С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 830
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Честита Нова година!   Бъдете здрави и щастливи!

Пак сте зачекнали една от вечните теми - подаръците от свекървата. Ми то е ясно. Щом са от свеки, те никога не са подходящи.

# 361
Аз затова се радвам на кеш или да ми кажат да си избера подарък за еди какви си пари. И да не се побера в сумата - доплащам си. Тази Коледа детето се сдоби с нов куфар, ние с ММ с пухена завивка. За някои това може да са тъпи подаръци, но ние от това имахме нужда. Дори детето много се зарадва на куфара, колкото и да е странно за доста хора.
С ММ пък не си правим подаръци, защото сме скучни - купуваме си ги ей така по никое време. Аз обикновено си харесвам неща за домакинството, пък той после е доволен от тях и само се хвали. Неща за лично удоволствие и глезотия също си купуваме, когато имаме желание и най-вече възможност, ако са по-скъпи. Като цяло аз не обичам изненадите, та съм малко трудна.

# 362
  • София
Аз по принцип купувам подаръци на малките синове, а на големия и на снахата давам пари. Този пък реших да е различно и купих на тях и на бебето подаръци. На големите двама взех спален комплект, олекотена завивка, чаршаф с ластик и шалте. Ами много се зарадваха. И двамата звъняха да се похвалят колко им харесва и колко добре им седи всичко на спалнята. Дори и снимков материал ми пратиха. Надявам сде да не се оплакват по форумите в същото време.  Mr. Green

# 363
Моите свеки, свекър, малката им щерка, лелята на мъжа ми... цялата фамилия са банда професионални болници и отявлени хипоходнри и на тези празници направо бяха в невероятен шок, че моята майка се оказа изведнъж по-болна от тях , за голям мой стрес, но за тях направо падение да бъдат избутани на опашката!
Та да ги оставим да си допразнуват сами, за да идем при майка ми да не посрещне Новата Година сама за тях беше голям шок! До ден днешен си мислят, че тя се е преструвала само и само да им направо номер. Невероятни са просто в тази насока.
Поканих ги да дойдат с нас да си кажем наздраве , не поискаха, поканих ги на 1 ви да хапнат по енда баклава с кафе ида видят майка ми ... не искаха ...
Шок направо.

# 364
  • Burgas, Bulgaria
Вашите свекърви поне ви подаряват нещо...Моята се направи на луда(същевременно се похвали с влогове в банки).Е ,подаде 20 лв.с треперещи ръце на детето с думите,,нямам повече ".

# 365
  • София
Не е ли по-добре да не си държите сметка на портмонетата?

# 366
Наистина. Нито ти е работа да знаеш колко пари има, нито колко дава.
Поради тази причина съм писала преди много се подразних на коментари от страна на на моята относно джоба ми.

# 367
Предпочитам да има влог и да може да се грижи сама за себе си до дълги старини. Научили сме детето да не очаква бабите и дядо да й изпълняват желанията, а че могат да й дават винаги каквото искат и имат като възможност. Тя се радва и на балон донесен от баба й.

# 368
Става дума за отношение, нали? Жестът, не толкова какво се крие в кутията. И балон да е, с любов да е. И терлици да са, с обич да са изплетени.

# 369
и моята стратегия е като последните две. децата разбират. като са по-големи искат да имат парички за нещо, но не чакат от баба, а от мама и тати. баба много я пазят.

# 370
И като подари балон, представям си какъв вой ще настане тук! С каквато и любов да е дарен Joy

# 371
Изпукахме две опаковки балони , надувах до почервеняване   и дали са доволни ?Децата да!Тук пушилка вдигат мамите.И няма доволни от подарък-парите не били подарък, не трябвало да са няколко,  а единда не се повтарят с подаръци от други  ,трябвало не знам кво...да станеш пишман дет викат по нашенско че празници дошли. Да растат и  да се радват на пари и да си ги харчат с кеф   и да сме доволни всичките.Да отвориш тема за подаръци  или в тази да ги коментираш е  ...не знам какво он лоша идея.

# 372
И като подари балон, представям си какъв вой ще настане тук! С каквато и любов да е дарен Joy
Кой колкото има в главата си. Това е.

# 373
Моята свекърва?! Тази тема ме довежда до лудост - открита, закрита и от всякъв вид.
С мъжа ми сме женени от 7 години, а живеем заедно от 10 години. Майка му се държи ужасно - на първата среща, когато ме видя, каза " Аз харесвам по-селски жени" и " Не си мисли да се жениш за него" и "Той е още малък". За информация: когато се запознахме, той беше на 28 години, а аз на 31. Оженихме се, няколко години по -късно. Правила ми е намеци, колко съм дебела - бях 60 кг./164 см., а после като
отслабнах до 54 кг., заяви  сигурно съм болна. Тя тежи около 90 кг / без да преувеличавам, не се поддържа и т.н., но в мен забелязва всичко. Но  това не е най-големият проблем.
Иска пари. Тя е на мнение че, децата и трябва да я издържат и ако те не могат, аз / снахата / трябва да и давам пари - за нея, за църквата, която посещава и и т.н.  Защото на нея и е време да живее, така казва.Казваше ми че, трябва да я издържам дори когато синът и т.е. моят съпруг беше без работа няколко години и аз плащах всички сметки в къщи. Не живеем заедно с нея, ние бяхме на квартира, но при всяко виждане с нея, тя го повтаряше и внушаваше на съпруга ми че, е редно да я издържаме. Когато един ден му казах, ами мойте родители - значи аз трябва да издържам майка ти - здрава, права, подвижна жена, а мойте родители, които са на същата възраст, най - добре да работят и след пенсия, за да се издържат сами. Това честно ли е?! Натискът продължава няколко години. Ние не сме богати - в момента работим и двамата с мъжа ми, със средни доходи, изплащаме два кредита - за жилище и друг, издържаме се сами / понякога мойте родители дават по-малко, защото и те нямат/, а свекърва ми, не спира да нахалства и иска скъпи подаръци - искам плазмен телевизор, трябва ми телефон и т.н. Нищо не е купувам, с обиди и тормоз, няма да постигне нищо при мен, но това създава понякога напрежение в къщи. Нейните подаръци също като нашите към нея - са евтини, НО ТОВА ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Предпочитам нищо да не ни купува, но и да спре да ме тормози, да иска пари и да се заяжда. Дори и казах че, не искам никакви подаръци, че доброто отношение е достатъчно. Сега е измислила и друг начин да ме тормози - постоянно ми говори за малкия си син / 36 годишен мъж / колко е нещастен, как трябва да му обръщаме внимание и да го извеждаме, за да не му е скучно и т.н. Мойте родители ги нарича работохолици - не пряко с чрез намеци. Дори рождения ми ден не честити, но винаги иска на нея да и се окаже уважение на нейния.
В момента я избягвам, не се карам с нея, но я избягвам - не и звъня, макар че преди го правех, за да я чуя как е, виждаме се много рядко и т.н., но въпреки това успява да създаде проблеми.

# 374
ОК, свекърва ти е нагла. Обаче, къде дреме мъжът ти, че позволява всичко това?

Общи условия

Активация на акаунт