Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението на участниците във форума и хората за пенсионната система в България?
Какви са мненията за размера на пенсиите и възможностите за удовлетворение от тях?
Какви са мненията за инвестиране в имоти като начин за осигуряване на бъдещето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението на участниците във форума и хората за пенсионната система в България?
Участниците изразяват сериозна загриженост относно пенсионната система в България, като някои я описват като финансова пирамида, която не осигурява сигурност за бъдещето. Те имат съмнения относно способността си да разчитат на пенсиите си в бъдеще, като се позовават на ниските пенсии, които получават в момента и поставят под въпрос устойчивостта на системата за бъдещите поколения. Форумът разкрива разнообразна гама от мнения относно пенсионната система в България, като някои участници изразяват разочарование от системата, докато други споделят по-оптимистични гледни точки, подчертавайки важността на личната отговорност при осигуряването на пенсиониране. Има и предложения за хибридна система, която съчетава както солидарност, така и лични пенсионни сметки.
-
Какви са мненията за размера на пенсиите и възможностите за удовлетворение от тях?
-
Какви са мненията за инвестиране в имоти като начин за осигуряване на бъдещето?
-
Какви са мненията за финансовата грамотност и инвестирането?
-
Какви са основните принципи, които Дева следва във финансовото си управление?
Просто ни съсипва този нисък стандарт, иначе народа масово ще се махне от тази кочина тук.
Но терапиите ме скапаха жестоко и сега почти не мога да работя. И аз също съм се замислила за преместване. Брат ми е със свободна професия и половин година работи в Испания, половин - тук. Значи, там храната е по- евтина от тук, но сметките пък са огромни. Минимум трябва да имаш поне 800 евро, за да си покриваш основните разходи, но и това е малко. За здраве и лекарства, всичко ти е по каса и разходи нямаш. Езика трябва да се знае, но испански лесно се учи, не е труден. Имотите са много скъпи, но пак зависи от мястото.