Гримиране - идеи и техники. Тема №75

• 39 476
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
Видях!! Не е никак зле, но съм съгласна, че не е Януарско.

# 481
Обърнете внимание и на грижата за кожата преди това - измиващо, хидратация. Да не чакате прекалено много време като се нанесе базата? Не знам, откакто се помня, никога не са ми се събирали сенки.
Уви, клепачите ми са най-внимателно обгрижваната част от лицето. Почиствам, хидратирам и подхранвам в няколко стъпки, старателно и отговорно Joy Просто очите ми са много слабо място и годините им личат, а падналия клепач спомага.
Събирането на сенките, което споменах, не е фрапантно. За да се види, трябва силно да изпъна нагоре горния клепач, но при сенки с блясък го забелязвам все пак.
Благодаря ви за съветите Hug
NiaV, гримът ти е хубав, както винаги! То през януари най има нужда от светлина в тунела Grinning

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 20:36 от Light Beam

# 482
Как ви се гримира така обстойно и така старателно сутринта. Аз половин час се чудя на планетата Земя ли съм, жива ли съм и изобщо коя съм Laughing LaughingПробвах и с по-ранно ставане пак не мога да се излюпя адекватна. Слагам набързо нещо по подразбиране, всичко от вечерта като идея за грим се е изпарило, грам вдъхновение нямам.

# 483
Ооо, много обичам сутрин да си пия кафе и да се гримирам от-до.

# 484
  • някъде под слънцето...
В работни дни ставам в 6.00 за да изляза в 7.15.Програмата включва душ,  сутрешна рутина, грим обличане и привеждане на косата в приличен вид.
В останалите не ми се занимава с грим , освен ако нямам специално излизане.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 21:58 от sl

# 485
Сега съм по майчинство. Но когато ходих на работа, си оставах поне час за оправяне - душ, избор на дрехи, прическа и грим. Ставах в 7, излизах към 8.40. Последните 20 години никога не съм излизала без грим, макар и да е лек.

# 486
  • Бургас
Аз без грим не излизам и до магазина винаги съм с фдт и лек глос/червило.Най-малкото е това.

# 487
Ах, разбивате ме! Аз ставам в 7.30 и излизам в 8.05. За това време си мия лице, зъби, обличам се, гримирам се за 5-7 минути и излизам. Де да имах сили да ставам по-рано. С 10 минути по-ранно ставане мога да си направя пълна грим рутина. Но уви, мързи ме яката е винаги съм недоспала.

# 488
В 6 часа ставам за пълен грим и излизам в 7.20. Ако не правя грим на очите спя 20 минути повече. Винаги знам грима за сутринта от вечерта. Търся вдъхновения, изваждам всичко необходимо, защото имам страшно много и не променям. Решено ли е да съм с една палитра, никога няма да ровя в другите 100 за смяна. При червилото, ружа и хайлайтъра също всичко е решено предварително.

# 489
  • някъде под слънцето...
При мен грима е най бързото .
Най много време.ми изяждат пачовете за очи, поне 20 минути.След тях има многостъпкова грижа за  контура и лицето.

Грима обикновено включва тонирана защита, молив(очна линия) леко опушено ,спирала и гланц за устни или нюд червило.
Сенки в ежедневието не ползвам руж и хайтлайтър също.Може би защото около мен никой не го прави

# 490
Олеле! Вие ме разбиване. Моята работа е свързана с общуване с хора, а грима трябва да е по семпъл. Сутрин започвам с очите - ползвям 2 палитри - едната с  кафяви тонове и другата с шиптъри, от които слагам по малко, очна линия- тънка, без опашка, спирала, коректор под очите, база за лице, малко блед руж, съвсем лек контур, сенки за вежди и червило в над или кафеникавата сама. Отнема ми макс. 10 мин. всичко. За излизане или случай нещата загрубяват. Joy

# 491
Колкото по лек и незабележим, толкова повече време ми трябва Grinning ЕГН!

# 492
+1.
Гримът ми отнема около 20 Мин най-много сутрин-грижа+ грим. Ако имам време Или ше излизам, си играя вечер.

# 493
На работа съм почти без грим - пудра , спиралата ми отнема време да придам някакъв вид на моите късички и прави миглички и червило - тук разнообразявам до припадък защото нося всякакви червила и молив за устни.В 6.20 сутрин нямам сили за повече, а имам нужда 10 мин. да гледам тъпо в една точка. Когато излизам вечер вадя наличния антураж край мен и започвам голямо плескане за да си личи накрая поне малко, че имам грим. Много обичам всякакви пудри, ружчета и озарители.

И сега понеже съм депресирана заради тъпите клепачи ще направя една поръчка с кремове за лице и четки за руж и пудра, че да си възвърна равновесието.  Stuck Out Tongue

# 494
  • Dope Reach
На мен ми трябват десетина минути сутрин за всичко - фдт, коректор, пудра, база + сенки, спирала, вежди, молив, червило. Ако има по-специален повод, слагам и очна линия, тя ми отнема около 3-4 минути, а ако бързам, както винаги, не ми се занимава.

Сега ми е проблем това, че гримът от носът надолу бая ми се изтрива, защото вечно съм с шалове зимата, яко увита, защото все ми е студено... Май трябва да си взема и една база за фдт.

Общи условия

Активация на акаунт