Пари или оргазми

• 15 602
  • 478
  •   1
Отговори
# 270
  • Насред хаоса
А защо тогава говориш от името на всички жени, сякаш знаеш какво мислят те?

# 271
ЗА КАКВО СТАВА ДУМА?

# 272
А защо тогава говориш от името на всички жени, сякаш знаеш какво мислят те?

Не говоря от името на всички, визирах мненията в темата, обединяващи се около тезата, че мъжът е длъжен еднолично да обезпечи семейството. По- рано изразих мнение , че малка част от жените, които познавам,  са на това мнение, така че далеч не обобщавам за всички жени. Дори напротив.

# 273
  • Насред хаоса
Не знам какво си разбрал, но тук не пише нито една, която да не работи. А че мъжът трябва да може да издържа сам семейството, си е така. В крайна сметка затова е мъж. Още нещо, което се е променило - разбиранията на доста мъже, че да издържаш семейството си значи да осигуряваш незаслужен лукс на оная мързелана, чакаща наготово, и децата.

# 274
Не знам какво си разбрал, но тук не пише нито една, която да не работи. А че мъжът трябва да може да издържа сам семейството, си е така. В крайна сметка затова е мъж. Още нещо, което се е променило - разбиранията на доста мъже, че да издържаш семейството си значи да осигуряваш незаслужен лукс на оная мързелана, чакаща наготово, и децата.

Няма смисъл да споря повече срещу такива шаблонни изказвания.

Аз за разлика от доста от потребителите тук говоря с факти. Под издръжка не разбирам да се сложи хляб и сирене на масата , каквито са били разбиранията преди. Разбирам да се осигури комфортен живот на минимум трима души, плюс изплащане на жилище, което само то с лихвите е над 300 000 лв. Включвам и лизинг  за що годе хубава кола. Включвам и такси за частни уроци, екскурзии и всякакви други неща, които вървят наред с отглеждането на детето. За университети в  чужбина пък даже и не отварям дума, където месечната издръжка е в хиляди левове. И на двама души изобщо не им е лесно да се справят, камо ли за един. Ако вие сте в такива среди с бурно развитие на кариерата , повишения в хиляди левове и смяна на работата всяка година, ОК, но да се обобщава като изискване за всички мъже е смешно. Просто не е реалистично спрямо цената на живота.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 19:29 от Анонимен

# 275

Недей, защото сте само 2-3 ма с твоето мнение, което не е мое. Що за мъж е някой, който не можа да издържа семейството си и сам?

# 276
Иване, никой не твърди, че мъжът трябва да издържа семейството си сам, а че мъжът трябва да МОЖЕ да издържа семейството си сам. Намираш ли разликата?

# 277

Недей, защото сте само 2-3 ма с твоето мнение, което не е мое. Що за мъж е някой, който не можа да издържа семейството си и сам?

Аз не смятам, че мъжът ми трябва да ме издържа. Първата година като съм била по майчинство - взимала съм си парите на месечните доходи в общи линии. Втората година не, но и никой не задължава майките да са в майчинство 2 години. Пример - цяла Западна Европа. Аз имам странични доходи и без майчинство, та да кажем съм привнасяла, дори и да нямах социално майчинство. Не го разбирам това майката гледала, бащата подсигурявал. Ми всичко може да се случи по време на това гледане, включая и той да  остане без работа... да легне болен и прочие... и какво правим? Та баба ли ще гледа детето, гледачка ли, на ясла ли, варианти за всеки, така че майката да работи след първата година, ако бюджетът не се връзва. Даже и при нас, с дете с астма, което е на терапия, си ходи на градина. И предвид колко разнообразно им го правят /частна градина/, представям си аз да съм аниматорът по цял ден... Хем той тъпее у нас, хем аз 4-та година майчинство и не работя, абсурд.

А, и да, дали може да ме издържа, може. IT с 16 години стаж, може, да, но не виждам защо.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 23:46 от Lyn

# 278
Не знам, аз дори като жена съм научена да си вдигам нивото, ако някой ми предложи да уча повече или да забия в работа, а той да поеме всичко - о, да, веднага.
А като си вдигнеш нивото ще искаш ли още да си с оня, който е "поел всичко", но вече не ти е на нивото?   
Аз лесно си представям квалитетен мъж да е със семпла жена, но обратното ми изглежда като бяла лястовица.

# 279

Аз не смятам, че мъжът ми трябва да ме издържа. Първата година като съм била по майчинство - взимала съм си парите на месечните доходи в общи линии. Втората година не, но и никой не задължава майките да са в майчинство 2 години. Пример - цяла Западна Европа. Аз имам странични доходи и без майчинство, та да кажем съм привнасяла, дори и да нямах социално майчинство. Не го разбирам това майката гледала, бащата подсигурявал. Ми всичко може да се случи по време на това гледане, включая и той да  остане без работа... да легне болен и прочие... и какво правим? Та баба ли ще гледа детето, гледачка ли, на ясла ли, варианти за всеки, така че майката да работи след първата година, ако бюджетът не се връзва. Даже и при нас, с дете с астма, което е на терапия, си ходи на градина. И предвид колко разнообразно им го правят /частна градина/, представям си аз да съм аниматорът по цял ден... Хем той тъпее у нас, хем аз 4-та година майчинство и не работя, абсурд.

