Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

• 32 975
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Те не са ли ми в норма?
Ами струва ми се, че триглицеридите ти са височки и HDL малко нисък.
Вит Д също мисля, че ти е нисък. Оптимални нива са между 50 и 70ng/ml. 

# 91
  • София
Референтните на вит. Д на тази лаборатория са други.Иначе и аз знам, че долната граница е 30.

За Б12, смуча под езика ето това:

А магнезиевият цитрат е ето този:

И двете нередовно, като се присетя.

# 92
ОГТТ-то ми допада.
Върши си работа инсулина.
Как ти беше предишното обременяване?
Магнезия ми се струва нисък. В 12 е бая над нормата  newsm78
А Д също май е малко нисък.

# 93
Референтните на вит. Д на тази лаборатория са други.Иначе и аз знам, че долната граница е 30.

Виждам, че са различни, но въпреки това, навсякъде където съм виждала референции за Д-то са занижени. Не вярвам тази да е по-различна.

# 94
  • София
Елора, предното обременяване се вижда вдясно, точно преди реф. стойности - правено е на 14.01.2019.

В понеделник съм на остеометрия, ще видим докторката как ще ми изтълкува вит. Дто. От една година не съм пила Вигантол (но пък се излагам на слънце по-често), проф. Кеменов се опасява от предозиране с вит. Д, което водело до калциране на костите.

# 95
Не казвам, да пиеш добавки, ни най-малко, а да си го следиш. До пролетта има доста време и малко слънце.

Вит.Д е в отношение с други витамини, та не знам какво точно означава предозиране с вит.Д води до калциране на костите.  newsm78

Няма как да предозираш с храна, така че наблягай на тези, които съдържат повече и подобряват усвояването му - мазни риби, дроб, яйца.  Peace

# 96
  • София
С тази храна си го поемам редовно, да Simple Smile. Яйца похапвам почти всеки ден, дроб 2 пъти седмично, риба обожавам и ядем редовно. Проф. Каменов е АГ ендокринолог (шеф на Ендокринологията към Майчин дом), вярвам разбира от проблеми с предозиране.

Слънце "хващам" редовно, дори и зимата.

# 97
Не знам колко разбира, вече подлагам на съмнение мнението на всеки специалист, особено такъв с титли, честно...

# 98
  • Варна
Често  във форума се пише, вит. Д да се приема едновременно с витамин К2, точно поради риск от калциране на меките тъкани, ако се предозира вит. Д.

# 99
Елора, предното обременяване се вижда вдясно, точно преди реф. стойности - правено е на 14.01.2019.

Вижда се подобрение.
Пример си, че не бива да се съди само по резултати на гладно.
Не че не са показателни.
Ето, ако бях видяла само на гладно кз над 5 и инсулин 10, ще си помисля, че след обременяване бая би скочило.
Но при теб е слаба работа. Само на второ има завишение, после влиза в норма.

# 100
  • София
Това е след прием на Глюкофаж 9 месеца и не много стриктно НВ ВМХ. Свалени 9-10 кг. Силно подобрение в екстрасистолите  (от 11 000 на денонощие на 3 000).

# 101
Вярно че пиеш глюкофаж.
А колко пиеш? И още колко време мислиш да го пиеш.
Всъщност аз имах опасения, че като го спра ще се прецакам, но не стана така.
А в изследванията ти това ли ти е първото обременяване? От януари? Имаш ли друго по-старо?

# 102
  • София
Имам едно по-старо обременяване отпреди 3 години, тогава инсулинът ми беше 90 на 30-тата минута и 60 на 60тата, около 20 и нещо на 120. Правих го, когато рязко напълнях.

Ще чуя какво ще каже Каменов на прегледа за Глюкофажа. В интерес на истината, откак го пия не ми отичат глезените и не знам колко е добра идея спирането му  - аз съм с отичащи глезени от 32 г, насам, откак забременях с първото; с ботуши зимата е отврат, защото краката ми се надуват вътре  в ботуша и гънките на ботушите ми се врязват в глезена.

# 103
Това е много неприятно наистина.
Е, някой ден може да опиташ да го спреш за да видиш дали пак ще ти се подуват.
Ама ако ти помага, няма как да не го пиеш.
А казаха ли ти от какво така ти се подуват краката?

# 104
Моите се подуваха от жегите - май се води едема това, задържане на вода.
За пръв път от години това лято нямах такова подуване. Отдавам го на режима, няма от какво друго да е.

Общи условия

Активация на акаунт