Фермата сезон 5 тема 10

• 40 517
  • 992
  •   1
Отговори
# 705
Те може да са се разбрали ама явно не са успели да я убедят, че решението им е правилно и справедливо. Не виждам лошо че си има мнение и си го казва. Не е съгласна и точка. Но пък не забелязах да се тръшка. 20 деца в детски дом трябва да поделят същата сума като 3. Гледа от друга гледна точка и не виждам защо трябва да ми е неприятна затова. Напротив.
Иначе ми се стори, че малкия Митко леко завидя за оборота на големия.

# 706
Според мен Станислав и Краси изобщо не вдянаха какво говори Димитър.А Митко ми беше по-скоро някак встрани от разговора.В смисъл,че му беше все едно точно за какво ще си говорят.

# 707
А защо да не пита?При положение,че не е била съгласна,както казвате?Защо да няма право да пита?Аз не я харесвам като цяло,но смятам,че трябва да се пита.Това няма да спре изпълнението на решението.
Защото знае. Там е, знае колко са събрали и знае, че 1/2 от събраното отива за детска стая на децата на Веселка. Какво има да пита? Друг въпрос е дали е съгласна, общото решение важи в случая. Кофти чувства оставя - злоба, дребнавост.

# 708
  • София
Веселка ви дразни, защото ви идва простовата, но момичето е добродушно и добронамерено.
Реално няма лирически герой в предаването, за когото да има само положителни отзиви.
Силата на Веселка е в гората и на село..
Не знам как изобщо си представяте, че ще избере конкретен дом за деца или че ще има друга градивна идея.
Тя просто иска да участва в групата според възможностите си и се опитва наивно да ги надскочи, това е.

# 709
Габи,не си я представяме ние,а фермерите й възложиха задачата.Тя предложи,и всички решиха,че тя ще проучи за такъв дом.
  Личното ми мнение относно даренията за домовете е,че ако имаш възможност го правиш регулярно.Едно такова спорадично дарение няма да помогне.Плюшени играчки и дрехи най-вероятно имат.Поне моят опит е такъв-искала съм да даря на дом в града,в който оживея,пари искат хората.Другото си го имат.ако аз бях във фермата,щях да предложа,да настоявам да се избере друга кауза.

# 710
Дразнят ме хора, които ме напрягат с евентуалните си реакции на мои думи и действия. Примерно да си меря всяка дума защото някой ще ревне и ще се засегне. Аз също съм чувствителна и засеглива, но не правя демонстративни драми да карам хората да се чувстват виновни щото са си поволили да изкажат мнение. Рева, но в себе си и никой не го вижда. Напрягат ме също хора, които винаги са на контра на всичко, което кажа, нападат вербално и критикуват и то без да имат реална причина, а само защото са негативни към мен и от тук към всичко, което кажа и правя, само защото съм аз - иначе ако друг го направи е ОК. Като цяло не харесвам хора, които си позволяват да демонстрират лично отношение в ситуации, когато са принудени от обстоятелствата да живеят, работят или правят нещо с други хора. От тия последните не забелязвам да има  във фермата, така че никой не ме дразни. Единствено Веска ме напрега с непредвидимото си сърдене и рев. От всички там в реала само с нея бих избягвала контакт.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 11:29 от Skrekkelig

# 711
  • София
А защо да не пита?При положение,че не е била съгласна,както казвате?Защо да няма право да пита?Аз не я харесвам като цяло,но смятам,че трябва да се пита.Това няма да спре изпълнението на решението.
Защото знае. Там е, знае колко са събрали и знае, че 1/2 от събраното отива за детска стая на децата на Веселка. Какво има да пита? Друг въпрос е дали е съгласна, общото решение важи в случая. Кофти чувства оставя - злоба, дребнавост.

Ами, не е точно така! Част от гостите, даваха пари директно за децата на Веселка. Според мен тя ще получи половината от продажбите плюс тези другите.

# 712
Е, как да не е така? Който от гостите, каквото решил да даде на Веселка си е тяхна работа. Дана може да има отношение само към парите от продажбата на тяхната продукция. Личните дарения какво общо имат? Те са решение на даващия и нямат общо с фермата. Та за последен път, Веселка ще получи 1/2 сумата от продадената продукция от фермерите, съгласно общото им решение, с което всички от тях са наясно.

