С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 703
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Темата е за оплакване от свекървите. За мъжете мисля, че имаше друга. Тя каза, че дори тогава да не е намерил нищо нередно в действията на майка си, сега си има задължения вкъщи и си ги върши. Явно не всичко е идеално, защото каза, че и последствията ще си носи, но някакъв напредък или промяна има. Не е нужно след всяко оплакване от свекърва да се напада пишещата. Особено след като не оправдава мъжа си. Да го оправдава, да ѝ се набива канчето и да ѝ се отварят очите, но тя не го прави
1. Посочването и ясното формулиране на проблема не е нападение.
2. Ако Елинка не се беше омъжила за синчето на тестващата я свекърва, сега нямаше да се оплаква от нея.
3. Ако в момента това синче е превъзпитано, повече от странно е Елинка да се фокусира върху тест драйва при свекървата, с която и без това се вижда веднъж на висикосна, вместо да си ползва мъжа със здраве и да му се кефи.

# 571
  • при късмета
Проблема ако има с мъжа ѝ, то това не означава, че и със свекървата няма. Отделни са си.
По време на слуката още не са били женени, така че оплакването си остава, първата им среща е била.
А според мен го разказа, просто защото е нов потребител (съдейки от броя мнения), вижда темата и това е което ѝ изниква в съзнанието, според заглавието ѝ. Хал хабер си е нямала на какво ще попадне

# 572
  • Пловдив
Дразня се от това, че имам чувството че само едната страна дава повече, а другата дори не прави опит да излезе и на сантиметър от зоната си на комфорт.И на мен не ми е било комфортно да приемам 5 човека на гости с преспиване( при условие, че съм била с малко бебе и съм се цедила с ръчна помпа ), да приготвя по 3-4 неща, но съм си стягала д..то и съм го правила.Или трябваше да направя като свекърва ми, ето ви пакет фъстъчки, ей там е кухнята и тавите,който иска да готви.
Подписах с мъжа ми, за да може да се използват моите документи с разрешително за работа в чужбина.Това с опцията да заминем двамата заедно( нали да му е по-лесничко, да не се напряга много, много), и да види че може мъничко да се повиши стандарта.

# 573
  • София
Ти си сложила очните ограничители и си пееш едно и също, което потвърждава предположението на Боряна.
Никой теб не те е карал да излизаш от зоната си на комфорт и с бебе на ръце да правиш 4-5 манджи, че да се покажеш. Пред хора, на които петстепенното меню не им е мечтата на живота и приемат за нормално само бял ориз с мръвколяк отгоре.
Защо не ги накара да си сготвят и пито-платено, ами си 7 години предъвкваш и се насъскваш?
Дали не е защото не смееш да се опънеш за нищо на мъжа ти, не смееш да го напуснеш и си  си намерила вечните виновни?

# 574
А защо не заминахте?

# 575
Сигурно се е родило бебето.

Елинка,
някои хора, ако не пожелаят, не могат да надскочат себе си и средата си. Като млада булка много жени се стараят, но накрая виждат, че е безполезно.

# 576
А какво ще кажете за случай, при който има здравословен проблем. С гастрит съм и не мога да ям някои храни, но домакинята, в случая моя свекърва не се интересува от това какво ям или не. Аз не парадирам с това, хапвам от нещата, които мога и от които няма да получа гастритна криза. Но от нейна страна получавам само цупене, гледане в чинията и недоволство, че не изяждам всичко. Пробвах да купим продукти и да направим салата примерно, пак цупене, чак трепери, че едва ли не не й ядем манджите. За тях салата през зимата не съществува. Консумират само туршии, кисели краставици и т.н.
Но съм съгласна с повечето, че не храната е основния проблем. Има нещо недоизказано от Елинка..аз това с храната го преглъщам някак, но не ме уважават като човек и майка на внуците им. Отидем ли там и се прекрачват всякакви граници. Децата се гледат по техните виждания, шоколади непрекъснато, хранене в устата на малкото и подобни. Държи се подмолно по всякакви въпроси, а отстрани изглежда, че аз съм виновната..и много други неща, но цял роман трябва да напиша. Ограничила съм ходенето там до 2 пъти годишно и си свиркам.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 14:15 от Анонимен