А, и да, дали може да ме издържа, може. IT с 16 години стаж, може, да, но не виждам защо.
Как ли пък не бих лишила детето си от майчина грижа, когато най-много има нужда от нея, за да съм наравно с някой Мунчо, който не може една година да издържа семейството си сам. Някой деца включително и моето на тази възраст още сучат.

# 280
Как ли пък не бих лишила детето си от майчина грижа, когато най-много има нужда от нея, за да съм наравно с някой Мунчо, който не може една година да издържа семейството си сам. Някой деца включително и моето на тази възраст още сучат.

А, аз съм написала, че моят може да  ни издържа. И че съм гледала детето до 2 /ако не съм, пиша го/. Но ако не можеше по обективна причина, болест, индицент, загуба на работа, какво правим? Ми трябва да мога да работя, това правим. Айде мъжът ми ще си намери работа и утре, ако загуби тази, но и всички ли са така? Не.

Другият вариант е да имаме едни спестени пари. Да кажем, че ние си поддържаме резервен фонд, но не е и чак да изкараме 1 година - с режийните, непредвидените и прочие. Та ако той легне и остане само аз  да  съм работеща - ще се справим, да кажем, и с моите пари, ако ще и с леко свиване.  И твоето не знам на колко е, но моето кара 4-та година, откакто е придошъл удома. Не суче също така.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 01:03 от Lyn

# 281
Не говоря лично за твоя мъж .Ясно е, че ако мъжът се разболее и не може да работи на жената ще и се наложи да се върне на работа, но при здрав и прав мъж не виждам причина да не отдели нужното време за отглеждане на детето си.

# 282
  • Насред хаоса
... но да се обобщава като изискване за всички мъже е смешно. Просто не е реалистично спрямо цената на живота.
Всички мъже, които имат намерение да създават семейство и да правят деца, трябва да могат да издържат това семейство и сами. Как точно да го напиша, за да се разбере по-добре, не знам. Защото утре като се появят децата, няма да ги интересува колко е цената на живота - ще ги интересува да имат дом, топло, храна, облекло, лекарства и още сума неща. И някои мъже вместо да се напънат, предпочитат да тръснат малкото на ясла и да пратят жена си на тръстиката, защото не стигали парите и двамата трябвало да работят. Срещу какво подскачате, не знам - вижте в обикновените семейства, че жените работят. Изключая плеймейтките с разните му шишита, аз не виждам да е разпространен у нас моделът мъжът работи, жената го играе домакиня, ама като западните. В последно време все по-често се наблюдава обратното - защото сума мъже се държат като примадони, страх ги е да не се прекарат и смятат, че способността да издържат семейство е отживелица. Не сте си имали работа със западнячки, тогава българките ще ви се видят златни.

# 283
Аз пък съм от жените, които не работят и мъжете им издържат семейството. Харесва ми. Имам достатъчно свободно време за себе си, имам достатъчно време да си свърша всички домакински задължения, имам достатъчно време да обърна внимание на децата си /да проверя домашните на сина ми или да оцветявам книжки с дъщеря ми/. През седмицата мъжа ми работи, а аз се грижа за дома и семейството си, през уикенда имаме време да си починем, да излезнем с приятели, да разходим децата някъде или просто да си стоим вкъщи и да гледаме филми. Не виждам нищо лошо в това. Не се чувствам държанка, защото върша достатъчно много работа вкъщи - мъжа ми не е ангажиран с нищо освен да работи - всичко друго ляга на мен. В крайна сметка това решение сме го взели двамата и всеки върши неговата част. Денят ми е доста динамичен, въпреки че не ходя на работа и не се чувствам затворена по цял ден вкъщи. Мисля, че е хубаво, ако едно семейство може да си го позволи, жената да не работи. Мъжът ми също е доволен от това, че не работя. Така че всеки е доволен и няма напрежение.

Между другото имам доста пирятелки, които също не работят, така че не го смятам за прецедент

# 284
... но да се обобщава като изискване за всички мъже е смешно. Просто не е реалистично спрямо цената на живота.
Всички мъже, които имат намерение да създават семейство и да правят деца, трябва да могат да издържат това семейство и сами. Как точно да го напиша, за да се разбере по-добре, не знам. Защото утре като се появят децата, няма да ги интересува колко е цената на живота - ще ги интересува да имат дом, топло, храна, облекло, лекарства и още сума неща. И някои мъже вместо да се напънат, предпочитат да тръснат малкото на ясла и да пратят жена си на тръстиката, защото не стигали парите и двамата трябвало да работят. Срещу какво подскачате, не знам - вижте в обикновените семейства, че жените работят. Изключая плеймейтките с разните му шишита, аз не виждам да е разпространен у нас моделът мъжът работи, жената го играе домакиня, ама като западните. В последно време все по-често се наблюдава обратното - защото сума мъже се държат като примадони, страх ги е да не се прекарат и смятат, че способността да издържат семейство е отживелица. Не сте си имали работа със западнячки, тогава българките ще ви се видят златни.

Точно пък западнячките си работят и пушек се вдига. Няколко колежки от английския офис забременяха и се върнаха след няколко месеца. Това, че вие си живеете в свой свят с удвоявания на заплати от "даване на газ" и 5-6000 лв доходи ,осигурени от един човек с лекота, е супер, но не ми го давайте като обща картина. И аз лично от нищо не се оплаквам, естествено,че повечето жени са на моето мнение , а не живеят в розови балони. Дискутираме просто.

Общи условия

Активация на акаунт