С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 739
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Не си носете децата при хора, които не понасяте.Бабите не са педагози, лекарки и  т.н.,те са просто баби. Ако си оставяте детето за повече от два часа пък съвсем без претенции.Ако бабата натиска да гледа, ообяснете условията и като не спазва има бавачки.
Нямам телевизор ,но от компа пускам детски песнички  като ни омръзнат игрите и те пеят, дават им таблети  да гледат клипчета ,та не е нарушение.И ако пет пъти ми повторят това не   е така , сори.Така съм се молила на господ да можеше моята баба да е наблизо да ги оставя за минути само да не се наранят да гледа...За претенции не съм помисляла.Ако не понасяш един човек каквото да направи  не ти харесва.Това като съвет  го давам,нали е за съвети тук.Изпускайте парата но не пред тях, особено ако ви правят безплатна услуга.
За сбирки- като се срамувате  не се събирайте заедно.Не може  това в онова и душата в рая.Не може да променяте хората,може да ги избягвате.

# 151
  • при късмета
Общо взето - няма поражение от бабите, което добър родител да не може да оправи за около три дни. Но понякога не е приятно да ти развалят дисциплината, особено ако е с изцепки, и да вършиш допълнителна работа.
Напротив, може да нанесе големи последици. Ако даде нещо към което детето е алергично, само за да надвие над инструкциите на родителите и заради остарялото мислене, че алергия се бори като тъпчеш с въпросното нещо, че да свикне е поражение за много повече от 3 дни. А ако е за възпитанието защо изобщо да се налага да губиш тези 3 дни, да оправяш на бабата простотиите?

# 152
A, да, то и бившата ми свекърва нищо лошо не виждаше да даде на 10-месечно фъстъчки, щото били домашни. Ма това алергии, задавяне - вятър работа.

Иначе говорех за лекия случай - баби, за които захарта е най-хубавата храна и ти връщат детето превъзбудено и със запек.

Но като цяло смятам, че бабите с много напъване да се намесят си имат някакви патологии и наистина трябва да се гледат малко под лупа. Щото може да направят голям сюрприз.

# 153
Темата е озаглавена какво ВАС ви дразни и КАК вие се справяте със ВАШИТЕ свекърви. Тук може всяка една сподели каква свекърва има какво я дразни или не и как се справяте с тази жена. Вие започвате да обвинявате авторката и мъжа й какви били и защо правят това или онова. Ами хора всякакви, всеки е различен, с различни разбирания. Не мисля, че е редно да втълпявате , че авторката има някаква вина само защото не мисли или не действа като някои от вас. Да може някои от вас да са по- оправни, да не приемат нещата толкова присърце, да умеете да обръщате внимание . Обаче тя явно не е такъв човек, съоругът й също явно е кротък човек. Давайте съвети, споделяйте опит, но говорете за себе си. Не обвинявайте хората за техните възгледи и принципи!

# 154
  • София
Хм, интересно:
Когато детето е при бабата, тя решава как да го гледа, защото тя носи отговорност (често срещано твърдение в темата, с което съм съгласна).
Когато детето е при родителите си, изведнъж се оказва, че бабата можело да се намесва.
Ех, лицемерие, лицемерие...

След като детето се гледа от родителите, те са тези, които носят отговорност за него, те решават какво може и какво не може.

# 155
Скрит текст:
Темата е озаглавена какво ВАС ви дразни и КАК вие се справяте със ВАШИТЕ свекърви. Тук може всяка една сподели каква свекърва има какво я дразни или не и как се справяте с тази жена. Вие започвате да обвинявате авторката и мъжа й какви били и защо правят това или онова. Ами хора всякакви, всеки е различен, с различни разбирания. Не мисля, че е редно да втълпявате , че авторката има някаква вина само защото не мисли или не действа като някои от вас. Да може някои от вас да са по- оправни, да не приемат нещата толкова присърце, да умеете да обръщате внимание . Обаче тя явно не е такъв човек, съоругът й също явно е кротък човек.
Давайте съвети, споделяйте опит, но говорете за себе си. Не обвинявайте хората за техните възгледи и принципи!
Никой никого не обвинява.....дава се друга гледна точка на ситуацията.
Става дума за двама възрастни, които са изградили някакъв тип отношения, още преди появата на снахата.И да се опитва тя да префасонира тези отношения, е меко казано, наивно.И вреди най-вече на нея и нейните нерви.ДрЪти хора Няма да се променят, само защото на някоя си не й допадат като характери или начин на общуване.
Да, да се оплаква, тук или другаде, ако така й олеква.Но да не очаква промяна у тях, или да не се натоварва, виждайки, че промяна няма никаква.
Такава може да има, само и единствено, ако на мъжа й му писне да го третират като момченце на повикване и САМ промени статуквото.
Другите отстрани могат само да гледат...