# 577
Свиркай си.Това е решението.
Има такива хора дето искат да им се козирува и не признават друго мнение  и отношение.
Нищо няма да ти помогне да се ядосваш и продължаваш да ходиш.
При нас поне с яденето няма проблеми, снахата хапва като коте, но съм свикнала, поне си вземат  и дано там хапва повече. И сигурно се цупя  и аз без да се усетя ,не  забравям обаче  че те са си важните.Минава ми за минути  и се вслушвам какво искат, готвя и не мога да се спра като почна за да има избор.И при нас трушии  и компоти вече не вървят ,дори и на мен са досадни ,макар да правя малко за асартимент ако някой поиска.
Но  не е на 6 и  у нас със сигурност.Всеки има странности.Понасяме се някак веднъж месечно.

# 578
Какви са тези баби и дядовци, които всеки ден само шоколади вадят?  За колко голямо гостуване става въпрос?

# 579
Много са тия баби и дядовци. И моите родители дават въпреки многобройните ми нареждания. И чипс и близалки, всичко дето се сетиш. Какво да направя, да не водя децата ли. Подминавам и толко. По важно ми е да сме близки. Децата ги обожават, ходят с желание. Това е пренебрежимо-даването на вредни работи. Все пак не е всеки ден.

# 580
  • Пловдив
Оо, Абсурд, все едно слушам мъжът ми - никой не ме бил карал.Да де ,никой не ме е карал под дулото на пистолет.Ама пусто възпитание - не мога да допусна да посрещна гости, както според мен е правилно.Пък ти както искаш така посрещай твоите гости- да ти готвят, да ти почистват, да ти прекопават градинката и т.н.Както неведнъж вече казах, под това да поканиш някого на гости за да се запознаете, аз разбирам съвсем друго.
Мъжът ми е осведомен какво, защо не ми харесва и че няма как да промени това.Много преглъщам, все се старая да разбера и другата гледна точка, но веднъж отрежа ли - това е.Не ме интересува кой и как се опитва да замаже положението.
Да, Дени - забременях и затова чужбинските планове се провалиха.

# 581
Родни баби с шоколади как да е, но като непознати на опашките в магазини започнат да искат да подаряват шоколадови яйца и снаксове, вече се бъгвам. Разбирам, че го правят от радост и добри чувства, но наистина няма нужда.

# 582
Много са тия баби и дядовци. И моите родители дават въпреки многобройните ми нареждания. И чипс и близалки, всичко дето се сетиш. Какво да направя, да не водя децата ли. Подминавам и толко. По важно ми е да сме близки. Децата ги обожават, ходят с желание. Това е пренебрежимо-даването на вредни работи. Все пак не е всеки ден.

Друго е твоите, ама свекървата!!! Ужас.

# 583
Моите родители и свекърите дават всякакви боклуци при среща, но ги редуват и шоколад не всеки ден. През останалото време готвят нормално и глезят внуците. Но децата са здрави, както и ние. Ако има здравословен проблем, всички се съобразяват. За мен това е нормално.
Не е нормално при неядящ месо да му се сервират само месни ястия или при здравословен проблем да не се вземе под внимание. Че човек може така да умре.

Нищо, Елинка,
ако можете опитайте сега с детето  в Англия.

# 584
Какви са тези баби и дядовци, които всеки ден само шоколади вадят?  За колко голямо гостуване става въпрос?

За 5 дневно гостуване по празниците става дума и пак се цупят, че много малко сме стояли.. всеки път на тръгване са едни драми защо толкова малко стоим..разбирам ги, възрастни хора, но не ме уважават и пренебрегват мнението ми(писах вече за случката с роклята). Шоколадите в огромни торбички ги преживявам някак. Викам си едно време е нямало и затова за тях е нормално такива торбички да правят.
Аа, и друго се сетих. Ходят след мен и ми намалят или спират печката. Ами хем искат да стоим повече, хем свекървата ми казва- да намалим печката, топло е..толкова е топло посред зима в неотоплявано жилище, без тръби дори на топлофикация и без много комшии. В същото време аз съм завита на леглото, нещо се бях намръзнала по пътя, но въпреки това тя намали печката, приемам го като неуважение и толкоз. На внуците се радват, ама ако може мен да ме няма, че да не хабя ток за печката.. Опитвам се да ги приема каквито са и по възможност 2 пъти годишно да ги виждам ми е най-добре. Синът им е коренна противоположност.

Общи условия

Активация на акаунт