Пари или оргазми

• 15 698
  • 478
  •   1
Отговори
# 255
Хубаво, мъжът вади парите, жената ражда, не сме мръднали от Средновековието.
А в хипотезата когато двойката не иска/не може да има деца?

Братане, ясна е работата. Взимаме правата/ плюсовете от миналите епохи, но не поемаме негативите/ задълженията. Когато ни е угодно казваме - мъжът е длъжен едисикакво, понеже така е било преди,  а когато не ни е, казваме - е , в 21 век живеем . И така си правим идеален свят , взимайки ни угодното от всички времена.

Аз затова повечето от мненията тук не ги взимам насериозно. Качествените коментари и гледни точки винаги ги отчитам и уважавам.

# 256
Аз не разчитам изцяло на ММ, но след месец и половина ще разчитам изцяло на него. 380 лв за втора година майчинство, едва ли ще се усещат като принос в бюджета.
Въпросът ми е ти не си ли имала момент, в които си разчитала изцяло на мъжът си? Ако не във вашето семейство децата кой ги ражда? Или ражда в обедната почивка?
Попитах, но май никой не отговори. Към тези, които разчитат финансово на мъжете си, без значение изцяло или частично. Не ви ли е страх? Ако утре той реши са ви зареже, от което никой не е застрахован, какво правите? Примерно на 45-50, вече не толкова атрактивни за друг "покровител", без професионален опит или с ниска заплата? Аз бих откачила от тревога, ако трябва да живея с тая мисъл....
Хубаво, мъжът вади парите, жената ражда, не сме мръднали от Средновековието.
А в хипотезата когато двойката не иска/не може да има деца?
За да сме по- напредничави, защо мъжът не вземе да роди някое друго дете да види колко лесно се изкарват пари? Или жената трябва да изкарва пари наравно въпреки всичко? Няма бременност, няма раждане, няма гледане на малки деца?
Ако една двойка няма деца не виждам причина да не изкарват по равно пари. Децата са обикновено това, което възпрепятства жената. Ето сега например аз съм вкъщи с две деца, едното още няма годинка, преди неговата поява изкарвах не лоши пари, а след някой друг ден ще взимам жалките 380 лв. Как да изкарвам на равно с ММ, като трябваше да бременея, раждам и сега гледам дете? През това време негова заплата я увеличаваха два пъти, а аз ще се върне на работа със заплата замръзнала за поне 3 години.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 19:52 от _limonche_

# 257
Попитах, но май никой не отговори. Към тези, които разчитат финансово на мъжете си, без значение изцяло или частично. Не ви ли е страх? Ако утре той реши са ви зареже, от което никой не е застрахован, какво правите? Примерно на 45-50, вече не толкова атрактивни за друг "покровител", без професионален опит или с ниска заплата? Аз бих откачила от тревога, ако трябва да живея с тая мисъл....
Има атрактивни жени и над 40 години,които могат да сложат в малкото си джобче много по-млади от тях, макари да са единици. Аз познавам само една такава.

# 258
  • София
Мъжете тук имат хиляда оправдания за това, че не изкарват пари. И едно и също въртят във всяка тема.

Вие предполагам, че не сте свободни. Имате приятелки. Интересно ми е, какви са жените, които стоят до вас? И вие какво им давате: пари или оргазми?
Имаме и три деца даже (специално ние де, не знам за другите), Даваме каквото можем, изкарваме колкото можем. За добро или за лошо, в нас всеки от двама ни и пере, и глади, и простира, и готви, и памперси сменя. Единствено аз НЕ съм раждал. Е, не съм и кърмил. Но пък съм осигурил къщата. Жена ми не чака да работя по 20 часа на ден и да не виждам децата, за да мога евентуално само аз да изкарам всичките пари. Тя, макар и с много по-малко работно от моето време, не изкарва никак лоши пари.

# 259
  • Варна
Интересно циганите към коя статистика ще бъдат ? Там финансово , единици са обезпечени

# 260
Мъжете тук имат хиляда оправдания за това, че не изкарват пари. И едно и също въртят във всяка тема.

Вие предполагам, че не сте свободни. Имате приятелки. Интересно ми е, какви са жените, които стоят до вас? И вие какво им давате: пари или оргазми?

И двете + добро отношение. Те дават същото ( моята де, за колегите не мога да коментирам).

# 261
Аз съм от жените, които са ОК с това мъжът да не пере, но да седне и да се замисли как да покрие всичко, без да работи 20 часа на две работи. И всъщност не бих искала мъжът да работи като изоглавен, а да положи целенасочени усилия, за да се изстреля на по-високото ниво и да вади повече пари с по-малко директни усилия.

