Пари или оргазми

• 15 739
  • 478
  •   1
Отговори
# 180
Добре де, нека да сте прави и жената да трябва да изкарва пари, колкото мъжа, а ако може и повече. Значи жената трябва да работи и то за заплата, която да й позволи пълна независимост, жената трябва да роди деца, жената трябва, като се върне от работа да седне да порвери домашните на тези децата, жената трябва да се е погрижила да има нещо сготвено вкъщи, жената трябва да отдели един от почивните си дни, за да си свърши домакинската работа. До тук добре. А мъжа за какво й е тогава? Само за оргазмите ли? Да, сега някой ще ми обясни, че щом и двамата работят трябва да си поделят домакинските задължения. Но реалността е, че колкото и да ги поделят, жената винаги отнася повече.

# 181
Обикновено едно нещо ако е приоритет, може да стане доста близко до перфектното. След това нивата минават надолу, през "достатъчно добро" и "на границата на адекватното" до "последна грижа".

За себе си знам, че ако трябваше да правя семейство на практика изцяло със свои усилия - нямаше да го направя, щях да съм си хепи стара мома или еднодетна майка и да не се занимавам. Да, семейството ми беше важно, но да задрапам сама и да печеля, и да нося мъж на гърба - е за какво, за тиквения медал и вечното свиване? Имам си получен от детството един стандарт, под който не искам да падам и не ми е приемлив.

Абсолютно същoто може да го каже и мъжа от неговата гледна точка. Затова се включват и двамата и никой не носи никого на гръб.

А теглото изобщо не разбрах какво общо има с изкарването на пари. Не се състезаваме по вдигане от лежанка все пак.

До Анонимен - защото семейството не се гради от един човек. И финансово, и чисто емоционално. Ама забравих,че в днешно време ценностите за нищо ги нямате.

# 182
  • Linz
Добре де, нека да сте прави и жената да трябва да изкарва пари, колкото мъжа, а ако може и повече. Значи жената трябва да работи и то за заплата, която да й позволи пълна независимост, жената трябва да роди деца, жената трябва, като се върне от работа да седне да порвери домашните на тези децата, жената трябва да се е погрижила да има нещо сготвено вкъщи, жената трябва да отдели един от почивните си дни, за да си свърши домакинската работа. До тук добре. А мъжа за какво й е тогава? Само за оргазмите ли? Да, сега някой ще ми обясни, че щом и двамата работят трябва да си поделят домакинските задължения. Но реалността е, че колкото и да ги поделят, жената винаги отнася повече.
Не, жената не трябва да прави нито повече, нито по-малко за да има баланс и да не се нарушава с времето хармонията в отношенията.

# 183
Реалността е, че ако жената има ниски изисквания и се гърби с всичко, на мъжа това му е идеално и не усеща нужда да се включи и да подобри нещо. Дори за награда примерно си взима любовница, щото неговате е все нещо заета и кисела.

Докато ако мъжът покаже, че се раздава за семейството, добрата жена обикновено и тя прави нещо от своя страна, което подобрява цялостната ситуация.

Ми не, не ми беше достатъчно "включване от двамата". Това значи пак да съм притисната да бачкам, за да се върже месецът. Не ми е приемливо.

Не вярвам в баланса. Трябва да има дисбаланс, за да има движение в правилната посока. Иначе е стагнация и всичко е посредствено, плюс вечното дебнене някой да не е минат.

# 184
Много пъти виждам, че като се каже и двамата да участват, се приема, че жената трябва да изкарва колкото мъжа. Това са две съвсем различни неща, едното няма нищо общо с другото.

# 185
Е то аз ако ще да вадя 0.00 лева, малко ли е самото участие в това, че съм се изложила на риска от бременност и раждане? А той си е голям, дори в 21 век с медицинска помощ.

И да ти кажа, много по-лесно се оказа да генерирам високи доходи, отколкото емоционалния и физически стрес от това да родя децата.

Иначе съм била точно в ситуация да изкарваме наравно с мъжа и казах, че няма да раждам, докато той не почне да изкарва двойно. Защото тогава аз поемам прекалената гадост: 1. бременност и раждане; 2. натиск да се върна на работа бързичко и експедитивно, въпреки демиджа от т. 1 и непридвидения риск плюс умората. Подценява се всъщност колко е трудно връщането от майчинство, дори след "дългите" 2 години.

С втория мъж той сам се усети и веднага се погрижи да компенсира моя загубен доход, за да не трябва да се притеснявам кога и на каква работа да се връщам. На практика ми осигури около 3г. спокойствие, без натиск, докато намеря нещо по свой вкус и мерак.

# 186
  • out of space
Ама забравих,че в днешно време ценностите за нищо ги нямате.

Еййййй, това ми е най-противния начин на изразяване! Кой ги няма за нищо ценностите, аз ли, коментиращите ли, всички ли, кой? А, да, никой няма ценности, ама ти ги имаш! Някакъв такъв специален, единствен с ценности. Никой друг ценностите не ги има за нещо. Само ти.
Супер дразнещо и глупаво.

# 187
Ценностите много изморяват и похабяват. Обикновено хората с ценности гледат тия ценности да се реализират на гърба на някой друг. Мързи го или няма акъл да намери позиция - "имам ценности", жените са комерсиални.

Да, романтичната бедност изисква доза "ценности", но не е красива, не и за повече от годинка-две, докато сте млади и силни. На средна възраст с такива ценности минаваш в графата ошмулени и преждевременно смачкани от живота.

# 188
  • Насред хаоса
До Анонимен - защото семейството не се гради от един човек. И финансово, и чисто емоционално. Ама забравих,че в днешно време ценностите за нищо ги нямате.
В описаното от Анонимен семейството се състои от двама само на хартия. Та, при такива случаи наистина за какво е такъв партньор? То не е и партньор всъщност.
Като казваш ценности, имай предвид, че и мъжете трябва да ги осмислят тия ценности и да се осъвременят малко, че хич не върви в днешно време хем да искаш от жена си да опъва като теб, хем и да се пъчиш къв си мъж.

# 189
В повечето случаи не се отчита, че жената, бидейки жена с деца, вече си е поела опъването и всичко останало е екстра. Ама доста мъже го смятат това за нищо, нещо там безплатно и да трябва жената и пари да изкарва отгоре. Еми не е така - ако му трябва жена да връзва бюджета, значи не му е време за семейство.

# 190

Еййййй, това ми е най-противния начин на изразяване! Кой ги няма за нищо ценностите, аз ли, коментиращите ли, всички ли, кой? А, да, никой няма ценности, ама ти ги имаш! Някакъв такъв специален, единствен с ценности. Никой друг ценностите не ги има за нещо. Само ти.

Коментарът ми беше насочен към анонимния потребител. Там нещата бяха написани по същия начин - трябва .. и после изброяване на разни крайности, които никой тук не видях да е заявявал.

Siren , няма как да приема твоя коментар ако му трябва жена да връзва бюджета, значи не му е време за семейство. За тричленно семейство за що годе комфортен живот в София си трябват 4 000 на месец . Тоест каваш, че мъж , изкарващ по-малко от 4000 чисти не трябвало да прави семейство . Ами то тогава почти деца няма да се раждат.

# 191

Коментарът ми беше насочен към анонимния потребител. Там нещата бяха написани по същия начин - трябва .. и после изброяване на разни крайности, които никой тук не видях да е заявявал.

Както винаги - мъжът, като не може да изкарва пари /поради мързел или просто толкова си може/ започва да развява знамето с ценностите. Видиш ли щом една жена търси финансово стабилен мъж, който може да си издържа семейството без да се налага жената да работи, за да допълва бюджета /не казвам да не работи, а да работи, ако иска/, то тогава тази жена няма ценности. Същото е, като с оргазмите в темата. Ама те оргазмите, ако можеха да плащат таксата за детската градина,  школите за езици, тренировките по даден спорт и т.н. то значи касиерките там щяха да са най-ощастливените жени на света. Ама не могат.
Та така по темата

# 192
Siren , няма как да приема твоя коментар ако му трябва жена да връзва бюджета, значи не му е време за семейство. За тричленно семейство за що годе комфортен живот в София си трябват 4 000 на месец . Тоест каваш, че мъж , изкарващ по-малко от 4000 чисти не трябвало да прави семейство . Ами то тогава почти деца няма да се раждат.

Ами тогава ще живеят като двойка гълъбчета, докато съберат паричен резерв. Оттам нататък парите идват с времето и опита. Мъж, който знае какво прави, би трбявало към 35 да ги изкарва тия пари, в София особено. Айде да не може лекар или адвокат в София да върже тая сума...или стоматолог.

Деца пак ще се раждат, но от която се излъже. Има жени да се лъжат, което разбира се генерира нуждата и двата пола да работят.

# 193

По твоята логика, излиза обратното - ти чакаш някоя да ти допълни още 2000, за да създадеш семейство. Трагедия...

# 194
Естествено, че чакам.  Нещата се градят от двама души.

Общи условия

Активация на акаунт