# 156
Когато е при бабата тя се справя както може, тя е различен човек  и толкова си може, зле е да се предявяват претенции да възпитава,  да и се носи списък със сто неща, дето да го чете ще се измори.Стига да не  е свързано със здравето тя прави саквото може и сме благодарни.Все пак не го отглежда, а помага за часове или  два-три дни.
Когато е при родителите си и със тях дори при баба ,тя мълчи и мълчи, не се намесва, защото не е нейна работа.
Дано стана ясна разликата.
А на алегичен да дадеш алерген си  е идиотизъм, ако не повече.
Става дума  за  подход, мекици,  дори това дали спи или не на обяд-защото аз например не мога да навия , хилят ми се, но другата баба успя да ги приспива и аферим.Също виках помощ че се полива с вода от маркуча, но и там не му го отнеха, обясниха му  , изчакаха го да продължи още малко и бе пазарлък след малко спираме.Не знаех как може и виках помощ и бях виновна.Пример.Но тъщата  има подхода на мама, все пак е възпитавала и отглеждала мама.Моят подход е свобода, молби  и чакане,преобличане после не знам навиците..Но бе за дни ,за повече време ще ми се анложи да се справям.Само пример  и е за мен.
Зависи от времето заедно, възможностите, та ай да не  е само към свекървите ,нищо че темата такава...Най-малкото че мама е  част от теб ,другата е чужда със всичко свое  и няма как заради теб за изтрие  десетилетия свое.
Говоря за капризи и  за нормални хора с желание да са добри.За идиоти трябва друга тема.И те не са само свекърви.
Съгрласна с Франсоаз, сега виждам какво написа.И аз обяснявам причини, не укорявам,може като разбереш причините да промениш реакции.

# 157
  • София
Темата е озаглавена какво ВАС ви дразни и КАК вие се справяте със ВАШИТЕ свекърви. Тук може всяка една сподели каква свекърва има какво я дразни или не и как се справяте с тази жена. Вие започвате да обвинявате авторката и мъжа й какви били и защо правят това или онова. Ами хора всякакви, всеки е различен, с различни разбирания. Не мисля, че е редно да втълпявате , че авторката има някаква вина само защото не мисли или не действа като някои от вас. Да може някои от вас да са по- оправни, да не приемат нещата толкова присърце, да умеете да обръщате внимание . Обаче тя явно не е такъв човек, съоругът й също явно е кротък човек. Давайте съвети, споделяйте опит, но говорете за себе си. Не обвинявайте хората за техните възгледи и принципи!

Всеки споделя своя опит, а авторката си прави заключенията.
И да, на база своя опит, всеки дава съвети.
От човека зависи дали да приеме като обвинения нещата, определени като грешки от тези, към които се е обърнал за съвет.

# 158
  • София
Темата е озаглавена какво ВАС ви дразни и КАК вие се справяте със ВАШИТЕ свекърви. Тук може всяка една сподели каква свекърва има какво я дразни или не и как се справяте с тази жена. Вие започвате да обвинявате авторката и мъжа й какви били и защо правят това или онова. Ами хора всякакви, всеки е различен, с различни разбирания. Не мисля, че е редно да втълпявате , че авторката има някаква вина само защото не мисли или не действа като някои от вас. Да може някои от вас да са по- оправни, да не приемат нещата толкова присърце, да умеете да обръщате внимание.
И всяка да си меле нейното като латерна и да си изсипва разочарованията, без да отразява как другите се/не се справят? Каква е ползата от форума тогава? Аз лично съм тук, за да видя и други гледни точки, които не са ми дошли наум.
Но поне за мен общовалиден е принципът, че ако оставиш детето си при някого, не можеш да му диктуваш по минути какво може и какво не. За основни неща като хранене (особено при алергия) - да, но дали е бил пуснат за минутка телевизор или таблет - вече идва в повече, звучи ми диктаторски.
И това, че бади/дядовци имат право да вижда детето, е упоменато дори в СК. За вредните Фафли и телевизор там нищо не казват  Laughing