Не знам, аз дори като жена съм научена да си вдигам нивото, ако някой ми предложи да уча повече или да забия в работа, а той да поеме всичко - о, да, веднага.

# 262
  • София
.....а да положи целенасочени усилия, за да се изстреля на по-високото ниво и да вади повече пари с по-малко директни усилия.

Това действително е най-доброто, не винаги става като с магическа пръчка. Всъщност, идеалният вариант е да се правят стабилни пари с по-малко работа, а не както повечето го правим - с десетки и десетки часове седмично. 

# 263
  • Варна
Оргазмът също е вид мотивация за подобряване на нивото.

# 264
E нямаше ли време и желание за това, преди семейството? То това е част от психическата подготовка. За мъжа е обществено приемливо да рискува и да се отдаде на работа и кариера. Имаш поне десетилетие без прекъсване за деца, а и след децата може да продължи тоя процес.

# 265
  • София
Ако въпросът е към мен, отварям една скоба (ако не е - извинявам се) - само 6 години, не десетилетие. Това първо, второ - защо мислиш, че тия шест години са били напълно безоблачни, а не е трябвало да се справям с проблеми и неприятности от друг характер (здравословно състояние на близки хора). Трето, тезата ти е малко неиздържана. Ако бях лекар, какво точно се очаква да се случи за 10 г. - 5 студенство, 5 специализация и още 5 на по 500 лв. някъде? Сирен, Сирен, само според своята камбанария си мериш нещата. Но, забележи моля, не съм се оплаквал някъде, напротив, точно обратното. Това не ми попречи да потвърдя твоите думи, че трябва човек да се стяга и цели високо, образно казано.

# 266
Мъжът винаги може да отложи семейството с още няколко години.

Ако си лекар - да, това са 10 години след завършване. Лекарите се женят и раждат деца на по-късна възраст, и жените включително. И след специализация със сигурност не са на 500 лева.

Абе не знам, аз като помня каква газ дадох преди първото дете, и като гледам примерно какво направи брат ми, с цяло десетилетие на разположение, без натиск да ражда - не знам мъжете от какво се оплакват. На 30-33 си правят децата без проблем, вече берейки плодове.

# 267
  • Насред хаоса

Братане, ясна е работата. Взимаме правата/ плюсовете от миналите епохи, но не поемаме негативите/ задълженията. Когато ни е угодно казваме - мъжът е длъжен едисикакво, понеже така е било преди,  а когато не ни е, казваме - е , в 21 век живеем . И така си правим идеален свят , взимайки ни угодното от всички времена.
Това за мъжете ли? А от тяхна страна не виждаш ли вземане на плюсовете и правата от едно време, но избягване от доста на негативите и задълженията на днешното време? Тоест, макар че вече не са като едно време, мнозина от тях си искат да се държат и да ги третират като такива едновремешни патриархали, макар че надали могат да се сравняват с тях. Ама в доста съвременни семейства не са свалили едновремешните "задължения" от жените, а освен тях са добавили и искането да работят наравно с тях. Справка - темите из този раздел от форума. Та не е ли по-скоро "жената е длъжна еди-какво си, понеже така е било преди, много важно, че е 21 век и че и тя работи"?

# 268
  • София
Аз съм от жените, които са ОК с това мъжът да не пере, но да седне и да се замисли как да покрие всичко, без да работи 20 часа на две работи. И всъщност не бих искала мъжът да работи като изоглавен, а да положи целенасочени усилия, за да се изстреля на по-високото ниво и да вади повече пари с по-малко директни усилия.

Не знам, аз дори като жена съм научена да си вдигам нивото, ако някой ми предложи да уча повече или да забия в работа, а той да поеме всичко - о, да, веднага.
Могла си-дала си газ, похвално и за брат ти. Като пораснат децата, независимо колко добре ги възпитаваш, пак ще си пишем:)

# 269

Това за мъжете ли? А от тяхна страна не виждаш ли вземане на плюсовете и правата от едно време, но избягване от доста на негативите и задълженията на днешното време? Тоест, макар че вече не са като едно време, мнозина от тях си искат да се държат и да ги третират като такива едновремешни патриархали, макар че надали могат да се сравняват с тях. Ама в доста съвременни семейства не са свалили едновремешните "задължения" от жените, а освен тях са добавили и искането да работят наравно с тях. Справка - темите из този раздел от форума. Та не е ли по-скоро "жената е длъжна еди-какво си, понеже така е било преди, много важно, че е 21 век и че и тя работи"?

Мога да кажа за себе си, че горепосоченото не важи. Няма как да говоря от името на милиони мъже в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт