Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 243
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 795
хитко на хап4ета му взех пие ги без проблем сега му давам 3 по1 мисля да се посъветвам и с tony-m,ти кво сте кажеш за схемата която неината педиатърка е дала?    Tony-m благодаря и на теб вероятно ще опитам така.

# 796
  • софия
и аз моля за помощ - дъщеря ми кашля със суха кашлица и има т38 градуса. от 3 дни е така. доктора ни изписа перитол сироп, но май не и действа - не може да заспи от кашляне. какво да правя? дробчето и е чисто.

# 797
хитко на хап4ета му взех пие ги без проблем сега му давам 3 по1 мисля да се посъветвам и с tony-m,ти кво сте кажеш за схемата която неината педиатърка е дала?    Tony-m благодаря и на теб вероятно ще опитам така.
Схемата на Тони М е идеална, следвай я ! Дано е със същия успех и при теб.

# 798
и аз моля за помощ - дъщеря ми кашля със суха кашлица и има т38 градуса. от 3 дни е така. доктора ни изписа перитол сироп, но май не и действа - не може да заспи от кашляне. какво да правя? дробчето и е чисто.
Защо пък ви е изписал Перитол като имате температура ?! Прилича ми повече на вирусна инфекция. На колко е години !?

# 799
Питам се, защо ли една от най-четените и активни теми не е закована. Т.е беше, но по нечие решение това вече не е така. Моля, хората с права отново за заковат темата! Благодаря!
И аз питах няколко пъти ...

# 800
  • София
Много съм притеснена и не знам вече какво да правя.Малката ми дъщеря е с грип,кака и го кара миналата седмица.Малката е с температура,днес ще и е пети ден.Правихме вчера снимка-няма пневмония.Моля ви,кажете ми нормално ли е да има температура толкова време.иначе е бодра/когато е без Т,храни се,последните два дни не е по цял ден с Т,но пак вдига,сутрин по това време,към обяд и вечер.

# 801
Моята също вдига невисока Т,болна е от 3-4 дни.И снимка на бял дроб правихме-няма засега  пневмония.Пие Клацид суспензия 2 пъти по 7,5 мл.
Лекарката каза,че ще вдига Т от време на време!Явно такава е симптоматиката на грипа, к. върлува в  момента.Трябва да внимаваме да не стане пневмония.Ако антибиотикът е слаб,има такава опасност.Едно познато дете вече е в болница заради получена пневмония,тъй като антиб.,к.пило детето бил слаб!

# 802
  • София
Добре,доколкото аз зная,антибиотик се изписва,само ако грипа има усложнения-пневмония,бронхит.иначе на самия грип не действат антибиотици,не е ли така?Ние пием Оспамокс два пъти по 2,5мл.Това е слаб антибиотик,доколкото знам.Нашата лекарка казва,че е нормално да вдига все още Т.

# 803
Резултатът от снимката на бял дроб: ДАННИ ЗА ТРАХЕОБРОНХИТ!Кашлица-силна,давеща! Аз не бих рискувала да не дам антиб-к.Впрочем моята дъщеря за ПЪРВИ път пие антибиотик на 2г.и4мес.Не съм лекар,доверих се на педито.Тя настоя антиб.да е силен.Направи си изводи.Аз не искам да се стига до пневмонии,затова давам антиб.

# 804
  • софия
перитола го даде за кашлицата, която е суха и дразнеща. дъщеря ми е на 2г3м? днес и взех стодал и се надявам да подейства на кашлянето. а чай от подбел може ли на деца?

# 805
  • В средата на времето
Синът ми прави висока Т вече 5-ти ден. От вчера пие Сумамед по 4 мл. дневно. След колко време би трябвало АБ да подейства?! Педиатъра му постави диагноза Трахеобронхит. Снимка не сме правили, но съм решила ако след обдения сън е с Т отново да го заведа да снимат дробовете. Кашля много, особено нощем. Никакъв сироп за кашлицата не ни изписа. Нямало нужда..Аз му правя разни бабешки рецепти, но без особен успех.. Tired

# 806
Здравейте пак.сега искам да питам за ХЕКСАЛГИН НА КАПКИ за голямото дете то е на почти 6.За  температурата.ахурофен  го повръща #Crazyа ПАНАДОЛА тои е 29 кг трябват 20 мл които тои пак ще повърне защото са много.Повече от 5 не иска да приема.Та мисълта ми екакво мислите за ХЕКСАЛГИНА.И какво е наи доброто противотемпературно за 6 годишно  bouquet  bouquet

# 807
От вчера пие Сумамед по 4 мл. дневно. След колко време би трябвало АБ да подейства?!

Трябва да има забележим ефект след втория ден. Ако разбира се диагнозата е точна и АБ подбран правилно.
Кашлицата не е нещо, което минава за час. Дори и с бабешки илачи. Ако продължи да кашля се консултирайте отново.

# 808
Здравейте пак.сега искам да питам за ХЕКСАЛГИН НА КАПКИ за голямото дете то е на почти 6.За  температурата.ахурофен  го повръща #Crazyа ПАНАДОЛА тои е 29 кг трябват 20 мл които тои пак ще повърне защото са много.Повече от 5 не иска да приема.Та мисълта ми екакво мислите за ХЕКСАЛГИНА.И какво е наи доброто противотемпературно за 6 годишно  bouquet  bouquet

Хексалгин капки е нищо повече от познатия ни аналгин. Подходящ е като антипиретик, ако детето няма свръхчувствителност към аналгина. Може да се приема до 5 последователни дни на не по-малко от 4 приема в денонощие. Нарочно не коментирам дози, тъй като тях ще ги определи педиатъра.  Възможно е да се комбинира с по-ниски дози Нурофен или Панадол за добавяне на антипиретичен ефект. С риск да бъда линчуван от някои модерно мислещи колеги, но сега си спомням с известна носталгия за Амидофена.

# 809
  • В средата на времето
Трябва да има забележим ефект след втория ден. Ако разбира се диагнозата е точна и АБ подбран правилно.
..е ето това е големият въпрос..Дали правилно е подбран Антибиотика.. Whistling
Благодаря за отговора!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт