Разчитане ли и вярвате ли в пенсията си?

• 31 577
  • 835
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Все пак, 2040 парите и коефицентите вероятно ще са съвсем различни. Аз даже питах финансисти - отказват да дадат прогноза за заплати и пенсии в България.

# 496
Много се възмущавам, когато някой, който нищо не е създал се опитва всячески да омаловажи постиженията и то сериозни, на другите. За да се успокои, че другите имат, но с цената на големи жертви и лишения.
Даже нямат капацитет да си представят, че може и без жертви, а че хората имат друг начин на живот и на мислене.

# 497
  • В планината / На морето

Бях на ръководно ниво, не съм прислугвала, всъщност на мен прислугваха...имах си кабин стюард (много ми липсва, как леглото беше опънато всеки ден), хранех се в стаф меса, и ми отсервираха чиниите..
Пообиколих свят, понаучих езици, спестих някой лев и си купих имоти...
не се хваля, но картите се наредиха добре за мен.

Аз имам  доста познати по кораби ами доста години направиха.Някои от тях вече спряха но други все така продължават да работят а и бая свят видяха.

То пък един свят !

# 498
Мъхъм. Хора, къщи, салтанати, кво да ѝ гледам на Виената? - както е казал един небезизвестен герой.

# 499
Мъхъм. Хора, къщи, салтанати, кво да ѝ гледам на Виената? - както е казал един небезизвестен герой.

а, той кораба бил речен хахаха

# 500
На речните кораби плащат много добре, дори и на обслужващия персонал. Осигуровки и бонуси, както и платен отпуск. Аз не съм имала честта да работя на такива, а само на презокеански Панама флаг. Колегите от речните си имат признат стаж, ползват си борса дори! И за пенсия им се зачита, така, че вие се смеете, ама друг яде баницата.

# 501
пенсионните и социалните системи не са много отдавнашни и досега половината свят е без такива, пък не е загинал от това

# 502
  • София
Разбира се. Хората могат да се оставят да умрат. Колко му е. Ще се родят нови.
Ама те и децата умират... Младежите бягат. И кой остана? Опалянка....

# 503
пенсионните и социалните системи не са много отдавнашни и досега половината свят е без такива, пък не е загинал от това
Еми то половината свят още живее в колиби, в Африка няма какво да ядат, умират средно под 50, раждат по 10 деца, от които при късмет оцеляват 5-6. Пък имат къде-къде по-голям прираст от застаряваща Европа. Дайте така да живеем, какви ти пенсионни и осигурителни системи.

# 504
Аз пък като бях млада работих и в чужбина и купонясвах. Нищо не спестих и не съжалявам. Каквото-такова.
Сега, да, карам втора младост и ми се струва много по-хубава от първата.
Стажа имам време да го докарам, все още.
Вярно е, че каквото- такова. И по-добре да не съжаляваш, щом си си поживяла хубаво. Но мисълта, че имаш време да изкараш стажа е опасна. Поне при теб. Ако не се лъжа, сме на близки години, т.е. ти си малко по-млада от мен, което значи, че си около 45. Преподаваш в школа, а там 99, (9)% са на граждански договор. Имаш и големи дупки в стажа. Времето си минава и има опасност да се окажеш в най-добрия случай с минимална пенсия. На твое място, бих се погрижила по-добре за себе си. Казвам го с най-добри чувства.
Ако на 45г се смятате във втора младост сте сериозно заблудени. Втората младост е 30-40. На 45 си далече от младостта. Виж за млада баба може да се брои, стига да има внуци.

# 505
  • София
Ссссс.
Може и баба да стана.

# 506
Млада баба, ако е родила на 20, но в днешно време само циганки раждат на 20.

Е ти нали имаш/ще имаш голяма пенсия, защо си против? Дай я на бедните и карай без. Simple Smile

# 507
В страните без пенсионни системи, младите се грижат за старите, то и в България много го правят вече.

# 508
Ако нямаш наследници?
Или не желаят?

# 509
Статия за състоянието на пенсионната ни система:
https://ekipbg.com/noi-doklad/

Общи условия

Активация на акаунт