Делене на разходите 50/50.

• 15 344
  • 469
  •   1
Отговори
# 270

Хайде не прави такива кардинални изводи. Още малко ще кажеш, че фирмата ти е Майкрософт на Балканите. По-кротко. Една птичка пролет не прави. Прочети внимателно и виж, че все пак има едни 20 % производители. В това число си и ти, бъди спокоен😂. НО това е крайно недостатъчно за да върви напред една икономика и да функционира правилно. По скоро про ентите трябва да са 80 на 20 в полза на производството. Ама толкова ти разбира главата на тебе 😂

20% производители, ако правят достатъчно печалба са напълно достатъчни. 80% не е задължително да правят по-голяма печалба за държавата от 20%. Придържай се към клишето, че една птичка пролет не прави и после не се чуди, че имаш финансови проблеми и икономически проблеми, които са само в главата ти.

АКО, но не би. Не напразно сме най-бедните в Европа. Искам да те питам на какви хапчета си, че ги виждаш толкова розови нещата. Икономиката и държавата са в колапс, уважаеми! Явно само ти още не си го разбрал. И твоите прословутия данъци далеч не могат да изхранят всички цигани и пенсионери. Слез на Земята, моля! 😂

# 271
За мен е пълно безумие (според моите разбирания и тези на мъжа ми) да си делим разходите 50/50. Ние да не сме съквартиранти, че да го правим. Взимаме и двамата добри заплати. Той отделя от неговата в резервния фонд задължително определена сума. Аз плащам сметките. Оттам нататък ги харчим кой както дойде. Купуваме каквото ни трябва за вкъщи, техника, почивки, дрехи, подаръци и тн.

# 272

АКО, но не би. Не напразно сме най-бедните в Европа. Искам да те питам на какви хапчета си, че ги виждаш толкова розови нещата. Икономиката и държавата са в колапс, уважаеми! Явно само ти още не си го разбрал. И твоите прословутия данъци далеч не могат да изхранят всички цигани и пенсионери. Слез на Земята, моля! 😂

Вие двете с тайничка сте в колапс ми се струва. Вярвай още на статистиките да ти промиват мозъка, че си бедна и ще си останеш винаги такава. Като не си доволна можеш да се изнасяш в чужбина.

# 273
Знам, затова и не работя в тази сфера. Също така знам защо не стигат - щото всеки може да пробва да пише софтуер, но не всички са стигнали достатъчно далеч, че да работи добре. И щото не всеки има интуиция да разбере структури от данни, ами пише нещо там "компютър, направи това, после друго" и - ако мине.
Именно. Тъй че по-добре дай акъл на хлапето как да си подобри представянето, вместо да го окуражаваш в плиткоумието му. Щото аз знам, че в момента си играя с плочка със софтуер, ама той още не е наясно, че догодина идва следващата партида 26годишни.

# 274
А съм чувала баба ми да казва "Приживе на деца - нищо!".
А това защо? От страх, че няма да им обръщат внимание приживе, ако няма какво повече да подарят ли? Чувала съм го и в други семейства и ми е крайно неясно. В моето семейство всички даряват още преди пенсия, за да може следващият да надгради. С малко може да е, но да е поне с една стъпка по-напред. Прародителите ми и от двете страни са постъпили така с децата си, моите родители по същия начин... И така след петдесет години семейството ще е на едно положение, след сто на друго...На теория, де. Никой не знае какво ще да е следващото поколение и дали няма да профука всичко.

# 275
Знам, затова и не работя в тази сфера. Също така знам защо не стигат - щото всеки може да пробва да пише софтуер, но не всички са стигнали достатъчно далеч, че да работи добре. И щото не всеки има интуиция да разбере структури от данни, ами пише нещо там "компютър, направи това, после друго" и - ако мине.
Именно. Тъй че по-добре дай акъл на хлапето как да си подобри представянето, вместо да го окуражаваш в плиткоумието му. Щото аз знам, че в момента си играя с плочка със софтуер, ама той още не е наясно, че догодина идва следващата партида 26годишни.
В IT сферата има толкова работа, че и всички българи в работоспобона възраст да се включат, пак ще има търсене в световен мащаб.

# 276
  • София
Всъщност  има стабилна логика: ако прехвърлиш нещо, детето самоуверено мжое да го продаде и профука парите. Или да прехвърли на съпруга дял, и после изведнъж да престане да бъде съпруг...Всичко  споменато съм го видяла на практика.

