Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 918 002
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 120
Карбоцистеина (Humexcough) се понася много добре , малко са страничните реакции (гадене , диария, обриви ) , рядко се проявяват. Не видях колко сте големи ,но муколитици се избягват при малки деца.

Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 18:02 от XuTkO

# 121
Много хубаво сте го измислили  smile3501 newsm10
Ще се възползвам - предписаха на Калина Есберитокс Ен, понеже беше болна от грип, та се чудя колко време да й го давам?! Вече 10 дена го пие, да го спирам ли? newsm78
Не е практика да се дават такива неща. Няма какво да се "имуностимулира", засилва и др. подобни. Няма сериозен педиатър, който би изписал на дете подобно нещо за обичайната всекидневна патология.

Аз ползвам услугите на двама педиатри и явно и двамата са несериозни...И тъй като не мога да дойда до Атина, за да ме консултира сериозен такъв, би ли написал какво е практика да се дава при вирусна инфекция? И въобще молбата ми, а предполагам и на другите, които четат тук е като критикуваш да даваш както обосновка, така и някаква алтернатива!
Намеците Ви са некоректни. Въпросът не е личен, а по същество.
Само симптоматични и поддържащи неща се дават при вирусни инфекции-до 2 препарата общо-Парацетамол при температура и добро отхрачващо сиропче-например Проспан или АЦЦ Кидс. Ако кашлицата не е проблем не се дава даже Проспан. Не се дава нито Аериус, нито Есбери..., нито водорасли, нито Аквасорс.
Не виждам нещо, което има нужда от "подсилване".
Има критерии кое е вирусна инфекция, кое бактериална, кое бронхоспазъм. Аналогично се и лекува, в зависимост от развитието на нещата.

# 122
Нати , оздравяхте ли ?!

bouquet

Да, благодаря ти за вниманието...беснеем, както обикновено  Wink

# 123
Намеците Ви са некоректни. Въпросът не е личен, а по същество.
Само симптоматични и поддържащи неща се дават при вирусни инфекции-до 2 препарата общо-Парацетамол при температура и добро отхрачващо сиропче-например Проспан или АЦЦ Кидс. Ако кашлицата не е проблем не се дава даже Проспан. Не се дава нито Аериус, нито Есбери..., нито водорасли, нито Аквасорс.
Не виждам нещо, което има нужда от "подсилване".
Има критерии кое е вирусна инфекция, кое бактериална, кое бронхоспазъм. Аналогично се и лекува, в зависимост от развитието на нещата.

Съжалявам, ако съм Ви прозвучала некоректно, това не е била целта ми, но май бях провокирана. Също нищо лично, даже Ви четях с удоволствие в други теми.  thumbsup

# 124
Стремежът ни винаги е бил децата да вземат колкото се може по-малко лекарства. Също да работим с прости и добре проучени по действие препарати, с история на дълготрайна безпроблемна употреба.

# 125
Карбоцистеина (Humexcough) се понася много добре , малко са страничните реакции (гадене , диария, обриви ) , рядко се проявяват. Не видях колко сте големи ,но муколитици се избягват при малки деца.
Благодаря, Хитко! Дъщеря ми е на 3 г. и 6 мес.

# 126
За това ти е казала да не давате повече от 5 дена.Ако сте по-добре с кашлицата може да го намаляте. 

bouquet

# 127
Ефектин,
изписан е по едно на ден, но ако може да ми кажете за какво точно се взима, странични действия, взаимодействие с други лекарства и колко дълго може да се приема  Rolling Eyes
 предварително благодаря  Hug всяка информация ще ми е от полза за това лекарство  Simple Smile

# 128
Efectin  е инхибитор на реъптейка на серотонина и норадреналина => антидепресант.Изписва се често за социална фобия , безпокойство или депресия.Може да се пие с месеци. Не се приема с МАО инхибитори (Marplan, Aurorix, Manerix,Selegiline) или ако са приеманни МАОИ трябва поне две седмици да минат преди приема на Ефектин.Избягва се прием на Симетидин , както и други ЦНС лекарства. Странични ефекти - нервнопсихична слабост ,замайване , изпотяване , гадене и повръщне, запек , анорексия, инсомния , нервност , раздразнителност , промяна в зрението , при мъже  може до доведе до импотентност.
Нали голям човек го приема това люкарство ?!
Ако има нещо друго пишете

bouquet

# 129
Ефектина се пие от мъж на 30г, благодаря за изчерпателното инфо   bouquet Аз доста се рових из нета но нищо не открих за него Rolling Eyes Сега не се сещам да питам за друго, Благодаря  Hug

# 130
Сега се включвам и веднага допълвам.
Всичко написано от Хитко за Ефектин е абсолютно точно. Аз само искам да допълна едно важно условие. Спирането на терапията трябва да стане постепенно за около седмица. Това е важно особено за тези които са го приемали по-дълго време.

# 131
Благодаря Даго за допълнението и в тази връзка искам да кажа, че ефектина се пие от мой приятел вече 9 месеца по една капсула сутрин и как става това спиране? Как да се намали , тази една капсула през ден ли да се взима? Притесняваме, че е много продължителен приема на ефектина и да не би да даде отражение на нещо Thinking или пък да спре да му влияе добре или...... ooooh!
Някой има ли познат приемал Ефектин?

# 132
Лекуващия лекар ще избере схемата за спиране на ефектина. Относно продължителността на прием - 9 месеца е нормален курс. Счита се, че за определени заболявания пълен терапевтичен ефект се постига едва след 12 месечен прием че и повече. За страничните ефекти не се безпокой - наистина са доста, но пък се проявяват значително рядко и всички са преходни. Изчезват щом се спре терапията. Има нещо което те безпокои, но не знам какво точно

# 133
Подходящ  железен  препарат за  десет  месечно  бебе с  алергия  ?

# 134
Има поне 20 желязосъдържащи препарата. Кой от тях ще пиете обаче ще прецени Вашият педиатър ако имате нужда и не Ви препоръчвам самостоятелно да избирате такъв най-малкото защото има анемии, при които железни препарати са строго противопоказни.

Общи условия

Активация на акаунт