Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 788
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 1 455
  • Пловдив
Здравейте!
Бременна съм в 20 седмица,но преди известно време доста сериозно напомни за себе си хроничният ми цистит.Така остро никога не е било.Изследването,естествено, показа бактерии в урината.Урологът,при който ме прати моят гинеколог ми изписа Макропен,но самият гинеколог каза,че не е съгласен и ми предписа Дурацеф-500 мг.Изпих си го,но помогна само първите 3 дни.После всичко започна отначало.Билките изобщо не помагат в моя случай,многократно съм се убедила-цистон,Ламбрев,мечо грозде..пия само но-шпа,но не се издържа.Мога да отида при гинеколога чак във вторник,но едвам трая.Блазни ме мисълта да почна макропена,все пак уролога знаеше за бременността ми,пък е и доста опитен.Притеснява ме несъгласието на гинеколога,но неговото не помогна.Някоя дама пила ли е макропен бременна и има ли последствия?Ще се радвам на бързи отговори Praynig

# 1 456
  • София
Макропен не е напълно противопоказан, но не се препоръчва при бременни.

# 1 457
  • Варна

Не, не е опасно. Просто след отваряне на опаковката се появяват разни фактори като окисление, микробно замърсяване, влажност и др., които повлияват качествения състав на лекарствения продукт и съответно лечебните му свойства намаляват.Що се отнася до лекарство, за търговски трик не може да става дума (виж хранителните добавки са друга работа  Crazy )
Благодаря!  bouquet

# 1 458
# 1 459
Здравейте,бремена съм в 28 г.с.и ми откриха ешерихия коли 10/4 в стерилна урина.Нефролога ми изписа нелидикс,но пише че не се прилага при бремени.Какви биха били последствията евентуално за бебето? Благодаря

# 1 460
  • Пловдив
Здравейте,бремена съм в 28 г.с.и ми откриха ешерихия коли 10/4 в стерилна урина.Нефролога ми изписа нелидикс,но пише че не се прилага при бремени.Какви биха били последствията евентуално за бебето? Благодаря

задължително трябва да се консултираш и с гинеколог.той трябва да погледне антибиограмата—скалата,която показва кои антибиотици ти влияят-и да прецени кои от тях стават за бременни.

# 1 461

задължително трябва да се консултираш и с гинеколог.той трябва да погледне антибиограмата—скалата,която показва кои антибиотици ти влияят-и да прецени кои от тях стават за бременни.
цефалоспорините са по додобър избор според мен. иначе и аз поддържам този съвет!

# 1 462
Днес ми поставиха диагноза розов лишей.

Изписаха ми:

Телфаст 180 - трябва да приемам по една таблетка дневно.

Lipikar Syndet - за измиване.

Excipial U Hydrolotion - балсам за намазване след душ.

Дерматоложката ми каза, че лишеите не се лекуват, а сами изчезват след около два месеца.
В разни теми по въпроса чета, че хората ползват Лоринден и след 3-4 дена обривите изчезват.
Възможно ли е друго, по-ефикасно лечение?
Възможно ли е да ми е назначила само облекчаване на симптомите?
Как мога да ползвам Лоринден? Мога ли без предписание от лекар да го ползвам?

Дерматоложката е напълно права. Лоринден е стероиден препарат с мощно противовъзпалително действие. С него се постига ефект още след 4-5-то намазване, но веднага след прекратяване на терапията съществува риск( много голям) от рецидив със същата, дори с по-голяма сила. Ако приемаш съвети- следвай указанията на лекаря и никакъв Лоринден без лекарско предписание. В противен случай рискуваш да си навлечеш сериозен проблем, който след това трудно можеш да решиш.

Все пак използвах Лоринден и резултатът е повече от хубав. Не се мажа вече от 4 дена и обривите ми са избледнели и изглежда, че минават. Нямам сърбежи, нито зачервявания.

Благодаря все пак за отговора! Hug  bouquet

# 1 463

На пазара има нов продукт, който е предвиден именно за тоталното унищожение на Escherichia coli - при това е безопасен за плода. Нарича се Monural сашет (международно име - Fosfomycin trometamol). Интересното при него е, че се взема еднократно! Изпиваш едно прахче и с това целият лечебен курс приключва.

Препаратът е официално регистриран за употреба по време на бременност или кърмене ПО ПРЕЦЕНКА на лекуващия лекар! Препаратът е толкова нов за България, че може още да не са го научили всички лекари.

