образуване на пъпки, имах разширени пори и черни точки. Тогава щях да го започна заради проблемна кожа, а не заради бръчки. Абсолютно нищо друго /никакъв продукт или процедура/ не ми е помогнало да се справя с тези проблеми цели 20 години и изведнъж за няма и 6 месеца нямаше следа от черни точки, пъпки ми излизат само около цикъл и фините линии които бяха започнали да се появават се минимизираха и кожата ми "светна".
Естествено преди да папочна да ползвам трет, направих проучване и прецених, че очакваните ползи многократно надвишават потенциалните вреди. Не ми трябва лекар, който да ми каже мога или не мога да го ползвам. Така или иначе дерматолозите не ти снемат анамнеза за общото здравословно състояние, че да са по-компетентни за моята кожа от мен, която си я нося и обслужвам 40г и горница.

Lady Stardust, аз имам отлични резултати. Показвала съм снимки даже. Дори на снимките не се вижда в цялост подобрението, защото не се виждат черните точки които ми покриваха разширените пори.

# 341
Аз го ползвам вече повече от три години, като последните две - всяка вечер, с редки почивки от по два-три дни, когато е имало излющване. Не почивам лятото. Честно казано се замислям дали не е време да разредя и да започна да го слагам поне през ден, а впоследствие може би и през два дни, тъй като смятам да продължа да го използвам напред във времето.
Резултат откъм минимизиране на линии около устните и челото? Възраст, защото мисля, че и  това има значение.

# 342
При мен за тези повече от три години се изравни тенът, изчезнаха пигментните петна и луничките. Порите и черните точки се минимизираха, пъпки излизат изключително рядко (на фона на постоянно опърленото ми лице преди). Почти напълно се загладиха финните линии.
Това, на което смятам, че не влияе третиноинът е отпускането на контура, което се получава от загубата на мастна тъкан и от изтъняването на костната подложка. Да, кожата стои стегната, забелязвам това особено по отношение на отпускането на клепача, където имам чудесни резултати, но все пак организмът си остарява и няма как третиноинът да ни “мумифицира”.
Не съм привърженик на апаратните процедури и ботокса, но смятам, че в комбинацията с малко филъри, третиноинът дава прекрасни резултати.
За съжаление нямам навика да се снимам и не мога да покажа снимки.
Ако бях започнала малко по-рано, вероятно резултатите биха били още по-добри.

# 343
При мен за тези повече от три години се изравни тенът, изчезнаха пигментните петна и луничките. Порите и черните точки се минимизираха, пъпки излизат изключително рядко (на фона на постоянно опърленото ми лице преди). Почти напълно се загладиха финните линии.
Това, на което смятам, че не влияе третиноинът е отпускането на контура, което се получава от загубата на мастна тъкан и от изтъняването на костната подложка. Да, кожата стои стегната, забелязвам това особено по отношение на отпускането на клепача, където имам чудесни резултати, но все пак организмът си остарява и няма как третиноинът да ни “мумифицира”.
Не съм привърженик на апаратните процедури и ботокса, но смятам, че в комбинацията с малко филъри, третиноинът дава прекрасни резултати.
За съжаление нямам навика да се снимам и не мога да покажа снимки.
Ако бях започнала малко по-рано, вероятно резултатите биха били още по-добри.
На мен целите  ми са заличаване на бръчките около устните, минимизиране на тези по челото. Обаче, като гледах снимки на блогърката, ползвала препарата пет години, почнах да се съмнявам, че това ще се случи. Луничките и петната не ме тормозят, стига да не успея да ги отърва, ползвайки третионина.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 19:43 от jaspermmm

# 344
Третиноин-филъри-ботокс=имам чудесно лице в момента.

Общи условия

Активация на акаунт