# 159
  • при късмета
Аз мисля, че дори да оставяш детето на баба му, тя пак трябва да се съобразява с инструкциите на родителите., ама това е друг въпрос. Да речем, че като го заведеш у бабата, не можеш да контролираш дали пуска ТВ, ако има такава забрана. Но авторката се оплака, че май бабата прави всичко това, като идва у тях. Тогава виновна ли е или не?
За мен няма значение къде е, като родителите са казали, че нещо не може, значи трябва да се съобразява. Не може едно и също нещо да е разрешено на едното място и забранено на другото, като то си остава едно и също нещо

# 160
  • София
В конкретния случай съм напълно съгласна. Още повече, че така се обезсмислят усилията на родителите.
Такива баби винаги ми напомнят историята на Екатерина Втора и нейните деца и внуци.

# 161
  • София
Ами, като гледам в случая, то нищо не е разрешено.
И да говори свекървата не е препоръчително, щото била заповядвала, изисквала веднага да й се донесе нещото.....бе, въобще не става за къщата на снахата.

# 162
  • при късмета
Какво значи нищо не е разрешено? Не каза на колко е детето, но по репликата към бабата "не иска да го гушкат, остави го да си играе около нас", съдя, че е малко дете. Само ТВ и клипчета на телефона ли са алтернативите да се занимаваш с детето?

# 163
Ако пусне телевизора да занимава детето и тя да си върши нещо нейно си е  едно, ако го гледа с дни и тя си гледа телевизия  е друго.Едното нарочно нехайство към изискванията ,другото - прекалено изискване, тя си има навици и  желания, не  е робот да го настроиш.Пак казвам ,телевизор нямам,ама комп имам.Няма как да не надникна с дни или месец .Два-три -пет чаас може без това.
Като има  такива баби не се дават деца за гледане, сто пъти се казва.Повтарям за някои дето хем искат да им отглеждат децата, не за час, хем имат изискване бабата да ги отмени с възпитанието.Да го забравят.Бабата си е минала по реда с възпитаване, методите и стари , нервите износени..Сега не можеш да дръпнеш дете за ръката ,камо ли да го ступаш  по дупето като преди.А са хиперактивни, индигови , кристални и не знам какво  названия да се покрие  непослушни, разглезени , неуправляеми.Та едно активно дете баба може да укроти  и като пусне ТВ.Не знам конкритен случай как  е.Пък и  няма да се признае друго , освен баба виновна.

# 164
Разбира се, че баби и дядовци трябва да се съобразяват с решенията на родителите относно децата, но и родителите не трябва да се увличат прекалено много в налагането на ограничения. Нарочно подчертавам родителите(!), защото, нека си признаем, обикновено ние майките си наумяваме нещо и го обявяваме за общо родителско решение Simple Smile А татковците просто си пасуват. Дали от мързел, дали от убеждението, че отглеждането на детето е женска работа, дали заради спокойствието си. А и обикновено смятат, че е поредният женски каприз, че реално няма как да стане нашето или че след време ще ни мине, което и става често Wink И самите те са склонни да пуснат тв на детето или да му купят кифла, когато са сами, независимо че майката е категорично против. Малко като с неяденето на месо/или хляб  вкъщи, щото било вредни! И те вкъщи наистина не ядат, но на работата яко тъпчат кюфтаци и пици...Joy

...А са хиперактивни, индигови , кристални и не знам какво  названия да се покрие  непослушни, разглезени , неуправляеми.
Право в десетката Joy

Общи условия

Активация на акаунт