Гърдите преди и след кърменето и бременността

• 2 439
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Ами да ви кажа, в 4ти месец бях качила не повече от 3-4кг,  което си беше добре, а гърдите ми бяха вече балони. Та те нарастнаха двойно още в самото начало. Няма как качените след това килограми да са виновни. А и при бебе над 4кг плюс генетична предразположеност(майка ми е пълничка) нямаше как да не кача и аз, дори гладна да стоя.
Та при мен и да си върна старото тегло няма да помогне. Просто има много излишна кожа на гърдите ми, която няма да изчезне, освен с пластична операция.

# 31
Да, много е важно да се внимава с килограмите, аз съм 5ти месец 4кила нагоре, Йога и Аеробка за бременни редувам 5 пъти в седмицата и сладко само веднъж в седмицата, хляб само пълнозърнест, никакво пържено и т.н Не ми се плаче после. Чувам, най- вече из форумите за дами дето нямат идея как са качили 25 кила през бременността, то така от хормоните е станало и после сигурно и гушите са им увиснали. Аз на тези не вярвам, без ядене 25 кила не се качват.

Едно е да си бременна в 5 месец. Съвсем друго - в 8-9-ти. Бебето расте бързо и нуждите на организма от храна, нарастват значително, затова последните месеци се огладнява бързо и се яде често. Ще го разбереш. Хубаво е да ядеш здравословно, разбира се. Но според мен всичко е ген. Аз лично  цял живот съм си слаба 56кг. През бременността качих 22кг, но имах здравословен проблем. Месец след като родих свалих всички кг и вече бях 54кг. Сега съм направо вейка, но всички в родата ми са така. И какво като съм качила 20+ кила? Свалих ги веднага. Има и такива дето по 10- 15кг  качват, но се мъчат да ги свалят до живот... Мисълта ми е да се поддържаш и стремиш към здравословното, но да не се вторачваш дотолкова,  че да ти е маниа и комплекс. Бременността е период, който е временен. По- важно е да си жива и здрава и ти , и бебето. Бих се насочила към това да си почивам, защото после дори да ти помагат, що работа те чака,  фантазията ти е бедна ! Simple Smile
Поредната заплаха колко е тежко, чак фантазията е бедна! Имам племенник, че той първите месеци само ядеше и спеше, сестра ми се чудеше за тея митове с мъките около новороденото. За всеки е различно! Някой хора не могат да се справят с нищо, други балансират 100 неща, че и домакинство вършат и пак ще инат време за забавление даже. Фантазията на хората също е различна, така че без да познавам някого не бих правила заключения колко работа го чака и каква му е точно фантазията.... Спрете да плашите младите майки с колко е трудно! Познавам жени, дето им е трудно да си изчистят къщата, като хората за цял ден, но има и такива дето сутринта ще я лъснат, после ще работят, след това ще отидат на фитнес и вечерта на дискотека, а след дискотеката на работа.  Е сигурна съм, че и смайчинството ще има съответната зависимост! Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 22:25 от TeddyG

# 32
Да, много е важно да се внимава с килограмите, аз съм 5ти месец 4кила нагоре, Йога и Аеробка за бременни редувам 5 пъти в седмицата и сладко само веднъж в седмицата, хляб само пълнозърнест, никакво пържено и т.н Не ми се плаче после. Чувам, най- вече из форумите за дами дето нямат идея как са качили 25 кила през бременността, то така от хормоните е станало и после сигурно и гушите са им увиснали. Аз на тези не вярвам, без ядене 25 кила не се качват.

Едно е да си бременна в 5 месец. Съвсем друго - в 8-9-ти. Бебето расте бързо и нуждите на организма от храна, нарастват значително, затова последните месеци се огладнява бързо и се яде често. Ще го разбереш. Хубаво е да ядеш здравословно, разбира се. Но според мен всичко е ген. Аз лично  цял живот съм си слаба 56кг. През бременността качих 22кг, но имах здравословен проблем. Месец след като родих свалих всички кг и вече бях 54кг. Сега съм направо вейка, но всички в родата ми са така. И какво като съм качила 20+ кила? Свалих ги веднага. Има и такива дето по 10- 15кг  качват, но се мъчат да ги свалят до живот... Мисълта ми е да се поддържаш и стремиш към здравословното, но да не се вторачваш дотолкова,  че да ти е маниа и комплекс. Бременността е период, който е временен. По- важно е да си жива и здрава и ти , и бебето. Бих се насочила към това да си почивам, защото после дори да ти помагат, що работа те чака,  фантазията ти е бедна ! Simple Smile
Поредната заплаха колко е тежко, чак фантазията е бедна! Имам племенник, че той първите месеци само ядеше и спеше, сестра ми се чудеше за тея митове с мъките около новороденото. За всеки е различно! Някой хора не могат да се справят с нищо, други балансират 100 неща, че и домакинство вършат и пак ще инат време за забавление даже. Фантазията на хората също е различна, така че без да познавам някого не бих правила заключения колко работа го чака и каква му е точно фантазията.... Спрете да плашите младите майки с колко е трудно! Познавам жени, дето им е трудно да си изчистят къщата, като хората за цял ден, но има и такива дето сутринта ще я лъснат, после ще работят, след това ще отидат на фитнес и вечерта на дискотека, а след дискотеката на работа.  Е сигурна съм, че и смайчинството ще има съответната зависимост! Simple Smile

Ти сама го прие, като заплаха и се хвана точно за там. Аз съвсем други неща държах да отбележа, това го казах накрая и с усмивка. Ти показа с кое имаш проблем всъщност . Между другото точно пък аз изобщо не съм някаква флегма дето по цял ден мие 5 чинии. Още бременна си бях много организирана и инициативна, както съм и сега. Не се оплаквам нито от майчинството, нито от друго. Намирам си време за хобитата, но детето ми е приоритет винаги! Проблем, като гледам може да имаш ти, защото имаш конкретни очаквания. То самият факт, че така усилено се обясняваш и се самоуспокояваш след всяко мнение ,говори за това колко си плаха и неуверена всъщност. Трудно ти е да приемеш , че раждането на дете означава да си вече родител и вероятно се плашиш от новите отговорности. Аз ти писах с добро, но ти явно си чепата. Успех и здраве ти желая!

# 33
Теди - Нито имаш пълен цикъл бременност , Както и племенникът ти не е твоето дете. Съответно от това ,което чета в момента ,нямаш никакъв опит нито с бременност, нито в отглеждане на деца а само инфо от втора/ трета ръка , което не е обективно  в изграждане на теория дали е лесно или е трудно. Както се казва преди да се родят децата имах 99 теории как се гледат. Сега, имам две деца и нито една... Това става особено сила при второ/трето и н.т дете когато си хем бременна,хем майка и преди всичко се грижиш за някой друг, отколкото за това какво ядеш и как живееш. Особено,ако семейството ти се състои и от теб и съпругът ти и нямаш помощ отстрани. Така че дано всичко подлежи на контрол при теб, но е възможно и да не стане както си го мислиш.
Ами да ви кажа, в 4ти месец бях качила не повече от 3-4кг,  което си беше добре, а гърдите ми бяха вече балони. Та те нарастнаха двойно още в самото начало. Няма как качените след това килограми да са виновни. А и при бебе над 4кг плюс генетична предразположеност(майка ми е пълничка) нямаше как да не кача и аз, дори гладна да стоя.
Та при мен и да си върна старото тегло няма да помогне. Просто има много излишна кожа на гърдите ми, която няма да изчезне, освен с пластична операция.
Лошо стечение на обстоятелствата  явно.
Аз имам нйй- малкия размер бюст. Купувам 90 А. Висока съм. По време на бременност и кърмене имах 100 Д ( 110 д със сина ми ) . Първият признак че съм бременна обикновено са гърдите. Особено при жени чувствителни към хормонални промени се случва . И след двете бременности ( плюс кърмене по година и година и половина ) се върнах на същите килограми и същите малки гърди. Не са увиснали щото като се прибраха няма какво да увисва. Така и не разбрах къде се прибра всичкото това изобилие. Явно е въпрос на кожа , както и при стриите всъщност.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 08:06 от _re_ge

# 34
По въпроса за промяната на гърдите, първото което трябва да се отбележи е, че те претърпяват огромни промени още през бременността, т.е. няма кой знае колко голямо значение дали ще се кърми и колко дълго. Така че развалянето на гърдите се дължи почти изцяло на бременността и в много малка степен на самото кърмене. Гърдите започват да се уголемяват още от самото начало на бременността, което води до разтягане на кожата. След приключване на бременността и кърменето, "пълнежът", т.е. мастната тъкан, се връща към първоначалния си размер(той е генетично обусловен), но кожата вече е разтегната и оттам гърдите може да изглеждат празни или отпуснати в сравнение с предишния им вид. А до колко ще се променят зависи от еластичността на кожата и количеството мастна тъкан, което има жената. Затова е мит, че жената може да си запази гърдите, ако не кърми. Не при всички жени промяната в гърдите е драстична, но съвсем никаква промяна няма как да няма.

Това, което може да направи жената за да намали "щетите" е в началото на кърменето да не оставя гърдите да се препълват прекалено, т.е. да избегне допълнително разтягане на кожата, извън разтягането, което се е получило през бременността. В началото на кърменето, когато кърмата не се е регулирала все още, гърдите се препълват често. Също така, е добре да се кърми/изцежда равномерно от двете гърди, за да се избегне да станат различни.

Общи условия

Активация на акаунт