Пари или оргазми

• 15 761
  • 478
  •   1
Отговори
# 150
Извинявай, ама Индия хич не е бедна. Дори простолюдието има килограми злато. Индия е мизерна, не бедна. Просто така са свикнали. Дават им пари и им строят тоалетни - те правят тоалетната на олтар за идоли и пак ходят да акат из къра. В индийската култура богатство и разкош, особено от видим тип, са доста уважавани.

Не че няма екстремно бедни, но те не са от тия щастливите, дето танцуват със сарита и тюрбани. Те там си мрат по улиците, не правят боливудска хореография. И там щастливите са от висшите касти.

А се самоубиват не най-богатите (то даже и Епщайн не се самоуби), а такива, които са в богато общество, но нямат перспектива да вземат част от богатството. То само минава покрай тях и още повече депресира.

# 151
  • София
 Точно така е! В Индия изобщо не са бедни, а именно мизерия и мизерници. Да, има разлагащи се по улиците, но извинявайте - и у нас има просия, а там са 1 милиард! Един милиард! И какво да няма просяци ли? Че само просяците им са 10 пъти повече от населението на България, минимум. Но къде няма просяци? В Индия са си доста добре...
Разбира се, тяхното "добре" на нас не ни понася Simple Smile

# 152
Ако говорим за наистина бедни, shithole countries, това в списъка ми са Белгийско Конго и Таити. Еми не са щастливи, не са екзотични и вечно танцуващи. Колят се с мачетета. В Конго имат екстра - от време на време ебола.

# 153
  • Sofia
Изобщо не мисля, че липсата или наличието на пари има отношение към щастието. Да, в най-крайните си варианти, ако си милионер или крайно беден и няма какво да ядеш, сигурно има. Но в различните степени на нормалния вариант няма. Да, парите купуват спокойствие и свободно време. И то личните, за чуждите не съм сигурна. Но толкоз. Щастие не могат.
А и темата не беше дали парите те правят щастлив. Въпросът е - за тези, които имат нужда от пари, за да са щастливи - защо се смята по презумпция, че мъжът трябва да ги осигури? Не може ли жената сама да си осигури от каквото има нужда? За да е свободна, не за друго. Аз изпитвам ужас от мисълта, че мога да съм зависима финансово, жилищно или битово, от който и да е мъж. Или човек изобщо. Това би ме побъркало. Утре мога да не го искам вече и ще трябва да го търпя, защото съм зависима. А ако той реши, че не ме иска? Какво правим тогава? Не е за мен това... Професионалната и личната финансова независимост дават много повече спокойствие и сигурност от осигурените от друг.

# 154
Разбира се, че жената може да си покрие нуждите. Нуждата от мъж не е за базовите пари - а за многото пари, за екстрите. А защо трябва - защото би следвало да може, щото е мъж и има условия. Защото такава е играта.

Парите директно като такива не ме правят щастлива. Но парите се превръщат лесно в неща, които ме правят щастлива.

Аз пък бих изпаднала в паника да завися само от своите сили и доходи. Дори да са прилични - пак не са безкрайни. Парите, изкарвани от мъжа, ми дават доста по-голямо спокойствие.

# 155
Всякак си противоречите,значи от предишни коментари почти всички искате мъж със стабилни доходи да си ви издържа.
Ако мъж изкарва колкото вас значи е негоден за повечето ,искате да покрива почти всичко ,а вие само една част ,щото така е "редно".
Пишете,че богатството не е щастие,а всички твърдите ,че получавате повече от 2000  лв и не можете да си позволите да живеете с по - малко...Thinking
Излиза,че жените без мъжете са една кръгла 0 ,ако пък мъжете имат такива критерии ,не знам какви етикети ще им се лепят.

# 156
Богатство =/= пари. Или поне не се припокриват 100%.

Разбира се, че искам мъж със стабилни доходи. Без стабилни доходи говори за някои личностни или житейски дефицити. В един период на живота е много важно това.

# 157
Изобщо не мисля, че липсата или наличието на пари има отношение към щастието. Да, в най-крайните си варианти, ако си милионер или крайно беден и няма какво да ядеш, сигурно има. Но в различните степени на нормалния вариант няма. Да, парите купуват спокойствие и свободно време. И то личните, за чуждите не съм сигурна. Но толкоз. Щастие не могат.
А и темата не беше дали парите те правят щастлив. Въпросът е - за тези, които имат нужда от пари, за да са щастливи - защо се смята по презумпция, че мъжът трябва да ги осигури? Не може ли жената сама да си осигури от каквото има нужда? За да е свободна, не за друго. Аз изпитвам ужас от мисълта, че мога да съм зависима финансово, жилищно или битово, от който и да е мъж. Или човек изобщо. Това би ме побъркало. Утре мога да не го искам вече и ще трябва да го търпя, защото съм зависима. А ако той реши, че не ме иска? Какво правим тогава? Не е за мен това... Професионалната и личната финансова независимост дават много повече спокойствие и сигурност от осигурените от друг.

Не се смята по презумпция, само определен тип жени така смятат. По мои наблюдения са малцинството , по-голямата част от познатите ми разсъждават като теб.

# 158
Аз смятам така, кажи какъв тип жена съм?

# 159
  • Linz
Ок, друг пример- внезапно забогатели, например след печалба от лотарията, не стават по-щастливи.
Ама темата наистина е за друго.

# 160
Да, защото не са свикнали да боравят с пари в такъв мащаб и правят глупости. А и обикновено са прости хорица, без способности за планиране и визия. По-често губят парите си заради неразумна инвестиция.

# 161
Аз смятам така, кажи какъв тип жена съм?

Няма как да знам , понеже не съм контактувал с такива.  Очакванията им са подобни на твоите и не са много като процент, това мога да кажа.

# 162
  • Sofia
Не съм ги броила, но специално в тази тема са повечето май.
А оргазмите се неглижират жестоко.  Joy За това половината жени са кисели и в депресия.  Mr. Green

# 163
Не съм ги броила, но специално в тази тема са повечето май.
А оргазмите се неглижират жестоко.  Joy За това половината жени са кисели и в депресия.  Mr. Green

Аз говоря за живия живот , тук май са доста, да. Но не мисля, че е представителна извадка темата.

# 164
В живия живот са повече. В моята среда е масово. Не говоря за държанки, а просто за жени, при които работата е второстепенна. На практика всички жени в рода ми са така, с по-ниските доходи или жертвали кариера заради деца.

Дори да са от една черга, примерно като дойдат децата, винаги мъжът дава газ и вдига нивото, то просто си е прието. Да не го направи е криво.

Какъв вид жени сме? Ами щастливи, гледани (не по мутренско-държански, ама до загладен косъм). С ресурс за децата си. Имам предвид, че това също са образовани жени с професия, но са осъзнали, че за пробив в професията и големите пари би трябвало да пренебрегнат други аспекти на живота. И примерно остават у дома по-дълго време, или търсят други варианти за доходи, но не драпат яко, до изтрещяване, тип соц жена с торбите, ама направена и с борбено изражение. Новите поколения търсим повече баланс и осъзнаваме, че ролята на труженичка в крайна сметка не носи всички искани позитиви, а доста похабява.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 11:25 от The Siren of Titan

Общи условия

Активация на акаунт