Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 102
  • 881
  •   1
Отговори
# 765
Така...ендокринолога каза,че няма проблем да се мажем с третиноин. Аз даже пия вит.А и вит.Е и нямало проблем.Само не трябва да се приемат и използват йодосъдържащи препарати.

# 766
  • волно калдъръмче
Мажете ли шия и деколте, предвид, че кожата там е по-тънка?

# 767
Аз мажа, но не ежедневно, че в тези зони не ми понася както на лицето, въпреки, че ползвам от 3 години.

# 768
Мажете ли шия и деколте, предвид, че кожата там е по-тънка?
Аз все още не.Сега тепърва го въвеждам на лицето.Даже не съм минала на всекидневно мазане.

# 769
  • волно калдъръмче
И аз сега въвеждам. С Аирол започнах. Мажа през два дни. Резултатът ми харесва. През увеличителното огледало се забелязва свиване на порите. Няма ги гадните месечни подкожни пъпки. Само пигментните петна, за които чета в темата, ме притесняват. Обожавам слънце и море и трябва да намеря някакъв начин да балансирам между тези любими свои неща и нуждата да спра времето.

Чакам съвети от тези, които имат повече опит.

# 770
Слънцезащита и шапка с широта периферия. Може и чадърче с УВ защита Simple Smile
Ако си отворена към по-нестандартни неща - махни растителните олиа и маргарини от диетата си.

# 771
  • волно калдъръмче
Има ли вариант да го спра напролет и през есента да го почна пак? Естествено без да спирам слънцезащитата.

Може ли повече информация за растителните мазнини? Лятос се хлепам с какаово и кокосово масло. За тялото говоря, на лицето вече не слагам.

# 772
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз от 2м не съм мазала трет. Мажа слънцезащита, но все пак. Чудя се дали да не се отпочвам пак. Мина море и отпуска. Сутрин рано излизам, вечер към 18ч се прибирам. Аз, честно казано, не видях чудно влияние на лицето ми, но ще видим. От миналата есен мажа.

# 773
Може да се прекъсне, но после, по всяка вреоятност ще има отново период на ретинизация, а и това което е "порвавено" през времето на мазане, ще бъде "развалено" през времето в което не се ползва или поне голяма част.

# 774
  • Чукарландия
Аз мажа, но не ежедневно, че в тези зони не ми понася както на лицето, въпреки, че ползвам от 3 години.

Аз накрая се отказах, моята шия и деколте не свикнаха и не свикнаха... То лющене, то белене, то раздразнение...😂
Не и не. Та си мажа само лицето за съжаление, но това е... 😉

# 775
От скоро ползвам нощен крем, който съдържа "ретинил палмитат". В началото го слагах след почистване и серум, и нямах проблем. От две вечери пропускам серума и го нанасям директно на почистена кожа. Проблемът е, че си чувствам кожата под очите като прожулена... Някаква чувствителност се появи... Възможно ли е да е реакция от този "ретинил палмитат" (нанасям доста обилно)? На мен някак не ми се вярва, защото четох, че това е някаква най-слаба форма на ретиноид...

# 776
Ретинил палмитатът е толкова слаб, че няма никакъв ефект върху кожата като ретиноид. Ако имаш чувствителност, може и да е от него, а може и да е от друга съставка.

# 777

Аз накрая се отказах, моята шия и деколте не свикнаха и не свикнаха... То лющене, то белене, то раздразнение...😂
Не и не. Та си мажа само лицето за съжаление, но това е... 😉

Аз го ползвам осма година вече. Мажа 0.1% по цялото лице, вкл. околоочен контур чак до клепача, всеки  божи ден, без да правя паузи. На шията, деколтето и горната част на дланите не можах да мажа. Как ли не пробвах, през ден, през няколко дни, върху друг крем, под друг крем - не и не. Не само че се беля като змия, ами и сърби, чак боли, зачервява се и стои с дни, ужас. Отказах се вече.

# 778
Моите шия и деколте свикнаха, но лицете не спря да се бели и се отказах от мазанес трет.

# 779
Здравейте, поизчетох около 20 страници от темата и ми се струва доста интересна. Имам обаче въпрос, които се обсъжда и тук на последната страница - започването с трет. означава ли цял живот мазане с него след като има компрометиране, ако се спре за лятото дори. Видях, че Миоки е издържала с него 8 год., но си мисля при тези обстоятелства не е ли по-добре по-късно да се започне като години. И се сещам за пак турско кремче - Експигмент той не е ли нещо подобно?

Общи условия

Активация на акаунт