Гримиране - идеи и техники. Тема №75

• 39 464
  • 768
  •   1
Отговори
# 525

PS За себе си не успях да се навия за "вежди". Два пъти са ми рисували как би изглеждал резултата, но въпреки, че имам въпиюща нужда от такива просто не мисля, че това е моята визия.
Ооо, родих се откакто съм с микроблейдинг! Преди рисувах всяка сутрин. И като си разтъркам очите, качвах веждите на челото като самурай. Над 4 години ги умувах и сега ме е яд, че не съм ги направила по-рано. Даже ми е време да ги опресня.

# 526
  • София

PS За себе си не успях да се навия за "вежди". Два пъти са ми рисували как би изглеждал резултата, но въпреки, че имам въпиюща нужда от такива просто не мисля, че това е моята визия.
Ооо, родих се откакто съм с микроблейдинг! Преди рисувах всяка сутрин. И като си разтъркам очите, качвах веждите на челото като самурай. Над 4 години ги умувах и сега ме е яд, че не съм ги направила по-рано. Даже ми е време да ги опресня.
Има ли болка при тази процедура,tanch?Ако си от София, къде ги прави?Благодаря.

# 527
  • някъде под слънцето...
И аз много искам рисувани вежди и от време на време сядам да ми изпробват  някой продукт.
Щастлива си купувам поредния , но когато ме види ММ започва да се подиграва, че приличам на индианка .Пита ме от кое племе съм Simple Smile

И така си остават прдуктите за вежди, докато ги изхвърля.
В интерес на истината става прекалено контрарстно.Светла кожа , безцветни очи,  доста тъмна коса и вежди.Направо драматично.Брр

Тийнката си оформя веждите със сенки, но при нея няма подобен контраст и стои добре.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 16:11 от sl

# 528
Пфф аз съм минала през всякакви извращения с веждите си 😂 От тънка чертичка, през запетайки, пак тънка чертичка, графично изрисувани 😂 Абе всякакви. В последните няколко години успях да ги пусна малко и ги попълвах около естествената линия, но пак ми бяха тънки. Сега съм си доволна, че няма да се занимавам вече с тях.

# 529
Момичета, идвам с въпрос.
До сега съм слагала само крем за лице и фдт.
Сега обаче вдъхновена от темата и гримьорите, които следвам в Инстаграм си накупих още много неща...
И сега въпросът ми е , твърде много ли е:
Крем за лице, основа за грим, фдт и спрей, фиксиращ грима 😁 ?

# 530
  • София
Šunšhine, ти ще кажеш дали е твърде много, не знам точно какви са ти продуктите, нито каква ти е кожата, нито как ти стоят. Да не стане като торта и да има кир ефект? Пробвай.

Лично аз напоследък си слагам редовно серум, крем, база и фдт. (Кожата ми е нормална към суха през зимата). Не ползвам спрей, фдт-а ми стои без мърдане цял работен ден. База преди не ползвах, сега слагам една, която хем малко ми коригира цвета на фдт-а към по-тъмен, хем озарява и ми харесва как стои.

И в продължение на темата за кой колко се гримира - сутрин се гримирам за около 20 минути. В събота и неделя понякога съм с по-лек грим, но общо взето без фдт, червило и спирала не излизам. Вечерен грим - може би около 30 минути би ми отнело да си спретна. Simple Smile

# 531

Има ли болка при тази процедура,tanch?Ако си от София, къде ги прави?Благодаря.
Болка си има, поне аз я отчитам като доста сериозна. Особено първата процедура, сълзи ми текоха чак. То си е разрези по кожата. И се чува едно неприятно стъргане, което допълнително прави процедурата тегава. При ретуша не усетих почти никаква болка. В София ги правих, но не бих ти препиръчала девойката - супер грубо, надменно и арогантно същество. В момента търся при кого да ги направя.

# 532
Момичета, идвам с въпрос.
До сега съм слагала само крем за лице и фдт.
Сега обаче вдъхновена от темата и гримьорите, които следвам в Инстаграм си накупих още много неща...
И сега въпросът ми е , твърде много ли е:
Крем за лице, основа за грим, фдт и спрей, фиксиращ грима 😁 ?
Аз също слагам само крем и фдт. Моята кожа не търпи никакво наслояване на продукти. Ако добавя в 3 поредни дни руж - пъпчасвам. А толкова ми отива малко цвят, контур и т.н.
Гримирам се за 5 минути сутрин.

# 533
И моята не търпи наслояване. Слагам хидратиращ крем и фдт отгоре. Малко сенки, спирала и червило. Руж и контур слагам вечер. Основа не слагам.

# 534
На мен сутрин ми е необходим около час -  половин да си изпия двете кафета и да дам дрехи и закуска на младежа и още половин за душ, мазане с крем, вкл. тяло, обличане и грим. На лицето слагам серум, крем, слънцезащита, база, съвсем малко ФДТ, бронзър, руж, малко сенки, спирала и глос или червило. Наслоено не разбирам като дебело нанесено, натрупано и шарено, разбира се Smiley
През уикендите си ходя само по крем, слънцезащита и гланц за устни най-често.

# 535
С тънкете вежди сте лесни. Аз съм като горила - стигат до миглите, ако не ги изгубя. Всяка седмица поне сълзи губейки 1500 косъма - черни, на иначе русата ми коса...

# 536
Ааа друго си е да имаш вежди от истински косми...

# 537
  • София
Мило и драго давам само, за да имам гъсти вежди.

# 538
Ставам едвам едвам в 7 (от 8,30 съм на работа), мия се, кафе не пия по принцип, в 7,30 още не съм разсънена, но започвам мазането на сумати серуми от рутината на ординари. В 7,45 започва гримирането и тогава е блокажа. Слагам коректор под очите, база за сенки, пудра, (фон дьо тен и бб много рядко, нямам кой знае какви несъвършенства за прикриване) вежди, гел очна линия. И тогава се започва с мацаницата на сенки, в края на която винаги става един омешан цвят никакъв, слагам спирала, контурите и бронзантите набързо, руж, хайлайтър, червило и спрей накрая. Това е всяка сутрин, но винаги се получава едно и също като сенки, и от моткане и вайкане все съм на ръба да закъснея за работа въпреки, че ми е на 5мин от нас.

# 539
Мен като тийн ме беше яд, че съм с гъсти вежди, сега изсветляха и оредяха. Само ги почуствам, никога не съм си променяла формата.
Аз почнах да се гримирам за работа наскоро (BB крем, коректор под очите, молив и спирала), защото нещо съм си внушила, че имам болнав вид и съм се "сбръчкала" след като свалих кг наскоро. То ми отнема към 10 минути, не е болка за умиране. За навън слагам сенки и червило, понякога. Много пъти въобще не се гримирам.
Мъжът ми не ме харесва с грим ама кой го пита...

Общи условия

Активация на акаунт