Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 127
  • 881
  •   1
Отговори
# 735
Според мен няма голяма разлика, с уточнението, че съм ползвала Аирол 0,05% и Акнелиз 0,1% в различни периоди.
Дори като консистенция са подобни. Аирол е една идея по-бързо изсъхващ/попиващ.

# 736
Аз живея в Испания. Когато започнах да чета темата бях в България и си купих Аирол. После в Испания си купих Retirides. Не съм обикаляла по аптеките, но може да го има и на малко по-ниска цена. По консистенция и усещане върху кожата двата крема нямат база за сравнение.

# 737
  • Чукарландия
Скоро привърших Retirides, имах го и в 0.05 % и в 0.1% концентрация. Аирола, нанесен след крем, както правя - след Бепантен, няма никакъв проблем за разнасяне, хубавото при него е, че бързо попива. След Retirides кожата остава по-мазна, което не ми харесва преди лягане.
Важното е, че действието и при двата е едно и също. Въпрос на предпочитания и възможност за намиране и закупуване.

# 738
Аз искам да попитам май не е удачно да използвам вече фотоепилатора на лицето,нали?

# 739
Аз не бих използвала нищо с топлина или светлина върху лицето.

# 740
  • Бургас
Здравейте, ползвам Крем третиноин - Airol от 9-10 месеца.
Досега не ми бяха излизали пигментни петна, но явно не съм положила достатъчно усилия със слънцезащитата, като подновяване на всеки 2,5 часа и  за съжаление се появиха !!!
Харесах си Еуцерин, анти- пигмент нощен крем и въпросът ми е следния:
Мога ли да ги нанасям един след друг и Airol  и Анти- пигмента?

# 741
А ти всеки ден ли нанасяш Аирола?
Аз ползвам цялата серия Анти пигмент на Еуцерин, но не нанасям Аирол всеки ден. КОгато съм нанесла Аирола, не нанасям Антипигмента. На мен Аирола ми идва доста силен и не мога да си представя след него да нансям и Еуцерин. Страх ме е от реакция. Никога не съм пробвала. Възможно е и да няма такава, но все пак....Не ми се рискува, пробва, че ако стане нещо това значи да спра Аирола, да тръгна по лекари, лекарства и да ми отиде прогреса на вятъра.

# 742
  • Варна
Здравейте, ползвам Крем третиноин - Airol от 9-10 месеца.
Досега не ми бяха излизали пигментни петна, но явно не съм положила достатъчно усилия със слънцезащитата, като подновяване на всеки 2,5 часа и  за съжаление се появиха !!!
Харесах си Еуцерин, анти- пигмент нощен крем и въпросът ми е следния:
Мога ли да ги нанасям един след друг и Airol  и Анти- пигмента?
Може да ползваш бустера само на Юсерин, при мен проработи и за петна и бръчиците ми позаглади, но е несъвместим с ретинол. Може третиноина да се нанася вечер, а емулсийката сутрин под слънцезащита

# 743
Кое наричаш бустера? Серума ли?

# 744
# 745
Разбрах. Това е вит. Ц. Него не съм го вземала. Аз ползвам серума, едно друго за петна с четчица и нощния крем. Но не смея с Аирол.

# 746
  • Чукарландия
Бях писала и преди. Миналото лято получих пигментни петна по челото. Използвах на DERMEDIC MELUMIN крема:

https://shop.lillydrogerie.bg/dermedic-melumin-izsvetljavasch-za … krem-spf-50-55-gr

Вечер - третиноин, сутрин-Дермедик и след него силна слънцезащита SPF 110.
И сега нямам ни петна, ни дявол... На моята кожа работи!

# 747
Попаднах на една статия, че изотретиноинът влияе зле на ЩЖ и има множество странични ефекти. Цитирали са са л-вото Accutane като пример.

Миоки, какво е мнението ти? В Аирола активната съставка е само третиноин, а не изотретиноин, но дали няма същия ефект върху жлезата?
https://thyroidpharmacist.com/articles/9-medications-toxic-thyroid/

# 748
Първо да отбележа, че не съм правила целенасочено проучване по въпроса, дали специално третиноин има ефект върху щитовидната, защото не съм имала проблем с жлезата, но и случайно не съм попадала на подобна ниформация нито в началото, нито по-късно, когато съм чела за веществото и начина му на приложение.

Иначе изотретиноин и третиноин са различни вещества, макар и от едно семейство, а в статията се цитира специфично оралния прием на изотретиноин, докато третиноин се нанася само повърхностно върху кожата, на сравнително малък участък. От трет не съм забелязала, нито чела за странични ефекти (подобни на предозиране на вит.А) каквито има при много голям процент употребявали изотретиноин орално, а и дозите са коренно различни. 

В допълнение се оказва, че по всяка вероятност, вит.А не се натрупва в организма при употреба на трет и не води до повишаване на нивата на този витамин в тялото, поне според изследването което си е правила една дама пишеща в темата, която сподели тази информация преди време.
Според една ютубърка пък, използваща третиноин от над 20 години и с болест на Крон, трета не се отразява на заболяването ѝ.

Аз бих казала, че съм на мнение, че повърхностното прилагане на третиноин е безопасно до момента, в който не намеря достоверна информация доказваща противното. За сега такава, отнасяща се до повърхностно прилагане на третиноин не съм попадала.

# 749
  • Бургас
Благодаря за отговорите!:hugs: Значи е ясно - сутрин анти пигмент, вечер третиноин!

Общи условия

Активация на акаунт