Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 455
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 705
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравей Гита Ог,
Притесненията ти са напълно неоснователни. Радвай се на своята бременност и не си пълни главата с подобни мисли.

Благодаря за успокоението! Имах нужда от него. В нета не намерих нищо оптимистично.

# 706
...ако може дайте малко повече инфо за тези бактерии.
благодаря... 
Дано си добре с английския:

http://textbookofbacteriology.net/e.coli.html

# 707
Здравейте,моето детенце е на една годинка.От три месечна възраст му  слагаме капки в очичките тъй като има вродена глаукома.От 5 месеца слагаме по силни капки-Cusimolol 0.5% два пъти по 1 капка в двете очи.Искам да Ви попитам, може ли тези капки да се отразят на функциите на други оргати и системи в организма или тяхното дейсвие е локализирано само в очичките?Понякога се случва вместо 1 да капнем 2 капки, разбира се това е инцидентно но дали е опасно това?Има ли странични ефекти и натрупване в организма след продължително лечение с тях?Благодаря Ви предварително!

# 708
Здравей milenski,
Имайте в предвид, че Cusimolol coll. е медикамент, принадлежащ към групата на т.нар. Симпатиколитици. Към тази група принадлежат и голяма част от широко използваните антихипертензивни средства (неселективни бета блокери (НББ)). В този смисъл теоретично може да се очакват страничните ефекти, характерни за тази група. Нещата в действителност обаче не са толкова страшни. За да се проявят страничните ефекти на НББ е необходимо капките да влязат в кръвообращението, а през очичките макар и възможно е малко вероятно. Още повече, че необходимата концентрация за достигане на ефект вътрешно е много по-голяма от концентрацията на очните капки. Все пак трябва да съобразите някой възможности като: кажни алергични реакции, повишена реактивност на организма към различни алергени, повишаване нивото на кръвната захар, гастро-интестинални смущения, умора, главоболие. Съществува и вероятност за странични ефекти върху сърдечно съдовата система, но те са реално възможни при възрастни пациенти и почти хипотетични при деца.
Инцидентното предозиране не е желателно, но не и крайно опасно.
Малко ме изненадва факта, че не сте на поддържащо лечение а продължавате вече 5 месеца началната дозировка, но това е преценката на лекуващия офталмолог и аз нямам право да я коментирам.
Кумулативен ефект (натрупване в организма) няма.
Задължително е да спазвате някой изисквания:
строга хигиена на поставяне на капките; избягвайте поставяне на капки във вътрешния ъгъл на окото поради опасност от протичане в гърлото и поглъщане; избягвайте предозиране; задължително съобщавайте за глаукомата и лечението при необходимост от друга терапия при заболяване, защото има медикаменти противопоказни при глаукома като някои спазмолитици, анестетици и пр.
Оставам на разположение за други въпроси
Поздрави,   

# 709
за мое съжаление нищо не разбрах.
в посявката пак излязоха  същите бактерии но 10*4 и сега пием уростим-14 дни по 1т.това било нещо като ваксина но не ми е съвсем ясно.

# 710
Благодаря Ви много за изчерпателният отговор!Доста важни неща не съм знаела досега.Що се отнася до дозировката тя е по назначение на трима лекари офталмолози,просто при нас нещата са по сложни.Поздрави на всички и лека вечер!

# 711
за мое съжаление нищо не разбрах.
в посявката пак излязоха  същите бактерии но 10*4 и сега пием уростим-14 дни по 1т.това било нещо като ваксина но не ми е съвсем ясно.
Кое не разбра ?! Сайта който дадох ли ?! Ако е така, ще преведем най-важните работи

# 712
ами да-много ми е сложно.интересува ме какво причиняват тези бактерии,как да избегна появата им отново,защо се появяват, дали с назначеното ни лечение може да разчитам на траен ефект.
благодаря предварително  bouquet

# 713
ами да-много ми е сложно.интересува ме какво причиняват тези бактерии,как да избегна появата им отново,защо се появяват, дали с назначеното ни лечение може да разчитам на траен ефект.
благодаря предварително  bouquet
С няколко изречения:

При човека Е. коли са нормални обитатели на стомашно чревния тракт,които обаче могат да се превърнат в патогенни. Те са Грам + анаеробни. Причиняват три вида инфекции - на пикочо -половата с-ма, чревни възпаления ,неонатални менингити.
Уринарните инфекции се  разпостраняват чрез фекалиите или от перитунеума и преминават към уринарния тракт до пик. мехур. При жените тези инфекции са много по -чести.

Чревни инфекции- най-често водят до диарии ,причина са лошите санитарни условия. Някои признаци наподобяват салмонелози или шигелози (други чести причинители на остри диарии).

Е.coli са податливи на доста антибиотици, като за предпочитане са цефалоспорините , флуорохинолони (писал съм ги кои са) и комбинацията сулфаметоксазол/ триметоприм.

Можеш ли да препишеш антибиограмата !?

# 714
това е първата-лечението с гентамицин 10мг.на 12ч. 5дни
 Ampicilline ---

Amoxicillin-Acidum clavulanicum R( Augmentin; Moxiclav; Amoksiklav; Curam)

Cefuroxime R( Zinnat;Zinacef )

Ceftazidime R ( Fortum )

Amikacin ---( Amikin )

Gentamycin S

Doxycyclin R( Vibramycine )

Chloramphenicol --- ( Chlorocid )

Nelidix acid S( Nelidix Negram )

Ciprofloxacin S

Nitrofurantoin ---( Orafuran )

Imipeneme S

това е втората
Ampicilline ---
Amoxicillin-Acidum clavulanicum S ( Augmentin; Moxiclav; Amoksiklav; Curam)

Cefuroxime S ( Zinnat;Zinacef )

Ceftazidime S ( Fortum )

Amikacin S( Amikin )

Gentamycin ---

Doxycyclin R ( Vibramycine )

Chloramphenicol ---( Chlorocid )

Nelidix acid S( Nelidix Negram )

Ciprofloxacin S

Nitrofurantoin --- ( Orafuran )

# 715
И аз да помоля за мнение:в 5 г.с. сьм и имам ужасна хрема ,особено неприятно е запушения нос .Какви капки мога да използвам?

# 716
Ами ето ,точно както ти казах- флуорохинолони (Нелидикс и Ципрофлоксацин) и цефалоспорини ( Зинат и Фортум). Защо го бодат детето с Гентамицин ?! И как може веднъж да са резистентни към Аугментин ,втория път да не са ?! Това са различни щамове. Какво лекувате и какви са ви симптомите !?

# 717
здравейте!от години сам с заден ринит,секрета е много обилен и леплив,с една дума мъка!правила сам графия,микро биологиа,нищо не се открива,но проблема си седи,целогодишно сам така.пила сам какви ли не антибиотици.споделих с една аптекарка и тя ми предложи да опитам NEO-RINACTIVE,но като прочетох листовката ме хвана страх.моля за информация и съвет!

# 718
И аз да помоля за мнение:в 5 г.с. сьм и имам ужасна хрема ,особено неприятно е запушения нос .Какви капки мога да използвам?
Запушения нос може да оправиш със Стеримар спрей, но за хремата нямаш избор. Ако не се оправя дълго време най-вероятно ще трябва да си опитно зайче за Ксилометазолина, тъй като с него не са правени опити върху бременни и за това не се препоръчва. А другите капки за хрема са с подобен състав и за тях важи същото.

# 719
Благодаря за отговора .А за капките Пиносол сьщото ли важи?

Общи условия

Активация на акаунт