Знаете ли кои са трите неща, които вредят най-силно на нашия организъм?
Pushpin Стресът, който допускаме да ни завладее.
Pushpin Вредната храна, която ядем, защото твърде много бързаме.
Pushpin Липсата на хидратация.

Наличието дори на един от тези фактори намалява нашия имунитет и се стига до натрупване на токсини в тялото ни. Те, от своя страна, водят до: отпадналост, лош сън, наднормено тегло, преждевременно стареене и още куп проблеми, които се препречват на пътя ни.

Всички знаем народната мъдрост, която гласи: "Всеки проблем си има решение, стига да имаме волята да го разрешим". Ако искате да избегнете слабия имунитет и страничните ефекти от него, трябва да започнете здравословен начин на живот. Това е навик, който се гради с времето –първоначално трябва да започнете с лесни стъпки като повече сън, изключване на вредните храни, пиене на по-големи количества вода. Тя е основен фактор в борбата с вирусите, особено когато е чиста и с подходящо РН.Ако искаме да повишим своя имунитет, трябва да сме готови да обърнем нова страница в живота си, да променим много любими неща, да си създадем навик да изпиваме минимум литър и половина вода. Вода, която е кристално чиста и с отлично РН.

"Как ще успеем да изградим този навик?" е най- често задаваният въпрос относно новото начало.
Заменянето на висококалорични и газирани напитки с вода е един от основните начини да започнем здравословен начин на живот. Каквото и да прочетем или чуем, ние знаем, че много от нас употребяват повече газирани напитки, отколкото минерална вода. Вреден навик, който бързо трябва да намерим мотивацията да преодолеем.

Може да започнете с промяна в сутрешната си рутина, като вместо първо да пиете кафе, започнете деня с чаша вода (за предпочитане е водата да бъде топла). Трябва да приемете индивидуалната за вас доза, спрямо потребностите си.

Тук възниква колебанието "Аз колко трябва да изпия?". Има правило, което гласи, че нужното количество е 30 мл на всеки килограм телесно тегло, което води до извода, че една 50 кг жена трябва да изпие 1,5 л вода за ден. А един 84 килограм мъж 2,5 л на ден. Важното обаче е изпитото дневно количество да се разпределя равномерно.

Вече знаем три от най-важните стъпки към започването на нашия по-здравословен начин на живот. В основата му, както разбрахте, се крие добрата хидратация. Минерална вода ,,Горна Баня'' със своята сила, високо PH 9.65 и ниска минерализация ще е винаги до вас и ще ви подкрепи в борбата за по-добро здраве.


Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - спортен сак.
Можете да се включите с коментар до 02 януари включително.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 13:34 от Pедактop