Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 15

• 33 644
  • 759
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Всички магазини на Зоя работят.

# 316
  • Варна
Здравейте,
Косата ми я боядисвам с безамонячни бои. Цветът е светло кафяво. Има ли начин да продължа да поддържам този цвят с къна?

# 317
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile, и аз да попитам сега с кой тип(марка) къна се боядисвате?

# 318
Здравейте Simple Smile, и аз да попитам сега с кой тип(марка) къна се боядисвате?
Аюми от Зоя.бг и Сокони

# 319
  • Sofia
Скрит текст:
Цитат на:  link=topic=1160252.msg40571054#msg40571054 date=1586969008
Ето и моят резултат от днес. Къна 25 грама, оксидира 4 часа+ индиго 15 грама + малко от масло на Икаров. Намазах на мръсна и суха коса. Стоях 5 часа.

mariat, ефектът е феноменален, чудно покрива

# 320
  • Пловдив
Благодаря Simple Smile, ще ги пробвам. Аз досеха вземах на Хенафокс, ама нещо последните пъти не покри много добре

# 321
Здравейте момичета! Преди няколко месеца обезцветен косата си 2 пъти, след това сложих около 3-4 бои... В резултат на това от коса под гърдите се подстригах до раменете. Сложих тъмно русо/светло кестеняво, на сред няма и 3 измивания цвета пада и става един ужасен лайнян цвят... На всичкото отгоре косата не спира да цъфти и да се образуват бели точици по краищата. Въпроса ми към вас е дали ще ме хване къна смесена с индиго за да получа светло кестеняв цвят? Притеснявам се да не стана яркочервена или черна... Искам нещо светло кестеняво/тъмно русо.

# 322
Аз не знам за къна и кобинация с къна, с която да получиш търсения цвят.

# 323
Само с касия може да се пробва. Но резултатът няма да е много по-различен от един по-светъл от настоящия нюанс. Подчертавам,че моя опит с касията е с небоядисвана коса.

# 324
Само с касия може да се пробва. Но резултатът няма да е много по-различен от един по-светъл от настоящия нюанс. Подчертавам,че моя опит с касията е с небоядисвана коса.

Според мен касията няма да промени цвета, особено върху третирана коса, по-светли нюанси е по-вероятно да се получат при естествено светла коса. Възможно е да се получи нещо при смесване на къна, касия и малко индиго, но всичко е  въпрос на експерименти, основа и състояние на косата.
Другият вариант е да се пробват някои от по-светлите разновидности на билковите бои, но и там резутатите са доста индивидуални, от това, което чета тук.

# 325
  • В полите на Пирин планина
На обезцветена  / изсветлена коса индигото дава зеленикав, блатен цвят. Касията дава само златист нюанс.
Може да се пробва с някоя от готовите билкови бои на Култиватор'с, Радико, Кхади. Там има светли билкови бои, но пак няма да е много трайно. С тях обаче може да се боядисваш често, дори всяка седмица, а и къната е естествен протеин - тъкмо за съсипана коса.

# 326
Здравейте, не съм изчела всички теми, но от до тук прочетеното в главата ми вече е голяма каша и затова реших да попитам това, което ме вълнува.
Първо да кажа, че нямам опит като цяло с боядисването. Като тинейджър съм била на кичури, след това дълго време само с моя си цвят, а сега от година и малко си правя балеажи, като в основата си е пак моят цвят. Да, но вече започнаха да ми излизат доста бели косми, а и отдавна си мисля за някаква промяна, та реших да пробвам с къна. Едно, че не искам да използвам химически бои, второ, искам да си подхраня косата и трето, в момента съм бременна 😊
Избрала съм си билковата боя на Кхади, цвят Слънчево русо като ми се иска да стана медно руса. Естественият ми цвят е светло кестеняв, който от слънцето изрусява. Много лесно хваща боя. В корените предполагам ще хване, но надолу, където ми е русото от балеажите дали ще се боядиса? И има ли опасност да стана морковено оранжева, защото би било малък шок за мен 😄 Някоя от вас има ли опит с този цвят?
Като цяло ще съм благодарна на всякакви съвети, защото както казах доста съм объркана в момента 🙂

# 327
НИкой не знае какъв би бил крайния резултат, т.к. зависи от технологията на приготвяне, състава, процедурата, времето, температурите и личната реакция на косъма в дадения момент. Нищо супер-драматично няма да стане. Ако не Ви харесва цвета,  след второто измиване след няколко дни можете да опитате отново. Да Ви е живо и здраво бебчето и много здраве и радости да Ви донесе! Само с индигото внимавайте, да не станете черна, че това няма отмиване.

# 328
Аз станах зелена от някакво средно русо(по спомени, че беше преди няколко години) на Кхади. Но при вас как ще стане, не се знае. При къните и билковите бои е малко на принципа проба-грешка.

# 329
Щом си станала зелена - имало е изсветлител химически, не е било само натурални билки. Химията се занимава с всички вещества, вкл. с тези от билките, но  така се използва израза масово и затова така се изразих.

Общи условия

Активация на акаунт