# 277
Аз съм на 37 и тепърва се уча на управление на по-големи финансови решения. Не бих дала наготово на някой между 20 и 30. По-добре да поработи и да види цената на труда и парите. И ако може - сам да мине на по-едро ниво. Затова разбирам тая идея - с готови пари се правят големи грешки.

# 278

Вие двете с тайничка сте в колапс ми се струва. Вярвай още на статистиките да ти промиват мозъка, че си бедна и ще си останеш винаги такава. Като не си доволна можеш да се изнасяш в чужбина.

Аз слава Богу не съм бедна, но виждам как хората едва оцеляват. Теглят даже кредит за елементарни електро уреди, нямат спестявания, не ходят по почивки. Това достатъчно ли е?! В провинцията е много зле положението. Нали си баровец уж? Разходи се малко... Корупция и бедност навсякъде! Смешен си, честно! Като щраус си, който си заравя главата в пясъка и отрича проблемите. Но само да ти кажа, че отричането на проблемите не ги решава. Хайде със здраве! Спирам да споря с човек, с който ме делят поне 10 години житейски опит. Порасни и пак ще си говорим😂

# 279
В IT сферата има толкова работа, че и всички българи в работоспобона възраст да се включат, пак ще има търсене в световен мащаб.
Със Сирената говорехме кой може да върши работата качествено, а не колко биха могли да се пробват въобще.

# 280
. Теглят даже кредит за елементарни електро уреди, нямат спестявания, не ходят по почивки. Това достатъчно ли е?! В провинцията е много зле положението. Нали си баровец уж? Разходи се малко... Корупция и бедност навсякъде! Смешен си, честно! Като щраус си, който си заравя главата в пясъка и отрича проблемите. Но само да ти кажа, че отричането на проблемите не ги решава.
+1
Големи симпатяги в тоя форум.

# 281
E това вече не е "нагоре", а е стагнация. Да не забравяме, че Бърти Устър е комедиен герой, а желанието му да свири на банджо едва ли е човешка еволюция, по-скоро скеч.
Не бих нарекла заниманията с египтология нито стагнация, нито скеч. Още по-малко би ми дошло на ум да ги сравня със заниманията на който и да било герой на Удхаус.

Още по-малко бих нарекла стагнация свободата да имаш избор. Но това този, който няма особен избор за житейстките си решения, не би могъл да го разбере, а още по-малко да го оцени. На него му се налага да рационализира липсата на избор.

# 282
Офтопик, но паметта здраво ми изневерява, момичета. Преди седмица четох за Бърти, а днес се чудя този пък кой беше и защо ми е толкова познат.

# 283

Аз слава Богу не съм бедна, но виждам как хората едва оцеляват. Теглят даже кредит за елементарни електро уреди, нямат спестявания, не ходят по почивки. Това достатъчно ли е?! В провинцията е много зле положението. Нали си баровец уж? Разходи се малко... Корупция и бедност навсякъде! Смешен си, честно! Като щраус си, който си заравя главата в пясъка и отрича проблемите. Но само да ти кажа, че отричането на проблемите не ги решава. Хайде със здраве! Спирам да споря с човек, с който ме делят поне 10 години житейски опит. Порасни и пак ще си говорим😂

Хора едвам оцеляващи и корупция има навсякъде по света, дори в пъти повече от България. В провинцията също не е зле, както си мислиш. Никой не кара хората да теглят кредити(в много случаи за излишни неща), има други решения в такива ситуации, а не кредит и после друг да им е виновен, най-много държавата, разбира се Smile, че не могат да го изплащат. Само защото някои хора навлизат в критическата не е мотив да си мислят, че са  много на ти с житейския опит.

Gal, ти мойто представяне не го мисли. За 6-7 години непрекъснато работа и учене не си мисли, че не съм надраснал много хора във финансов, писането на код, житейски и много други аспекти, така че не си мисли, че ще приема съвет.

Във ИТ е много индивидуално. ИТ не е само писане на код. В последните години нещата се развиха много бързо и се налага хората да учат, непрекъснато и по много, както и в бизнеса за да успеят. Налага се да се наемат хора, които не са толкова квалифицирани, както и в други сфери.

# 284
че не съм надраснал много хора във финансов, писането на код, житейски и много други аспекти, така че не си мисли, че ще приема съвет.
Не звучиш като някой, надраснал нещо, каквото и да е. Начинът, по който се изразяваш като цяло, говори за същото. Направо предизвикваш да се обръщаме към теб с господин Борисов.
Не че сме по темата, де...😂

Общи условия

Активация на акаунт