С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 731
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Добре де, мъжа ти на колко години е, че не може да постави майка си на място?! Да ѝ носи чантата и то след заповед от нея, да търпи да му говори така все едно е на 5. Това въобще не е наред. Това съвсем е извън всякакви норми и граници. Мисля, че попринцип той е човека, който трябва да ѝ се опълчи, ако го направиш ти ще те изкара, (свека) теб виновна, че се опитваш "да го настроиш" срещу нея.
Абе и моята свеки не е много в час , ама чак толкова откачена не е. 😂

# 136
Да ви разкажа една смешна случка-преди няколко години моята свеки ми прати... сурови яйца по пощата! На поканата за получаване на колета, бяха  написали с химикал, че колетът е в лошо състояние е се е разтекъл.. е това нормално ли е? Как само се червих пред служителка та на колета служба...

# 137
  • София
Ей така, като почнете да се червите заради нещо, направено от други, се чудя поза ли заемате или самочувствието ви куца? newsm78

Авторката, мъжът ти е пълнолетен и не е под запрещение- защо не ги оставиш с майка му да си контактуват както за го правили откакто се е родил, ами му играеш мама и ти? newsm78

# 138
Аз и не видях кой знае какво да го е строявала майката. Поискала си чаша вода жената или да й окачи палтото. Или даде чантата? Забравих вече.
Голяма драма, голямо тръшкане, голямо оплакване.
Живеете отделно, виждате се явно по веднъж на няколко месеца и толкова не можеш да я изтърпиш.
Направо му кажи да я гръмне, че да не се мъчиш повече Joy

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 21:57 от птица

# 139
И детето не смееш да оставиш на баща му  и свекървата - нещо не си наред.

# 140
  • Насред хаоса
Не бих омаловажавала с лека ръка своеволията на когото и да било по отношение на детето, била това и свекървата. Да определя какво ще яде, какво ще гледа и изобщо - да върви след родителите и да прави обратното на това, което те искат да възпитат у детето си. Няма право, колкото и рядко да се виждат. Иначе на сина си ако иска и халка на носа да му сложи и да го разкарва като панаирджийска мечка - щом тя смята това за правилно, а на него не му пречи, ок, доколкото това не пречи на семейството му.

# 141
И какво толкова забранено гледа бебе на няколко месеца? Голяма драма, няма що.

# 142
  • Насред хаоса
Каквото и да е - щом родителите са казали какво бива и не бива, трябва да се спазва. Независимо какво си мислят свекърви, тъщи, зълви, девери, баджанаци и прочие.

# 143
Абсолютно подкрепям La Sombra. Еее вие ще изядете авторката , че е решила да ни сподели каква свекърва има и лакво я дразни. Повечето от вас сигурно все още нямат свекърви или си пишете ей така, че няма да ви пука и да обръщате внимание ако сте на нейно място. Ако на някои от вас не ви дреме за тези неща, на нея не й все тая как майката на съпруга й се отнася към него и държи мнението им като родители да се зачита.
След като родителите казват как да се отглежда детето, какво да яде, с какво да си играе НИКОЙ няма право да пренебрегва тези техни принципи, особено без да ги пита поне. Другото мн важно нещо е с какъв тон се казват нещатат. Да не говорим, че трябва да си доста нахален човек да си налагаш мнението и да даваш съвети по 100 пъти да ги повтаряш докато не стане на твоето. Това е наглост. Не зачита родителите като способно и знаещи какво искат хора.
Съпругът малко трябва да скръцне със зъби и може би ще има резултат.

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 10:15 от Candy-Girl

# 144
Абсолютно подкрепям La Sombra. Еее вие ще изядете авторката , че е решила да ни сподели каква свекърва има и лакво я дразни. Повечето от вас сигурно все още нямат свекърви или си пишете ей така, че няма да ви пука и да обръщате внимание ако сте на нейно място. Ако на някои от вас не ви дреме за тези неща, на нея не й все тая как майката на съпруга й се отнася към него и държи мнението им като родители да се зачита.
Скрит текст:
След като родителите казват как да се отглежда детето, какво да яде, с какво да си играе НИКОЙ няма право да пренебрегва тези техни принципи, особено без да ги пита поне. Другото мн важно нещо е с какъв тон се казват нещатат. Да не говорим, че трябва да си доста нахален човек да си налагаш мнението и да даваш съвети по 100 пъти да ги повтаряш докато не стане на твоето. Това е наглост. Не зачита родителите като способно и знаещи какво искат хора.
Имам свекърва.От 31 години.
И отношенията й със сина й, моя мъж, са си тяхна работа.Ще се разбират ли, ще се карат ли, ще се псуват ли, ще се целуват ли, хич не ме вълнува.Докато НЕ засяга мен.
Само си представям мъжа ми да почне да ми държи сметка "...що майка ти сега така те овиква?...що й позволяваш да прави еди какво си?.....ама що сега иска да й слугуваш, тя да не е бебе?!" и т.н.

# 145
Скрит текст:
Имам свекърва.От 31 години.
И отношенията й със сина й, моя мъж, са си тяхна работа.Ще се разбират ли, ще се карат ли, ще се псуват ли, ще се целуват ли, хич не ме вълнува.Докато НЕ засяга мен.
Само си представям мъжа ми да почне да ми държи сметка "...що майка ти сега така те овиква?...що й позволяваш да прави еди какво си?.....ама що сега иска да й слугуваш, тя да не е бебе?!" и т.н.

Да, отнишенията им са си тяхна работа, но аз не мога да остана безразлична към грубото отношение, дори и към чужди за мен хора, а ние сме партньори в живота и няма как да го подмина.
ММ също не се чувства на седмото небе от поведението на майка си! Ядосва се, че след милионните разговори, по тази тема с нея, тя си прави каквото си знае. Както с всичко останало, де!
В повечето случай ММ просто изпълнява каквото му каже за да не възпламени фитила на отношенията ни в неподходящ момент, пред детето или други хора!
Не виждам нищо лошо да искам човешко и възпитано отношение, такова каквото ние даваме в общуването си, пък било то и от майката на мъжът ми!
Не се смятам за напълно откачена, че не гледаме тв и искаме същото за детето си, както и не желаем да му се пускат клипчета на таблети и телефони и искаме решението ни да се зачита. За добро или за зло това е нашето виждане и ние си носим кръста. Всеки сам решава дали, колко, какво и как ще гледа!
На някои от вас моите терзания ще им се сторят нелогични, навярно и маловажни, но за мен са съществени неща и просто ги споделям с вас.
Нека не даваме квалификации кой е наред, кой не, кой кого да застреля, на кой самочувствието му е несъразмерно, либидото как е и т.н..
Благодаря за мненията, сондирах за себе си, доста пренастройки ще направя в подхода ми в отношенията със свека.
Само за едно няма да отстъпя - детето и правилата по отлегеждането му. Те си остават категорично по наше усмотрение и държа останалите роднини да се съобразяват с тях, дори и да не ги разбират!

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 10:54 от Radsf

# 146
Тази история ми напомня на момичето, дето се дразнеше, че свекървата излага мъжа и, като го потърсила на телефона на приятеля му. И тя защитаваше честта на милото...

Оставете мъжете си да се оправят сами с майките си и не ги защитавайте от тях, смешно е. И не си мислете, че хората щели да кажат нещо си, нищо няма да кажат, всички имат майки.

# 147
  • София
Скрит текст:
Тази история ми напомня на момичето, дето се дразнеше, че свекървата излага мъжа и, като го потърсила на телефона на приятеля му. И тя защитаваше честта на милото...

Оставете мъжете си да се оправят сами с майките си и не ги защитавайте от тях, смешно е.
Скрит текст:
И не си мислете, че хората щели да кажат нещо си, нищо няма да кажат, всички имат майки.
То и смешно не е, направо е обидно за мъжа.
Едната го счита за прислужник, другата – за малко детенце, което не може да се защити само.
И двете го изкарват идиот.
Пък може и да са прави, знам ли, не го познавам.

П.П. За другото съм съгласна.
След като родителите са казали "това да, онова не", значи ще бъде точно така. На когото не му харесва, да си гледа работата.

# 148
  • София
Мисля си, че ако си спомните всички, които са гледани И от баби, защо ви е било любимо отиването при тях, ще спрете да се взимате толкова насериозно.
Бабите винаги са глезели повече и са позволявали неща, които майките не дават.
Нито сте се разболели неизлечимо, нито сте затъпели и сте се провалили в живота.
Просто ви е било хубаво, уютно и сте се чувствали центъра на света за това време.

# 149
Общо взето - няма поражение от бабите, което добър родител да не може да оправи за около три дни. Но понякога не е приятно да ти развалят дисциплината, особено ако е с изцепки, и да вършиш допълнителна работа.

Общи условия

Активация на акаунт