# 713
Защо си фиксирана така в Митко? Повтаряш едно и също до втръсване. То не остана човек в темата да не е разбрал за твърде личното ти отношение към Митко. Но ако той си тръгне, означава ли,че можем да се надяваме да го последваш?
Grinning
Защото не ми е приятен
А ти  ,нали си на ясно,че не можеш да ми кажеш какво да правя,нито да ми даваш наклон в живота 😂

# 714
  • при късмета
Габи,не си я представяме ние,а фермерите й възложиха задачата.Тя предложи,и всички решиха,че тя ще проучи за такъв дом.
  Личното ми мнение относно даренията за домовете е,че ако имаш възможност го правиш регулярно.Едно такова спорадично дарение няма да помогне.Плюшени играчки и дрехи най-вероятно имат.Поне моят опит е такъв-искала съм да даря на дом в града,в който оживея,пари искат хората.Другото си го имат.ако аз бях във фермата,щях да предложа,да настоявам да се избере друга кауза.
Всъщност, точно това каза и Веселка, че е посещавала домове и се искат пари. И да оставиш и пари и подаръци то и от двете не стигат до където трябва, много често.
И само предложението за дарение в дом беше на Веселка, а Митко ѝ възложи задача да проучи за кой.
Вчера имаше предложение на децата да подарят преживяване, а не само подаръци и пари, защото такива неща много им липсват, всеки дарява предмети, а те искаха да помислят да ги заведат на интересно място. Не знам от кого беше това предложение и кои бяха обсъждащите, дадоха пак Дана, веднага да е на обратно изтърси "тези деца и на подаръци ще се радват, кое дете не се радва". И за дома уж беше съгласна, сега трябва да е на контра.

Аз продължавам да смятам, че продукцията ще разпредели всички пари и тези на фермерите и тези, които са уж директно за Веселка, по това както е решено и от фермерите и от дарителите. Казаха, че всички събрани пари така ще бъдат похарчени, а фермерите имат право да продават всичко, което са направили, не само това по сергиите. Иван им каза, че и леглата, ако искат могат да продадат и последната лъжица и черпак.
И задача имат да определят стойността на кокошарника, пуйчарника и паткарника (последните две думи за пръв път от наставника ги чух) и цената трябва да му хареса. Затова си мисля, че всички пари ги прибира продукцията и нарежда по желанието е решението на дарителя или купувача. Ще видим на финала

# 715
Като чета някои коментари клишето "Гледаме различно предаване" важи с пълна сила.
Последно за Дана:
Предлолжението за помощ (това бе първоначалната идея, която се облече в думите "подарък детска стая")тръгна от Митко ИТ, който го сподели на Краси и Стани, те плеснаха с ръце и подеха инициативата, завъртайки и Митачето. Аз не видях това да е дебатирано на масата. И няма как да е, защото да не обидим чувствителната Веселка. Така излезе, че Дана и Марги негласно са съгласни. След шеметното уговаряне на Веселка да вземе този "подарък", решиха да измислят какво да правят с другите 50%. Веселка пупулистки хвърли дом за сираци и така предложението на Марги отпадна. А нейната идея бе да подпомаганат Читалището на леля Мария. И за мен много добра идея - жената им гостува, запозна ги с дейността си, реално тия парички поне тока за зимата щяха да им платят и някакви материали да си купят.
Дана попита, защото и се вижда някак несправедливо Процентното Разделение на Дарението за двете каузи.

# 716
MG, дано не ти наруша спокойствието, ама Митката е в София, не е в Благоевград. 😃
Страхотни бяха мъжете снощи. Караиванов колкото и да е сухар се вписва в общата компания. Мисля, че бяха искрени, личеше, че се забавляват от сърце.
Дана ми стана още по-неприятна.
А не ми го нарушаваш ,той е от Благоевград ,иначе се подвизава по София.Знаете всички кой е баща му и т.н. ,не се прави на интересна
Условно написах града,но щом ще сме толкова пунктоални ,айде Митето се прибира в София😂

# 717
  • при късмета
Да, не бяха на масата, на пейките бяха и Митачето беше първия ентусиазиран, а никой не го е завъртал. Даже предложи за цялата къща да направят ремонт и големия Митко подчерта, че е хубаво да е за децата на Веселка, а не за нея, за да не се обиди и така се стигна до детската стая. И си беше гласуване, нищо, че не е било на масата, защото се взе мнението на всички и го решиха.

# 718
Когато Дана каза на Веселка, че са "решили да дарят" /перефразирам и Веселка рева, от думи на Маги, стана ясно, че са го обсъждали. Не ми се търси епизода сега, но всички са били наясно.

# 719
  • Вестерос
Дана живее в България с мъжа си и двете деца. Вили живее в Германия, където живее и баща й, но в различни градове са.

Общи условия

Активация на акаунт