Любители на кучета - 100

• 47 101
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
  • Bарна, морето, сините вълни
Точно вчера се гушках с една сладурана на име Лора, с абсолютно същата шарка, но по-трътлеста.

# 151
  • Варна
Гушки за Роузи, ще се оправи момичето ни ❤

# 152
Видимият оток почти спадна, обаче ушите ѝ клепнаха и на пипане са подути. Иначе е пушка.

# 153
Милата Роузи! Ама това от ваксина ли наистина? На мен така веднъж ми беше изкарала акъла една от котките ми. Бях я завела за почистване на зъби, с упойка. И ветката като ми се обади и ми каза, че докато я чистела дала алергична реакция и трябвало веднага да я спасява с урбазон, направо ми се сви сърцето и гърлото на топка. Беше отекла цялата лигавица на устата и пак така около очите подуто. Ветката не беше сигурна на какво е реагирала така, но предположи, че на кислородна вода. След тази реакция после веднъж пак така се поду устата и почна да й тече слюнка и аз веднага звъня спешно на ветката. Ветката предположи, че е от ужилване от оса. Направо си е страшно и трябвало веднага да се бие урбазон.

Нашата също се беше подура в лицето след ваксина.Но ни бяха предупредили,че това може да се случи.На другият ден си беше ОК.

# 154
  • под тепетата
Добро утро! В такива случаи трябва ли да се сменя ваксината или се стои известно време в клиниката, за да може да се реагира веднага с урбазона? При кучо не се е случвало, но при мен се случи въпреки направените тестове за алергия. Веднага ми сложиха урбазон.

# 155
  • Варна
На мен ми казват да наблюдавам час-два, ако до това време няма реакция, ок.

# 156
Била съм свидетел на бърза алергична реакция след ваксина на чуждо куче. Ветеринатите казаха,че има ваксини,при които честотата на такива реакции  е по-висока.
Този тип реакции може да бъдат животозастрашаващи,ако не се вземат мерки навреме.
Не само от ваксини може да се получат,а  и от други лекарства,при ухапване от насекоми.
Ако веднъж е направило реакция,имайте едно на ум,наблюдавайте при манипулации.

# 157
А, коя е ваксината, в случая, на Роузи?

# 158
По-скоро от производител,отколкото типа ваксина.

# 159
  • гр.Варна
Мила сладка Роузи. Душица мамина. Днес по добре ли е? Кара получи такава реакция на 5 месеца, поду се всичко, очи, уши, муцуна и едва си поемаше въздух. И това без да има видима причина, в 1 и нещо през нощта. Толкова бързо обличане и шофиране към денонощия кабинет не съм правила (освен два пъти заради децата). Биха и орбазон, но не се разбра към какво реагира.

# 160
  • Rock & Roll feeling ...
На нашия куч му се поду мястото където му я биха. И вече трета седмица му стои подутината. Отначало помислих,че е някаква мастна тъкан. Това като реакция л ида го разбирам или некадърно бита инжекция ?

# 161
  • София

Такааа.
Да ви представя Старк.
Следващото кученце от "Фондация очи на четири лапи", на което сме приемни стопани. Този път е на 2 месеца и половина. За няма 48 часа от както е вкъщи имам чувството, че мопа е естаствено продължение на ръката ми. Къщата не е била толкова чиста никога. Кабели и растения почти обезопасени, но все искача по някоя дупка от където да се провре. Почва да си отговаря и на името. Въобще забавно е

# 162
На нашия куч му се поду мястото където му я биха. И вече трета седмица му стои подутината. Отначало помислих,че е някаква мастна тъкан. Това като реакция л ида го разбирам или некадърно бита инжекция ?
Случва се,реакция на организма. С времето ще се намали подутината.

# 163
  • Варна
Кактус, Бизу и Каду реагират така на ваксини.

# 164
  • Rock & Roll feeling ...
И в този случай изграждането на имунитет започва ли с поставяне на ваксината или се счита от момента на резорбиране на подутината ?

Общи условия

Активация на акаунт