Фермата сезон 5 тема 10

• 42 024
  • 992
  •   1
Отговори
# 345
  • London
Момичета според мен си е кофти в ефир, пред цяла България да се прави това нещо. Не мисля, че от лошо го направиха момчетата, явно не са премислили как би изглеждало, но не беше мястото. Редно беше да си поделят парите и толкоз, навън ако някой иска да помага да го прави....така в ефир си е унизително и не изглежда ОК, искрено се надявам да не е евтин ПР ( колко сме човечни, наистина ми се иска да мисля, че просто не премислиха добре ).

# 346
Норе,евала за коментара.Перфектно ясно и интелигентно поднесен,а не като някои съфорумцу още малко до бой ще стигнат да защитават туй дете с изостанало развитие на 15 годишна!Веса е време да преглътне гордостта си да се обърне към небето да благодари че срещна хора ,които могат да и намерят по-доходна работа,щото тия коне и дърва и гори не са за това крехко момиче.А сега да ви върна назад,че много плюете Дана ..помните ли имаше разговор в спалнята между Калайджиев  и Веса ,че ходила на психиатър/психолог и не и бил помогнал(според мен не е ходила никъде) и Димитър и каза че ще я прати при негов -много добър,тогава той и каза че ще плаща част от сеансите и тя се съгласи,спомнихте ли си ?Ако не-намерете този епизод и после говорете ,че Дана е еди каква си злобна ,че нарекла нещата и ситуацията с истинските думи.Веселка има нужда не от каква да е а от голяма помощ,не само от материална но и духовна и възпитателна.Редно е да си пренареди приоритетите и да използва тази възможност,че се срещна с човеци,които са готови да и помогнат(казах вече в какъв аспект).Аз не смятам,че е грях да помолиш да ти се помогне ,но да го направиш по правилен и достоен начин а тоест да кажеш-Хора,дайте ми идея как и аз да успея,имам такива и такива умения,искам да съм по-успешна...а не да ми дръънка ,че богатите били такива и онакива и не знаели какво било щастие(и този епизод си го намерете ако не сте го гледал или не помните).Веселка трябва да се старае да подражава натакива хора като Караиванов,Елизабет,Брънзалова...а не да плаче и да си вири сополовия нос

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 00:42 от Анонимен

# 347
  • София
Съдите Веселка прекалено сериозно. Жената има принципи и морал. Аз я разбирам. Може да няма пари и да живее в мизерия, но това не я прави длъжна да приема каквото и да е от който и да е, било то и с най добри намерения. Има хора, които не искат да бъдат длъжни никому, или пък може да се притеснява как това ще бъде разбрано от децата ѝ, от  комшиите, от техните деца. Никой не може да ѝ се сърди за тази реакция. Някои може и в палат да живеят, но принципите и моралът са рядко срещано явление. Аз мисля, че Веселка трябва да бъде уважавана за това. А не заставяна и унижавана.
Ако нямаше деца, да живее и на улицата, ако иска, то не, че има голяма разлика. Би трябвало да е незаконно да се гледат деца без ток. А тези принципи са много избирателни, много по-полезно би било принципите й да ес свързани с децата. Това не са нормални условия за отглеждане на деца. По-добре да е просякиня в очите на хората, отколкото да причинява това на децата и не, голата любов не стига. Децата имат нужда от ток, вода, отопление, образователни играчки и книжки, за да се развиват правилно за възрастта си и един ден като се слеят с другите деца, да имат някакво минимално ниво. Дано в предаването им дават хонорар и с тези пари да направи нещо смислено.

След изказванията на Дана, нормално да не приеме, но като цяло не я разбирам. Няма как да ме убеди, че си отглежда децата добре. Разбирам защо и другите поискаха да й дадат парите, хората са потресени от разказите й, ние чуваме малко, видяхме веднъж къщата, но те знаят в подробности. Грешка беше, че Дана реши да си отваря въобще устата и коя точно е тя, че тя да го обявява. Трябваше да е Станислав, който все пак й е близък.

# 348
Момичета според мен си е кофти в ефир, пред цяла България да се прави това нещо. Не мисля, че от лошо го направиха момчетата, явно не са премислили как би изглеждало, но не беше мястото. Редно беше да си поделят парите и толкоз, навън ако някой иска да помага да го прави....така в ефир си е унизително и не изглежда ОК, искрено се надявам да не е евтин ПР ( колко сме човечни, наистина ми се иска да мисля, че просто не премислиха добре ).
Моме,искам да ти кажа,че историята познава много случаи в които на такива индивиди им се дават пари да ги подпомогнат и те ги ''влагат'' ( и аз нз в какво) в простотии и пак си остават на същото положение и нямат прогрес .Така че това е най-добрия вариант да и се помогне в някакъв аспект .те момчетата не са за 100,200 лева -бълха фги ухапала,но за нея и 50 лева са от полза,така че тук няма място за ГОРДОСТ.