Monural е широкоспектърен антибиотик за урологични инфекции с Ешерихия коли. Това, че е нов, го прави изключително ефективен, защото няма развита резистентност към него.

За повече информация, можете да се обърнете към вашия лекар или личен фармацевт.

Успех в борбата!

# 1 464
  • София
Здравейте,имам 2 въпроса:
1.От доста време търся Сулфагванедин,но го няма.В аптеките нямат инфо дали е спрян от производство
или е друга причината.

2Какви глобули мога да ползвам за кандида албиканс,при положение,че кърмя сина.
Досега съм ползвала клотримазол и гинопеварил-без особен успех,да не кажа-никакъв.

Благодаря предварително!

# 1 465
  • Русе
Въпрос за инхалаторите?
Синът ми от третата до четвъртата си година правеше бронхити и пневмонии. На месец по два пъти е боледувал. Накрая от отчаяние доктора му изписа Кленил джет. Близо една година малкия не се разболя дори и от грип. По съвет на доктора спряхме инхалатора този месец и от 4 дена малкия е с бронхитпневмония. От днес пак е на инхалатор но този път е с Фликсотид ( другия е изтеглен от пазара). На листовката му пише страшни неща. Детето няма астма, задух или каквито и да е други признаци.
Та въпросът ми е : Това е кортикостероид. Странични ефекти?
Може ли да се пристрасти към него или да привикне и така да си кара цял живот? ( уж при него е само превенция, ще се инхалира още година-две)
  Hug

# 1 466
...Та въпросът ми е : Това е кортикостероид. Странични ефекти?
Може ли да се пристрасти към него или да привикне и така да си кара цял живот? ( уж при него е само превенция, ще се инхалира още година-две)...
  Hug

Нищо че детето ти няма астма. И бронхита е възпалително заболяване, за това ви е изписан Фликсотид- а. Още повече, че явно често прави такива инфекции. Листовките понякога са доста стресиращи, но фирмата производител е задължена да предупреди за всички възможни странични реакции, които за щастие са доста редки и въобще не означава, че задължително ще се проявят при вас. При инхалаторните лекарствени форми те са още по- редки. Постигането на системна реакция, която да ви увреди на практика е невъзможно. Не може да свикне за цял живот. Идеята тук е да не отключи някоя астма. Спазвайте си стриктно изписаната дозировка, нека детето изплаква устата си след инхалация, следете общото му състояние, водете си го профилактично на лекар (те знаят кои показатели трябва да се следят) и успешно възстановяване!

# 1 467
  • София
Привет!
Бихте ли ми казали какво точно представляват капките Биогайа/Биогая? Не успех да намеря информация в нета. Д-р ни ги предписа, като превенция на дисбактериоза, защото синът ми пие АБ (Дурацеф). Как влияят на перисталтиката и могат ли да доведат до запек?
Благодаря!

# 1 468
  • В центъра на мръсотията
Здравейте!
Дъщеря ми (5 г.) е с алергичен ринит и конюктивит, които се появяват през пролетта и началото на лятото. Тази година алерголожката предписа Ксизал, Опатанол, Назонекс и Назалезе. Назонекса трябваше да го ползваме докато свърши опаковката, което се оказа 2 месеца. От няколко дни вече не пръскаме Назонекс и носа й отново много се запуши. Тъй като знам че е кортикостероид, не съм сигурна, дали мога да продължа или да го заменя с нещо друго. Благодаря ви предварително за отговорите!   bouquet

# 1 469
Привет!
Бихте ли ми казали какво точно представляват капките Биогайа/Биогая? Не успех да намеря информация в нета. Д-р ни ги предписа, като превенция на дисбактериоза, защото синът ми пие АБ (Дурацеф). Как влияят на перисталтиката и могат ли да доведат до запек?
Благодаря!

Принадлежат към групата на пробиотиците. Представляват живи микробни хранителни добавки, най- често съдържащи млечно- киселите бактерии лактобацили и бифидобактерии. Директно се размножават в мукозата на червата и започват да произвеждат ензими, които спомагат храносмилането. Потискат размножаването на "лоши" болестотворни организми в храносмилателния тракт, възстановяват нормалната чревна микрофлора при прием на антибиотици. Малка вероятност от поява на запек. Нормално се развиват 10- 15 дни и след това се отмиват по естествен път.

Общи условия

Активация на акаунт