Фермата сезон 5 тема 10

• 40 511
  • 992
  •   1
Отговори
# 720
  • при късмета
Дана живее в България с мъжа си и двете деца. Вили живее в Германия, където живее и баща й, но в различни градове са.
В Германия живеят, на различни места, казаха го няколко пъти

# 721
И аз така разбрах.Близначката на Вили живее с приятеля си тук,в България,мисля.Дана,втори съпруг и дете от него,момиче,живеят в германия.помогнал е първият мъж за заминаването им там.
    Малкият Митко предложи да подарят на децата преживяване.Според мен парите са недостатъчни.Може продукцията да реши да ги увеличи .

# 722
  • Вестерос
Да, грешка, сега видях визитката

"Дана е на 47 г., филолог, а дъщеря й Велислава е на 25 г., фотограф. Животът ги разделя непрекъснато, но „Фермата“ ги събира като един играч. Дана има три момичета от два брака. Първият й съпруг и баща на близначките й заминава за Германия след като натрупва дългове от хазарт. Дана се омъжва повторно, а Велислава тръгва по лош път като тийнейджър, заради което майка й й връчва еднопосочен билет за Германия. Там момичето живее при баща си, завършва образованието си и постепенно си връща вкуса към живота с тренировки по футбол. Днес твърди, че решението на майка й е било животоспасяващо. След поредица от затруднения в България, Дана и новото й семейство се преместват да живеят в Германия. Те успяват да се устроят добре с помощта на първия съпруг на Дана."

# 723
  • Асеновград
Момичета малко скучни ми са последните епизоди. Дори повече гледам по нова Игрите.
Чета тук мнения и коментари , като изключа заяжданията ми е по интересно.

# 724
Обсъждали са го от уста на уста. И да, няма как Дана или Марги да са против, естествено. Wink Кой както иска да го разбира. Като си я хареват Веселка да си я даряват. За мен не беше мястото и времето, вън ако искат благотворителен концерт да ѝ спретнат или да извадят от джоба си.

# 725
Момичета, Вие вярвате ли, че Веселка е ходила по домове за сираци и е наясно какво е положението там? Аз лично, не й вярвам - при три деца, работа по цял ден в гората /всичко това по нейни думи/, кога пък е могла да отиде и защо да ходи. Дори когато я попитаха за такъв дом се получи малко конфузно, защото тя не можа нищо да каже и Димитър я извади от ситуацията, така че аз лично мисля, че просто беше добре измислен ход от нейна страна за ПР.

# 726
Момичета, Вие вярвате ли, че Веселка е ходила по домове за сираци и е наясно какво е положението там? Аз лично, не й вярвам - при три деца, работа по цял ден в гората /всичко това по нейни думи/, кога пък е могла да отиде и защо да ходи. Дори когато я попитаха за такъв дом се получи малко конфузно, защото тя не можа нищо да каже и Димитър я извади от ситуацията, така че аз лично мисля, че просто беше добре измислен ход от нейна страна за ПР.

Така мисля и аз! И точно, че Митко я спаси от поредните ѝ бързо хвърлени думи.
Опитвам се да обясня, че е добре да се гледат И нюансите в поведението, както да не приемаме думите им за 100% истина.

# 727
Не ми харесва идеята с дарителската акция,изобщо даже.Нито към Веселка,нито към дом за сираци.Можеше да се обсъди тихо и кротко,спокойно,насаме някак си,на кого и как да се дарят парите.Всъщност хубаво е,че ще ги дарят,но начинът ми е грозен,по който се заяви и афишира.
  Лично аз,ако бях вътре,щях да настоявам да се дадат за дете,което събира пари за операция,например.Много повече ще помогнат на един човек,отколкото на много.Или идеята на Маргото-там парите ще се усетят много повече.
   И мен ме съмнява Веселка да е ходила да дарява в домове.
   И защо изобщо на Митко му трябваше да предлага да се помага на Веселка?!

# 728
Ми защото Веселка три.месеца им обясняваше колко трудно живее, рев, сълзи.... стана им жал на хората и предполагам за това.

# 729
Може да са ги водили от училище да правят дарение на дом за сираци, може близък на Веселка през някакъв период от живота си да е бил в такъв дом. Едва ли има впечатления само от видяно по телевизията. Синът ми имаше състудент, израстнал в такъв дом. Възможно е и да не иска да споделя в момента откъде има представа за домовете за сираци. Иначе и аз мисля,че не трябваше да се афишира дарението.

