Отговори
# 450
Моят корем се прибра до началното си състояние, което като цяло не е много готино, но пък след две бременности се ядва. Дрехите ми седят точно както преди бременността, да не кажа малко по-широки, а пък килограмите са ми с 1-2 отгоре, как става така незнам, явно заради кърменето. Режим не спазвам никакъв, въобще не гледам какво и кога ям и малко злоупотребявам със сладкото и целулитът е налице. Но ми трябва бърза енергия с това неспане и дълги разходки от по 10-15 км дневно, така че засега това е положението. Аз така никога не съм яла, обикновено хапвам плод за закуска и по някоя салата за обяд и това е, а сега- теста, сладки, ужас! Ще си сложа вето след нова година, че то килограмите са ок, ама здравето...

# 451
  • София
Привет момичета! Минавам само да се похваля, че от 2-3 дни нашето акане се нормализира. Още не знам как, дали заради моята безмлечна диета или просто е било временно явление. Вчера поднових захранването с пащърнак. Вие вече пържоли ядете, ние сме на втори зеленчук. Сега знам, че не трябва да се втелясвам със захранването чак толкова, но четейки Маги Пашова, ето какви въпроси ми изникват:
- костен бульон искам да вкарам след въведени 5 зеленчука. Вие давахте ли?
- тия каши ме объркаха тотално...на каките само готови бебешки съм бъркала, а сега колкото повече чета, по- трудно ми е да реша каква да дам.
Готовите били с празни калории, пък ако реша да дам домашна, трябва да е предварително накисната/ферментирала.  Някой прави ли си домашно брашно от ориз, елда, и т.н. и с какво ферментирате- пробиотик, ябълков оцет, кисело мляко?
Има и едни пак бебешки, но не инстантни, а за готвене- Мамико, пробвахте ли ги?
С Ам или с вода правите каша?
- дали да дам 1-2 плода преди кашата, за да мога после да ги добавям към нея?
- жълтък или месо въведохте първо?
Иначе искам да пожелая на всички една спокойна, здрава и уютна Коледа!
Бъдете щастливи и усмихнати !!!
Каша съм давала два пъти. Няма да давам повече. Ще мина на овесени ядки като му дойде времето.
Костен бульон давам на баткото от време на време, като почнеме супички, ще давам и на бебето понякога.
Дадох първо жълтък, макар да четох, че първо се дава месо.
Весели празници на всички!

# 452
  • WonderLand
С килограмите и аз съм зле, качих 20 през бременността, оставих 10 в родилното, но 5 от тях се върнаха. Днес за Коледен подарък пък ми дойде за пръв път, но за щастие не ме боли нищо все още, че нямам обезболяващо, а съм си в родния град и тук най-близката денонощна апрека е на 30км от мен.

# 453
  • Плевен/Пловдив

# 454
  • София
Светли празници, момичета! Здраве да е само, другото се нарежда! ❤

# 455
# 456
Весели празници момичета. Най- хубавото е , че мм е вкъщи и ще гледа малката а аз поне за час ще поспяяяяя.

Аз килограмите още първия месец ги свалих до от преди за забременея но след 3тия месец качих 7 кг от кърмене и ядене , че така ми се ослади всичко. През нощите като ставам да кърмя и си отварям хладилника и ръфам нещо.

Ние от захранването сме яли пащърнак, морков, сладък картоф, тиква, круша, ябълка, авокадо и сини сливи. Общо взето на това се въртим.

Поздрави от нас

# 457
Весели празници и от нас , бъдете здрави и се радвайте на малките същества.

Килограмите ще ги свалите сигурна съм, аз съм -1 даже от преди да забременея , но качих само 8 кг Simple Smile
Днес малката ми отказа пюрето не знам защо, май не и хареса пъщърнака. Утре ще пробваш да го смеся с тиква. А бульон ще включа и аз скоро, моята педиатърка ми го препоръчва или ГХИ масло. И пюрето от сливи не харесва, нещо я закъсваме тези дни. В началото започна с мерак да ги яде а вече се дърпа.
Поздрави от нас

# 458
# 459
Светли празници,момичета! На Вас и семействата Ви желая здраве и благоденствие!🎅🌲☃️

# 460
Светли празници, мами! Мир и любов в сърцата!
Имам въпросче купихме на дребен бънджи +проходилка и моят мъж иска вече да го слагаме в бънджито, аз се дърпам все още, не мисля, че е готов.
Вие на какво мнение сте, за протокола на 29- ти правим 6 месеца.

# 461
  • София
Аз започнах да го слагам десет дни преди да навърши 6 месеца, но за не повече от пет минути на ден. След шестия месец увеличих на около 10. Сега е на седем и половина и пак не го оставям за повече от 15-20 максимум.

# 462
Аз започнах да слагам малката около 10дни предк да стане на 6м. ,НО бяхме минали преглед при ортопед и той даде разрешение. Тя повече от 10мин не може да издържи така блъска в бънджито, че имам чувството, че ще тръгне направо с него/ от тези на стойка е/. Аз също исках тази проходилка ама видях, че клатещия се механизъм не може да се застопори и да бъде само проходилка и мисля, че не е добре така да пружинира проходилката и реших за тези пари да вземем проходилка и бънджи отделно. Честита Коледа. Да сте живи и здрави всички и много радост и усмивки.

# 463
Честита Коледа, мами!
В София има някакъв вирус с хрема, болки в гърлото и кашлица, но без температура. И аз и ММ го хванахме и се чудя колко време да наблюдавам беби.. Някой да е чувал за такъв вирус и колко му е инкубационният период?

# 464
  • София
Да, казва се настинка Stuck Out Tongue Winking Eye
До два дни ако няча симптоми всичко е ок. Обикновено толкова са необходими. Между другото предимно от неизмити ръце се предава, така че с добра хигиена би трябвало да  се размине бебока. Ние няколко пъти минахме през това, но все гледам дребното да го пипам с чисти ръце и за сега се разминаваме.

Общи условия

Активация на акаунт