Разчитане ли и вярвате ли в пенсията си?

• 31 588
  • 835
  •   1
Отговори
# 480
в последните към 20 мнения не виждам НИЩО общо с темата!!!

самоусигуряването извън пенсионната система и какво се жертва за това . разбира се младите години.
По важно е да знаеш какво ще получиш в замяна.Понеже аз осигуряващ се върху 1500лв щат ,съм убеден просто живот и здраве , пенсия няма да видя защото всичко ще е откраднато.

# 481
затова повечето хора отписват надеждите за достатъчна пенсия, внасят минимума и тичат да трупат други блага ... което обаче според моя опит е нож с две остриета. възрастен човек трудно се оправя с проблеми и поддръжки на  други инвестиции. Т.е. за всяко нещо се искат средства, а възрастните не генерират средства . те консумират ...

# 482
пенсия няма да видя защото всичко ще е откраднато.
правилно разсъждаваш.

+ ако територията въобще съществува дотогава

+ постоянно вдигащите се изисквания за възраст И стаж.

Има всички белези на рекет, но се нарича осигуряване Laughing

# 483
...
Има всички белези на рекет, но се нарича осигуряване Laughing

нарича се подсигуряване на раб. места в администрация , за да се държи пълен града , да се строи ... да печели строителната мафия, банките да дават кредити, да се държат изкуствено високи цени ...

# 484
Не съм забелязала Лъки да се хвали. От Варна съм и познавам хора, пътуващи под чужд флаг. Никой не си е жертвал младите години, щом се е трудил.
А на троловете, налазили темата да кажа, че социалната пенсия е само 132 лв. и се получава от хора, с доход на член от семейството 75лв. И чак на 70 годишна възраст я дават. В сайта на НОИ е описано.  Аз такива хора не познавам.
Ако бях на мястото на Лъки, също щях в имоти да вложа, и в допълнително пенсионно, тя е писала за това преди време.

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 13:03 от kristinia

# 485
Склонна съм да повярвам на описаната от теб картина за живота на обслужващия персонал. Но, реално погледнато, робството не е само там. Битието на офис планктона, който по 9 часа виси в офиса и още два часа прекарва в трафика до и от работа не е много по-добро от робството, а трае над 30 години. Лъки поне се е прежалила да живее този гаден живот 10-на години, но сега на 30+ вместо да се гърчи като офисен планктон, си живее доста приятно. Сякаш бих предпочела нейния вариант. За 10-на години си е откупила следващите.
Ти пожертвай първата младост за мизерия (ако е било мизерия), пък после се радвай на втора младост. Отразяват се на психиката нещата и не се знае продължението. Иначе по филмите има класическа сценка - направил обир, излежал 10г и на 40г си харчи милионите под палмата. В реалността, ако изкараш 10г в затвора после никакви пари няма да те стоплят. Сравнението е образно, да не се хване някой да прави точна аналогия.

# 486
Лично в моя случай не съм жертвала младост, защото там си живеех много по добре от колкото когато работех в БГ.  Имах по малко часове работно време, никакви битови разходи, безплатни екскурзии в който град/остров в който се намираме, 8 до 10 пъти по високо заплащане от това у нас; свободно време когато кораба е на порт (работи се само в интернационални води). Не съм жертвала кой знае колко Wink
Ей сега по време на майчинството ми се спира тока, и това е вече жертва.

# 487
Ти пожертвай първата младост за мизерия (ако е било мизерия), пък после се радвай на втора младост. Отразяват се на психиката нещата и не се знае продължението. Иначе по филмите има класическа сценка - направил обир, излежал 10г и на 40г си харчи милионите под палмата. В реалността, ако изкараш 10г в затвора после никакви пари няма да те стоплят. Сравнението е образно, да не се хване някой да прави точна аналогия.
Обикновено в живота нещата не са крайни и черно-бели. Иначе, кой какво би избрал, е въпрос на приоритети. Ако мога да се изразя образно, в приказката за щуреца и мравката, не бих избрала ролята на щуреца.

# 488
Лъки, не им обяснявай, те не желаят да има хора като теб, разумни и организирани, които използват всички ресурси и време. И са доволни и щастливи. Heart
Искат всички да са като тях, мрънкачи, дето държавата им е виновна, че са се родили изобщо.
Възхищавам ти се, но ти си го знаеш отдавна! Kissing Heart

# 489
Лъки, не им обяснявай, те не желаят да има хора като теб, разумни и организирани, които използват всички ресурси и време. И са доволни и щастливи. Heart
Искат всички да са като тях, мрънкачи, дето държавата им е виновна, че са се родили изобщо.
Възхищавам ти се, но ти си го знаеш отдавна! Kissing Heart

Щом хората според вас се делят на две категории...

# 490
  • София
Аз пък като бях млада работих и в чужбина и купонясвах. Нищо не спестих и не съжалявам. Каквото-такова.
Сега, да, карам втора младост и ми се струва много по-хубава от първата.
Стажа имам време да го докарам, все още.

# 491
Аз пък като бях млада работих и в чужбина и купонясвах. Нищо не спестих и не съжалявам. Каквото-такова.
Сега, да, карам втора младост и ми се струва много по-хубава от първата.
Стажа имам време да го докарам, все още.
Вярно е, че каквото- такова. И по-добре да не съжаляваш, щом си си поживяла хубаво. Но мисълта, че имаш време да изкараш стажа е опасна. Поне при теб. Ако не се лъжа, сме на близки години, т.е. ти си малко по-млада от мен, което значи, че си около 45. Преподаваш в школа, а там 99, (9)% са на граждански договор. Имаш и големи дупки в стажа. Времето си минава и има опасност да се окажеш в най-добрия случай с минимална пенсия. На твое място, бих се погрижила по-добре за себе си. Казвам го с най-добри чувства.

# 492
математически като го гледам, не почнеш ли от 20 г работа нон-стоп - u r fucked Laughing

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 20:28 от sweetdidi

# 493
  • София
Уиш, имам си ТД. Имам и разни други неща.

# 494
математически като го гледам не почнеш ли от 20 г работа нон-стоп - u r fucked Laughing
Мъхъм, ама и тогава поне 10 години стаж трябва да имаш. Grinning

Агент, дано. Аз съдя само от това, което съм чела в постовете ти, а то няма как да е изчерпателно.

Общи условия

Активация на акаунт