Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 930
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 555
http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=b8b98c5cc042c5f15bed … 5;topic=31498.137
Прочети го , ще ти е от полза.Привикване няма към тези лекарства, но тиоридазина има сериозни нежелани и странични ефекти.

# 556
http://www.bg-mamma.com/index.php?b8b98c5cc042c5f15bedb96ca247d9 … 5;topic=31498.137
Прочети го , ще ти е от полза.Привикване няма към тези лекарства, но тиоридазина има сериозни нежелани и странични ефекти.
Тавя съм го чела вече , листовката на тиоридазина - поне 20 пъти! Интересувам се в действителост какво се случва -  от клиничен опит?

# 557
Можете ли да ми кажете нещо повече за Ентеросан-Д?

Има тема за ентеросан-ите.Само страничка е:

http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=575d984728c6e7566ce0 … =76918.msg1330379

# 558
Здравейте, за да не отварям нова тема пиша тук,  искам да попитам за тампературата на бебето, моя юнак има постоянна температура от рода на 37,1-37,2 нормално ли е това.

# 559
Разгледайте тези таблици:

http://hypertextbook.com/facts/LenaWong.shtml

Не ми се струва висока.Може и да има нещо общо с ваксина , ако сте слагали наскоро.

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 13:22 от XuTkO

# 560
На сина ми за възпалено гърло изписаха Оспамокс 250
Но той не поддържа висока Т- варира от 36,6 до 37,7
наложително ли е да го дам?
Може ли да има последствия ако не го приема ?
няма ли нещо по-щадящо от Аб?

# 561
Току-що се връщаме от алерголог: поставиха основна диагноза-астма с преобладаващ алергичен компонент- интермитентна; алергичен ринит,причинен от полени. За сега изписаха Зиртек-половин таблетка до края на декември и Фликсоназе за впръскване. Искам да попитам какво означава интермитентна? И възможно ли е без никакви пристъпи до сега да има астма дъщеря ми? Тя е на 4год. и 8 мес. Предложиха ни евентуално лечение със Сталорал? Нещо и за него,ако може! Благодаря!

# 562
При интермитентната, симптомите се проявяват по-рядко отколкото при персистиращата (от рода на седмица, месец).Сталорал са екстракти от алергени. Трябва алерголога да ви ги назначи.

# 563
На сина ми за възпалено гърло изписаха Оспамокс 250
Но той не поддържа висока Т- варира от 36,6 до 37,7
наложително ли е да го дам?
Може ли да има последствия ако не го приема ?
няма ли нещо по-щадящо от Аб?
Ами ако е преценил лекаря че трябва антибиотик, значи трябва.Друг е въпроса защо е изписал този.По-добре попитайте дали не може да го смените с аугментин например. Последствия ако не го приема може да има- усложнения, задълбочаване на инфекцията.
За какво ви трябва нещо по-щадящо ?! Няма да щадите бактериите нали ?!  Simple Smile  Ако не е алергично детето, най-вероятно да изцапа гащите, затова може да му давате и витаминчета.

bouquet

# 564
Възможно ли е при употреба на Фромилид, като странична реакция, по време на лечението да се появява горчив вкус в устата?

# 565
Промяна във вкуса - да.

# 566
Искам да попитам аз ли не съм наред или лекарката, която ни изписа следните лекарства. След лечение с Оспамокс и Сумамед (зедно), Т спадна веднага, но останаха кашлица с храчки, червено гърло и течащ нос с прозрачен секрет. Сироп за кашлица пием Хюмекскоф, а капки слагам Виброцил.
Сега след лечението с тези 2 антибиотика ни казаха Стеримар за промивки, Виброцил да си продължаваме, Салбутамол + да си продължаваме Хюмекс, Зиртек + най-новия хит: поредния антибиотик Дурацеф!!! разбира се и витамини.
Е след тези всички манипулации, капки, сиропи, антибиотици и промивки, ми се струва че ще се побъркам и аз и детето.  Crazy

# 567
За антибиотика по- добре изследвайте секрет. Вижте първо как ще се повлияе от зиртек. Виброцил едва ли ви действа вече, ползва се до 5-6 дена. Хюмекскоф се дава за още по-кратко време, особенно като нямате и 3 годинки още. Най-добре се допитай до още едно мнение, май са ви претупали набързо.
А за това лечение с два антибиотика нямам думи, как няма да спадне температурата веднага  Simple Smile

# 568
Искам да попитам нещо за Ventolin. Дъщеря ми е втора седмица с хрема и кашля сравнително малко. Пие Стодал вече седмица , слагахме Виброцил, сега сме на правени капки. Та въпроса ми е такъв: Този Вентолин разбрах,че е за астма...Истина ли е и изобщо да го давам ли на детето?

# 569
Благодаря,
Уж е по-добре, но има все още леко от прозрачния секрет в носа и кашлица ако се измори и запъхти. Мисля, че ще мине без антибиотик повече. Започнах Зиртек-а, но все съм с предубеждение към това лекарство, че нищо не прави. Но това си е мое лаишко мнение, сигурно не съм права  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт