Отговори
# 435
  • София
На мен кг са ми болна тема. Стоят си, както съм излязла от родилното. И ханшът ми много се разшири, корем имам, паласки...жалка картинка. А диети хич не мога да пазя, особено пък с това кърмене! Свикнала съм да съм слаба и сега хич не се чувствам добре, явно с второто по-бавно и трудно стават нещата Sad  Надявам се само ханшът да ми се събере, че не искам да си остана като амфора.

# 436
  • София
Абеее зависи за второто. Аз от второто се оправих за две седмици, а от първото още не мога.

# 437
Даже съм вече килограм надолу, без диети, просто ям когато ми позволи графика. Прибрал се е коремът, но вечер ако хапна повечко и веднага щръква каато за 5 месец :Р
Кошмарът със спането продължава. Буди се в 4-5 от зъби май, но се разсънява и започва да се хили. Едва ли се буди от глад. С 300 зора изкарваме до 7, като я взема да я гушкам. Тя се върти неспокойна, уж спи, а аз обикалям около нея да й правя място и се правя, че спя Stuck Out Tongue Winking Eye

# 438
И на мен килограмите са ми доста... Някакъв хранителен режим спазвате ли? Аз си търся нещо, което да е подходящо за кърмене.

Пюретата топля на водна баня. Имам контейнери за кърма на Авент и слагам там половин пюре, загрявам вода в каната и го топя. За 2-3 мин е топло. Ако си изяде половината пюре, слагам и другата част. Ако не го изяде, слагам в хладилника частта, която не съм затопляла в хладилника за сл. ден.

Аз съм въвела картоф, морков, пащърнак, батат, тиква и тиквичка. Скоро единствено някоя друга каша мисля да въведа. Плодове мисля по-натам, че и без това трудно яде зеленчук - да не я аткажа съвсем.

Момичета, ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! 🎄

# 439
Аз някъде към 3-4 месец на бебо се върнах към стария режим на хранене. Не ям сладко, тестяно, джънк фууд, газирано, натурални сокове, захар само с кафето. Две филии пълнозърнест хляб дневно, но се старая да огранича максимално и накрая и хляба да отпадне. Ям основно млечни, месо и зеленчуци. Единствено ориз и картофи няма да изключвам заради кърменето. Без междинни хранения, само обяд и вечеря, закусвам само кафе и банан. Поднових и упражнения някъде по него време, че нали след секциото нямаше как по-рано. За месец свалих останалите 3 кг след родилното.
Радвам се, че нямам ни една стрия и корема ми се прибра за месец-два. Може би ме спаси това, че качих само 13-14 кг за цяла бременност и се мазах като луда с кокосово масло. И колан за след раждане носих цял месец после.
Лошото е, че имам целулит доста по дупето и бедрата и трябва да се стегна, но се успокоявам, че има време до лятото. Мотивира ме това, че със сигурност ще отидем на море с компания и искам да съм топ форма. Това лято не ходихме, заради бебо.
ММ казва, че е нормално възстановяването да отнеме девет месеца, колкото е била и бременността. Той също много ме стимулира Heart

# 440
Весели и светли празници, момичета! Килограмите ги свалих, остават 4-5 те ще са ми препъни камък. Усещам обаче, че май имам колит, подувам се мн често имам газове Sad мн неприятно усещане. Все едно съм в 5 месец на моменти. Аз въведох картоф, морков, тиква, тиквичка и пащърнак. Оризова каша, млечна с елда, заешко и пуешко от вчера. Не хапва много, като мъжа ми ще е, злояд. Баткото имаше голям апетит, той и сега е така Joy Изхожданията са ни разнородни, веднъж топче, друг път по -течно, др път пък - рядко...Това захранване ми взе акъла! Къпим се през ден, като в останалото време сме под чешмата.
Целувки от весел Камен Heart

# 441
Здравейте, момичета,

Чудни бебоци! Да са ни живи и много здрави всичките! 💙

По колко грама месо се смята за нормално при едно изцяло заместено хранене? Въведох пуешкото през ден и днес се пада трети прием. Използвам малките пюренца на Гербер, които са по 80 грама. Първия път дадох 3 лъжички, втория - 6 лъжички (към 40 гр), и днес ще увелича с още 3 лъжички. Отделно си дояжда със зеленчуци, разбира се.
Чудя се, като го въведа изцяло, по 80 грама на хранене дали е много.

Весели празници и от мен 🌲🤗👶😊

# 442
Тези заготовки на месо са да ги смесиш в зеленчуковото пюре, а не да се дава директно месото. Доколкото знам на ден трябва по 30 гр месо, но в тези заготовки има и много вода.
И аз не мърдам, 10-11 кг трябва да сваля, ама кърмя и не става. След празниците пак ще пробвам да огранича сладкото, тестено и други боклуци.
Много сладки бебоци, пу пу. Да са живи и здрави и весели празници момичета. Днес се почвва голямото готвене, обикаляне по баби и дядовци...

# 443
Да, аз винаги смесвам месото със зеленчуково пюре и после си дояжда само със зеленчуците.
На етикета пише, че е 55% пуешко месо. Другото е вода  и царевично нишесте.

Редактирам се: сега попаднах на тази таблица:

Последна редакция: вт, 24 дек 2019, 11:14 от Sirmaa

# 444
Аз съм най жалката гледка. +20кг съм все още. Просто трагичен случай.
Много е нервен малчо, не спи изобщо вече, а като е буден постоянно мрънка и няма успокоение. Постоянно се хваща за нещо и се изправя, че започна и да се придвижва вече прав като се държи, а ме е страх да не му стане нещо. Въпреки, че щом го прави сам уж не би трябвало, но..

Весели празници от мен и палавото мишлее.

# 445
И аз съм 15+ кг все още, корем имам ама не знам как да го прибера...колан нямам а и към момента са доста скъпи за да си го позволя.С коремни преси не знам дали става , а и на моменти ме заболява операцията та не знам дали е хубава идея

# 446
Аз кърмих пет месеца и половина. Спрях, той не искаше, кърмата ми намаля Sad
И започнах диета, от която смъкнах 5 кг, но имам още 15! Сега по празниците почивам. И корем, и паласки, и крака са ми много наедрели, дори прасците, едвам ми стават ботушите. Топя килограми с моно.
Тези, които кърмят е хубаво, съм чела, да не се лишават от нищо.
Petia 92, браво на вас. Нашето само си лежи, трудно се обръща, много сте подвижни!

# 447
Болна тема са тези килограми. Аз оставих в родилното 17 кг, първия месец слалих още 4, а имам още 6 излишни, които нямат сваляне. Не че правя нещо по въпроса освен да мрънкам, но все пак.. . Кърмя и не спазвам диета, една седмица тренирах, но спрях... Несериозна работа.

# 448
  • София
Спокойно хора, като проходят мъниците всичко ще се стопи. С първото свалих 5-6 кила докато търчах след него. Надявам се и сега така да ми подейства.

# 449
  • София
Привет момичета! Минавам само да се похваля, че от 2-3 дни нашето акане се нормализира. Още не знам как, дали заради моята безмлечна диета или просто е било временно явление. Вчера поднових захранването с пащърнак. Вие вече пържоли ядете, ние сме на втори зеленчук. Сега знам, че не трябва да се втелясвам със захранването чак толкова, но четейки Маги Пашова, ето какви въпроси ми изникват:
- костен бульон искам да вкарам след въведени 5 зеленчука. Вие давахте ли?
- тия каши ме объркаха тотално...на каките само готови бебешки съм бъркала, а сега колкото повече чета, по- трудно ми е да реша каква да дам.
Готовите били с празни калории, пък ако реша да дам домашна, трябва да е предварително накисната/ферментирала.  Някой прави ли си домашно брашно от ориз, елда, и т.н. и с какво ферментирате- пробиотик, ябълков оцет, кисело мляко?
Има и едни пак бебешки, но не инстантни, а за готвене- Мамико, пробвахте ли ги?
С Ам или с вода правите каша?
- дали да дам 1-2 плода преди кашата, за да мога после да ги добавям към нея?
- жълтък или месо въведохте първо?
Иначе искам да пожелая на всички една спокойна, здрава и уютна Коледа!
Бъдете щастливи и усмихнати !!!

Общи условия

Активация на акаунт