# 349
  • London
Предлагането на помощ пред камера не е ОК Коколина. Изчакай, излез пък на 4 очи с тоя човек намери начин я като му отвориш работно място, я със заем, я под друга форма да му помогнеш. Така по тоя начин за мен лично не е ОК, това съвсем не значи, че на мен Весела ми е приятна, даже никак..... Също ми е странно защо не й даде дуела Караиванов, уж искал да й помогне..., ако я беше оставил фермер да е, тя щеше да е на финал?! Той за какво още се бори там точно, не ми е ясно на мен предвид изказванията му....

# 350
Веселка , ако се държеше достойно , нямаше да мрънка през цялото време .Сега я е яд, че я съжаляват.
Да беше отказала кратко и ясно, не да извива гласче в нервна истерия. Да откаже с достойнство , сега изглежда , че не стига , че ще и подарят пари , а и ще я молят да ги приеме.
Децата ми не са просяци или сираци, е доста грозно изказване , повторено няколко пъти .
Не ми се разсъждава, как децата й не са лишени от нищо , при положение, че са живели без ток.
Хем мрънка за да е жертва и да я жалят , хем като решиха практически да и помогнат вече не иска помощ.
Дразнят ме с коментарите как Дана е казала, коя дума е използвала...парите ще се дават за детска стая на дечица , която майка им очевидно не може за си позволи.
С каквито и думи да се нарече подаръка  , тя трябва или да откаже, или да приеме с благодарност жеста.

# 351
  • Варна
Е,как за какво, Катрала, за кинтите. Маже още от самото начало, че и продължава. Като толкова иска да помогне на Веска, да, нека след това да помогне, ама не, зор да е в ефир, да се покаже.

# 352
Предлагането на помощ пред камера не е ОК Коколина. Изчакай, излез пък на 4 очи с тоя човек намери начин я като му отвориш работно място, я със заем, я под друга форма да му помогнеш. Така по тоя начин за мен лично не е ОК, това съвсем не значи, че на мен Весела ми е приятна, даже никак..... Също ми е странно защо не й даде дуела Караиванов, уж искал да й помогне..., ако я беше оставил фермер да е, тя щеше да е на финал?! Той за какво още се бори там точно, не ми е ясно на мен предвид изказванията му....
абе ще и даде дуела..ако и даде ще настане анархия.тя живота си не умее да ''гледа'' .,ферма ще гледа.Ами имма една бг поговорка,че ''всеки има г.з но се смеят на онзи който си го покаже''..та тя си го показа.допусна камера,екип да снимат къде живее,разказа си историята ,сега за капак да пазим достойнстовото на принцесата която сама си го е изгубила ,не съм съгласна.Да не забравяме,че сума известни успели личности казват колко мизерни и бедни са били  и са успяли.Да,сега ще кажете,че го казват когато вече са богати,но цялото поведение и държание на веси беше такова че пробуди съжаление и това не е само сега а през целия сезон.Красимира неслучайно я закриляше-защото я съжалява.нНяма да се съглася,че Веселка не е търсила начин да я съжалят,правила си е сметката ,не е толко чиста .Тя сама разправя,че не може си посреща масрафа и взима заеми а тук един жест по скоро бих го нарекла не би приела.Забелязахте ли че казва кредити и заеми,за да вземещ пари на заем отиваш при съсед ,приятел и казваш=би ли ми дал еди къв си заем,това не е ли молба?

# 353
  • При семейството си
И защо Митко да и’ дава дуела, нали Веселка не иска помощ. Иван им каза, че могат да решат и ТРЯБВА да  определят и споделят преди финала за какво ще използват парите от продажбите. Каролев ги попита същото. Ама не, заради “гордостта” на Веселка, дай да играят с думите-подарък ли е, помощ ли е. Да ги бяха нарочили/дали за друго нещо, наистина.

# 354
  • London
Най-голямата помощ сякаш щеше да е да падне на дуела за фермер...нямаше да е така виден подаръка, а щеше да й е от най-голяма полза. Чистенето на мъже говори само, че и той ще драпа за финала. Краси и Стани може да искаха да помогнат сърдечно на Весела, защото реално те може и да няма с какво друго.... ама Караиванов и Калайджиев с хотели и нам си какви крупни бизнеси пре спокойно след шоуто могат да помогнат, една работа да й намерят човечна да не ходи по горите на нея или на мъжа й за мен ще е най-голямата услуга, хем да не е подаяние...пък те вече като имат по-големи доход ще имат и пари за другите битовизми. Едни тапети няма да им оправят живота на тия деца.

# 355
Най-голямата помощ сякаш щеше да е да падне на дуела за фермер...нямаше да е така виден подаръка, а щеше да й е от най-голяма полза. Чистенето на мъже говори само, че и той ще драпа за финала. Краси и Стани може да искаха да помогнат сърдечно на Весела, защото реално те може и да няма с какво друго.... ама Караиванов и Калайджиев с хотели и нам си какви крупни бизнеси пре спокойно след шоуто могат да помогнат, една работа да й намерят човечна да не ходи по горите на нея или на мъжа й за мен ще е най-голямата услуга, хем да не е подаяние...пък те вече като имат по-големи доход ще имат и пари за другите битовизми. Едни тапети няма да им оправят живота на тия деца.
откъде знаете че няма да и дадат финансова подкрепа,аз не харесвам калайджиев но съм сигурна че ще го направи и др митак също..и стига сте се възмущавали че момчетата решиха да вложат тия ''стотинки за тях'
за добра кауза...понякога гордоста трябва да падне.вие самата винаги ли сте била горда през живота си ?не ви ли се е налагало да преглътвате гордостта си ?ако да-научихте ли и какво?вярвайте ми че да си преглътнеш егото баш когато е нужно в даден момент би било от полза...в  крайна сметка никой няма да я поздрави че отказала помощта,много ни дреме нас дето коментираме ..все ще има з и против така че в тоя ред на мисли веса тряа да мисли какво и е в помощ ,егото не винаги дава храна и ток Wink

# 356
  • При семейството си
Хайде да бъдем реалисти. Каква работа могат да и’ предложат/осигурят-камериерка, сервитьорка в Благоевград и чистачка в Димитровград, пък тя живее в с. Борима.
Ако я “пуснат” до финала за 100 000, е благородство и подарък, ако направят ремонт на детската стая на децата и’ за 5-10 000 е обида, унижение.

# 357
  • London
За мен Веселка, ако е ронила сълзи досега е за пред зрителя, тя иска да спечели 100 000 лева, а не да й помагат останалите фермери. Така мисля! От друга страна показна помощ като знаеш, че има 5 камери
до теб не е Ок и за двете страни.  За помощ публика не трябва според мен. Караиванов пак ми замазня....на изпроводяк накрая на Фермата значи.

# 358
  • София
Не виждам защо Митко Айти да й дава дуел, неведнъж е казвал, че той иска да е на финал и ще се бори докрай на арените, "ще си откъсне парче месо, ако трябва, за да победи в битка". Не е казвал, че ще се отказва в името на друг, а само, че бедните заслужават повече шанс, богатите да ходят по-често на дуел, но който си заслужи и си побеждава, си отива на финал.

# 359
  • София
Веселка до днес ми беше напълно безразлична, но след днешния епизод направо ми опротивя.
Първо беше чалга купонът. Пфффффффффф.... Тя ли поръча музиката? И Татиното Мите как примижаваше с полупиянска наслада докато си припява маанета и надига бирата. Бляк!
После бяха въпросите от Бит и обичаи. Веселка какво се ежеше на Димитър, че отговаря правилно? Той е трябвало да се сети, че от него се иска да дава грешни отговори, за да спечели тя - така ли? Какъв е този Димитър, дето не ще да я закриля и побутва ? Всички я дундуркат, само той - не. И така да й прецака фермерството..... Чак го била намразила. Много важно.
И драмата с парите/помощта/подаръка.... както иска Станислав, така да си играе с думите. Когато Каролев попита вечерта какво ще правят с парите, Веселка се фръцна и тръгна да си ляга. Като не ги искаш тези пари - не се измъквай като мишка. Ето - всички фермери са там, стани и кажи "Благодаря за жеста. Знам, че намеренията ви са добри. Но - не мога да приема. Моите деца са моя отговорност." Като е горда - да каже в прав текст. Не да циври, щото била имала гордост.
И накрая - не искала да говори с Дана. Предпочитала да пуши. Ако имаш проблем с един човек, който не е казал нищо невярно - изяснете се. Аз пак видях една изнизваща се Веселка.

И не - Дана и Вили не бяха нито зли, нито завистливи когато стана дума за парите, които ще вложат в ремонта на къщата на Веселка. Просто не са лицемерни и не го увъртаха като Станислав и Красимир - като ходиха да омайват Веселка само и само да приеме помощта на фермерите. Защото това си е помощ. Така беше замислено, така беше предложено от Димитър, на това се съгласиха всички останали. А че ходиха двама да приказват на Веселка едни витиевати изречения, само и само да не се обиди и да не ревне пак - това не променя фактите или намеренията на фермерите.

Общи условия

Активация на акаунт