# 730
Може да са ги водили от училище да правят дарение на дом за сираци, може близък на Веселка през някакъв период от живота си да е бил в такъв дом. Едва ли има впечатления само от видяно по телевизията. Синът ми имаше състудент, израстнал в такъв дом. Възможно е и да не иска да споделя в момента откъде има представа за домовете за сираци. Иначе и аз мисля,че не трябваше да се афишира дарението.
Аз по скоро чух, че е ходила в такива домове, дори коментира, че дарените пари се губели и не стигали до децата и такива неща. Сега, моето мнение е, че доколкото има такива домове, то те получават пари за поддръжка и на тези деца им липсва семейството, а не толкова дрехи, обувки, играчки. Пари /а и не само, може труд, време и т.н./ могат да се дарят за много и стойностни неща. Цялата тази работа със сирачетата ми остави малко горчив вкус и то точно идеята да дойде от Веселка. Просто се правят опити да се дърпа тънката струна /дечицата - сирачета/ на драгия зрител, от страна на определени играчи, което не ми харесва лично на мен.

# 731
  • Вестерос
Aз снощи не успях да гледам, но гледам сега готини снимки от фб Simple Smile
Скрит текст:
Митката бил височък.

Много се смях на тази

едит: Oт кога не се виждат снимките от фб Sad((((

# 732
Аз ги видях, благодаря!:smiles:

# 733
  • при късмета
Обсъждали са го от уста на уста. И да, няма как Дана или Марги да са против, естествено. Wink Кой както иска да го разбира. Като си я хареват Веселка да си я даряват. За мен не беше мястото и времето, вън ако искат благотворителен концерт да ѝ спретнат или да извадят от джоба си.
Това просто не е вярно. Бяха всички на едно място, когато го обсъждаха, изобщо не е било от уста на уста. Митко ги събра, когато искаше да го предложи, за да се обсъди. Само Маргарита дойде по-късно и на нея обясниха всичко отначало, всички останали, без Веселка бяха там. Маргарита не каза, че е против, каза "добре". Вярно, не беше ентусиазирана, но това каза, а то е съгласие.
И може да се счита, че вадят парите от джоба си, защото когато им обясняваше правилата Иван, каза, че могат дори да си задържат парите и за нищо да не ги харчат. Но, ако е за кауза, трябва решението да е общо. А един несъгласен си е общо решение Спазиха всички правила и дали ние сме съгласни или не за какво ще ги дарят, няма никакво значение. И за мен има много по-спешни каузи, защото за стойностни не може да се говори в това отношение, всички са такива, ама пак казвам, няма никакво значение. И да, по-качествено ще помогнат на един, двама човека, отколкото на дом, но не можем да ги виним, че искат да помогнат на повече хора.
И аз виждам снимките

Ето го епизода, за да няма повече спорове. От към 12тата минута Иван обяснява за харченето на парите, почти веднага след това е решението да се дадат парите за децата на Веселка и обсъждането. Митко, пръв казва "да, да, да", Маргарита не само добре, а "добре звучи", а Велислава стои при тях на обсъждането
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/21532/fermata-2019/fermat … zod-74-02-12-2019

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 14:36 от ма ко

# 734
Категорично тези, които са най-неприятни за мен лично са Веселка, която постоянно хленчи за нещо, вярва, че всеки й е длъжен за нещо и все си трае на нейната някак не основана гордост. На второ място се нарежда Слатнислав, който за жалост е толкова простоватичък, горкия, че в 99% от случаите, в които "заема" позиция по някаква тема, всъщност не е разбирал и грам от същността на казуса. Вечно наврян при силните на деня, мислейки че това ще го добута до така бленувания от него финал. Интересното е, че ако хипотетично той спечели заветните - 100 000лв. е твърде вероятно изобщо да не осъзнае как да ги "завърти" в  правилна посока.....
На края но не на последно място е разбира се Маргарита, за която не искам да изпадам в подробности, защото бях споделила мнение за нея в една от предишните теми. Ще кажа само, че е доста показателно за нея как за това време, в което е там не успя да се сближи с никого, единственото й "постижение" ще си остане изтъркания гръб на Сами, за жалост или не..........

Общи условия

Активация на акаунт