Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 918
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 570
Искам да попитам нещо за Ventolin. Дъщеря ми е втора седмица с хрема и кашля сравнително малко. Пие Стодал вече седмица , слагахме Виброцил, сега сме на правени капки. Та въпроса ми е такъв: Този Вентолин разбрах,че е за астма...Истина ли е и изобщо да го давам ли на детето?

Вентолина е разширява бронхите,но не само при астма.Освен това при астма се използват най- вече инхалаторите.

Последна редакция: сб, 11 ное 2006, 08:18 от XuTkO

# 571
Здравейте!

И аз имам нужда от помощта ви по следния проблем:

Дъщеря ми (в момента е на 11 м.) има някакъв тип екзема в гънките на вратлето, която се появи преди 4-5 месеца - кожата е зачервена, на петна, лющи се и детето има сърбеж. Обостря се (по мои наблюдения) при претопляне, изпотяване и от вода.

Досега съм използвала Imazol в съчетание с Ciclfate на Aven, както и Mustela Stelactive, но няма подобрение. Последното изписано лекарство е Elidel на Novartis. Това, което ме притеснява е, че в листовката на лекарството пише, че не трябва да се прилага при деца под 2 години, а Фани е само на 11 м.

Моля за вашите коментари и мнения, в случай, че сте ползвали този крем и/или го познавате добре.

Предварително благодаря на всички отзовали се!   bouquet

# 572
Задължително прочетете всичко в този сайт:
http://www.bda.bg/web_bul/pharmacovig-new/Elidel.pdf

Трябва да имате само Acrobate reader.

Най-вероятно това ще Ви откаже да го ползвате. Не може един лекар да изпише това лекарство при такива забележки, особенно като знае че кожата на такова дете още не е оформена.

# 573
XuTkO, много благодаря!

В понеделник отивам при педиатъра с разпечатка на доклада за безопасност + опаковката (от 49 лв) на лекарството.  Държа да чуя обяснението. Какво ли щях да правя без този форум?!

Само още два въпроса:
- Какъв медикамент да използвам? Предполагам, че е важно да се има предвид, че лимфните възли в основата на вратлето са подути - не нарастват, но и не изчезват. Кортикостероидните кремове по-слаби ли са от Elidel? (Защото доколкото знам досега не са ни предписвани кортикостероиди);
- Възможно ли е смяната на АМ (от Фризопеп на Фризо-2) да е причина за тези проблеми? (Фризопеп и аз не знам защо ни беше казано да използваме, никога не са правени изследвания или подобни на дъщеря ми, просто се роди преждевременно и т.н.)

Отново благодаря!

# 574
  • Силистра
Здравейте, искам да попитам синът ни /2 г и 3 м/5 дни беше с Т стигаща до 39.5 и много силни  болки в ухото, лекуваха ни с Азатрил и капки Фуроталгин. Капките от форума знам, че не е препоръчително да давам, но болките бяха много силни и му капах два - три дни по два пъти на ден. Високата Т я свалях с Панадол и два пъти с Хексалгин. Та въпросът ми е: три дни след лечението забелязвам детето ми да не дочува, постоянно ме пит "Какво?", а когато шепна изобщо никакво внимание, възможно ли е да е вселдстеие на лечението или нещо др.?

# 575
Здравейте,
не знам да ли вече е питал някой за нашето лекарство, защото още не съм изчела всичко, но
искам да попитам за Конвулекс сироп какво ще ми кажете. За странични ефекти и взаимодействие с други лекарства.
Пие го дъщеря ми на 5 месеца и половина. Вече го пие 2 месеца. Когато го почна беше по повод на един гърч и тогава беше 4 кг, един месец след това направи гърч и като увеличихме дозата сега още не е направила.

Искам и нещо друго да попитам. Да обясня гърча и някой ако може да ми каже да ли това е гърч на ЕПИЛЕПСИЯ.
Значи тя си е адекватна, ръцете и краката й пулсират като на тикове, няма пяна, като й говорим се обръща да ни види и един такъв гърч продължава доста. Първия беше около 30 мин. и я отпусна чак след като й биха Диазепам. Вторият гърч продължи 20 минути и я отпусна без лекарства и третия беше около час. Тогава успяхме да стигнем до болницата. Първите два бяха без Т, а третия имаше 38,2.

Благодаря предварително.

# 576
Здравейте, искам да попитам синът ни /2 г и 3 м/5 дни беше с Т стигаща до 39.5 и много силни  болки в ухото, лекуваха ни с Азатрил и капки Фуроталгин. Капките от форума знам, че не е препоръчително да давам, но болките бяха много силни и му капах два - три дни по два пъти на ден. Високата Т я свалях с Панадол и два пъти с Хексалгин. Та въпросът ми е: три дни след лечението забелязвам детето ми да не дочува, постоянно ме пит "Какво?", а когато шепна изобщо никакво внимание, възможно ли е да е вселдстеие на лечението или нещо др.?
Най-вероятно е от капките, не е характерно за азатрила.

# 577
  • във фурната
Здравейте,
не знам да ли вече е питал някой за нашето лекарство, защото още не съм изчела всичко, но
искам да попитам за Конвулекс сироп какво ще ми кажете. За странични ефекти и взаимодействие с други лекарства.
Пие го дъщеря ми на 5 месеца и половина. Вече го пие 2 месеца. Когато го почна беше по повод на един гърч и тогава беше 4 кг, един месец след това направи гърч и като увеличихме дозата сега още не е направила.
[/quote
Конвулекса е натриева сол на валпроевата киселина.Повлиява синтеза и метаболизма на ГАМК,който е задръжен медиатор в ЦНС.Лек.взаимодействия:
1)С други антиконвулсанти-потенциране на действието ,тр.да се коригира дозата
2)С някои антибиотици-оказват влияние в-у плазменото ниво на Валпроата
3)Салицилати,варфарин могат да бъдат изместени от плазмените протеини и да се получат кръвоизливи.
Странични ефекти:
1)Промяна в кръвната картина
2)Нарушения в имунната с-ма
3)Ендокринни нарушения
4)повишен апетит и напълняване
5)Хиперамонемия(повишено ниво на амоняк в кръвта,с нежеланите му ефекти в-у мозъка)
6)ефекти в-у ЦНС-световъртеж,тремор,объркване,седация,рядко-екстрапирамидни смущения,депресия
7)рядко-преходен косопад
SunglassesИма данни за панкреатит и нарушение в чернодробната и бъбречната ф-я.

# 578
  • във фурната
Здравейте,
Искам и нещо друго да попитам. Да обясня гърча и някой ако може да ми каже да ли това е гърч на ЕПИЛЕПСИЯ.
Значи тя си е адекватна, ръцете и краката й пулсират като на тикове, няма пяна, като й говорим се обръща да ни види и един такъв гърч продължава доста. Първия беше около 30 мин. и я отпусна чак след като й биха Диазепам. Вторият гърч продължи 20 минути и я отпусна без лекарства и третия беше около час. Тогава успяхме да стигнем до болницата. Първите два бяха без Т, а третия имаше 38,2.

Благодаря предварително.
За гърча не мога да ти кажа.Най вероятно не е Grand mal,но не знам дали е Petit Mal или някакви детски спазми-невролог ще ти каже.

# 579
  • някъде
Не мога да изчета цялата тема и затова ако се повтарям моля да ме извините!  bouquet
 Искам да попитам възможно ли  е от някое от следните: есберитокс, АСС кид сироп, калциев глюконат и витЦ ампули, чай от лайка, проспан капки и най-вече от коларгол капки да се промени цвета на акото на 4 месечно бебе, тоест да стане с черни приличащи на чертички неща!

# 580
Здравейте!
Много бих искала да чуя още едно мнение, тъй като съм в постоянни мисли, дали е правилно или не. Моето бебче се казва Илин и е на 8 месеца. Имаме голям проблем с хремите, продължават по 2 седмици. И тъй като сега аз съм болна го заразих и него. Вчера педиатъра ни изписа Виброцил спрей, по 3-4 пъти дневно, а на опаковката изрично пише за деца над 6 год. Възможно ли е да се ползва от бебета? И тъй като днес имаме температура 37,7-37,8, ни изписаха и Аугментин, за да не задълбочим  настинката.Преди 2 месеца пак го пихме, пак настинка, която тръгна към ушите. Може ли толкова често антибиотици? Предварително Благодаря! 

# 581
Ако въпроса ти е само дали може- може, щом няма друг вариант.Само че си го пийте 6-7 дни.
За Виброцил спрей наистина пише че е над 6 год, съставът е същия като на капките, явно някоя от съставките на аерозола не е подходяща за по малки деца.

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 22:11 от XuTkO

# 582
Може ли малко информация за Еуреспал и Ердомед?
Благодаря!

# 583
Ердомед- втечнява бронхиалните секрети, има много добра поносимост.
Еуреспал- има противовъзпалителен ефект, разширява бронхите.

# 584
  • някъде
Не мога да изчета цялата тема и затова ако се повтарям моля да ме извините!  bouquet
 Искам да попитам възможно ли  е от някое от следните: есберитокс, АСС кид сироп, калциев глюконат и витЦ ампули, чай от лайка, проспан капки и най-вече от коларгол капки да се промени цвета на акото на 4 месечно бебе, тоест да стане с черни приличащи на чертички неща!
Тъй като никой не даде компетентен отговор на въпроса, а може и друг да се интересува- попитах педито и каза че е възможно от капките коларгол, защото са много оцветени!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт