Отговори
# 585
Момичета, трябва ли преди ехографските изследвания да са готови кръвните и урината. Не мога да се свържа с д-р Гечев да го питам.. а също така могат ли в лаборатория Писанец да се направят, защото видях, че работи и в събота, а ще ми трябва помощ за събирането на урината от ММ, че сама не се справих.. Благодаря ви предварително.

# 586
Момичета, трябва ли преди ехографските изследвания да са готови кръвните и урината. Не мога да се свържа с д-р Гечев да го питам.. а също така могат ли в лаборатория Писанец да се направят, защото видях, че работи и в събота, а ще ми трябва помощ за събирането на урината от ММ, че сама не се справих.. Благодаря ви предварително.
Не е задължително, само ако искаш лекаря да ги погледне и разчете. Но това и педи може да направи. Писанец събират материал, но не знам дали в събота ще излезнат, мисля че лабораториите не работят тогава. По-добре питай по телефона.
Да ви се оплача, с цистит съм и май ще пия АБ, съвместим с кърменето, ама пак ми е леко притеснено...

# 587
Елси, ох ужасен е този цистит! Междодругото на мен най-много за цистит ми е помагал Монурал, когато е било в много напреднал стадий и не минава с билки. Той е антибиотик, но е под формата на прахче и се пие само веднъж. Сега прочетох, че може по време на кърмене да се пие, може да се посъветваш с твоят ЛЛ. (Извинявам се ако вече си намерила лечение, споделям личен опит) Иначе много ми помагат и билки като мечо грозде, но не знам дали могат да се пият по време на кърмене. Дано премине бързо и леко!

И бебка все си дърпаше ушите като я кърмех и се бях притеснила за отит, но се оказа, че не е от това. Даже си беше разцепила ушеце. Напоследък не съм забелязала да го прави. Дърпа ми косата, дрехите,, нейните чорапки. Все нещо трябва да се дърпа...

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 11:27 от ronisset

# 588
  • София
Елси не се притеснявай за АБ....щом се налага е по- добре, само да помогне!
Вземи на себе си пробиотик и давай и на бебето, по време и поне 10 дни след антибиотика.

# 589
Радостчето, да не говориш за д-р Гечев от Пловдив, на ул. Кавала му е кабинета?
Точно исках да се оплача от него, крайно възмутена съм от поведението му! Отиваме на преглед, а той изскача от една махленска седянка в коридора, влиза пипа компютър, насам-натам и без да си измие ръцете или поне да сложи ръкавици, започва да преглежда малкия. Остави това, но без изобщо да ни пита, с тия ръце, хваща и дърпа пилето (както той се изрази...а на тестисите викаше т**пки) и го забели наполовина. Малкият не реагира, но после видях, че имаше раничка там.
Ами аз не искам да забелвам, защо трябва да ми го налага. Сега трябва да го третирам с нещо, дано не стане инфекция.
Иначе бебе получи колики от захранването и само му къркорят чревцата, кисел е, буди се през ноща и започнах да давам пробиотик и инфакол, дано помогне. Няма как, все някога това коремче трябва да свикне към твърда храна.
Бяхме и на консултация. 7960 кг и 71/2 см. Качил е само 160 гр от предния път, ама той е като пумпал и педиатърката го каза...

# 590
За същия лекар говорим, аз ходих при него извънредно, когато бяхме на 4 месеца, защото не наддаваше бебка, изпрати ме познат лекар от хирургиите, бях много доволна от прегледа. Преоблече се, изми се, разсейваше Герганка, даже му се смя.. не знам защо така се е получило. Иначе и при нас отвори устничките да провери за срастване, ама за момче така без да пита да го дръпне... Лошо Sad
Аз при цистит се лекувам само с неоренал, билкови таблетки с екстракт от бреза. Нищо друго не ми помагаше, а бях много зле... Комбинирах го с промишлени количества вода, и най много за 4-5 дни съм като нова. Но нямам идея съвместимо ли е с кърмене. Когато бях бременна изкарвах някаква песъчинка и пих 2 хапченца на своя глава, не съм имала проблем, но с кърменето е друго.. питай и дано бързо се оправиш Simple Smile

# 591
  • WonderLand
За цистит много помагат червените боровинки и сока от тях.

# 592
Cheburita доста неприятно с този лекар 😞 аз в такива моменти още се уча да казвам "не", колкото и да ми е неудобно ако не искам някой нещо да прави просто казвам спри. Работя също и върху подхода, че малко сопнато звуча. Simple Smile

# 593
Аз бих се сопнала, ама докато се усетя и айде, то стана за секунди...
Радостчето, той може би като специалист си е добър, ама подходът този път при нас не беше ок, явно беше запразнил вече.

# 594
  • София
И на мен ми е много трудно с това 'не', обаче се налага..

# 595
Ditmade от коментарите ти останах с впечатлението, че нямаш проблем с каквото и да е и че си доста оправна Simple Smile поздрави

# 596
Честита Нова Година и от нас ! Бъдете живи и здрави, и много да ни радват бебоците през новата година Simple Smile))

Днес пуснах кръвни на бебка изобщо не разбра какво се случи, само се смееше на сестрата. И урината много бързо взех, чак сама се изненадах от себе си Simple Smile)) пуснах и една МБ от нослето да си проверя аз какво се случва.

Ох как сте с това захранване, не иска и не иска повече от 30 40 гр. И каша оризова започва с голямо желание и до 5тата лъжичка . Вие как ги залъгвате, споделете някой трик?

# 597
  • София
Zhr89 и при нас са горе -долу толкова грамчетата, но продължавам нататък без да насилвам.
Аз нямам трикове, имах каки, които я разсейваха през ваканцията, но от Понеделник ще се оправяме сами с песнички.
За сега гледам да изяжда толкова, че да се води захранена, пък след месец ще видим, може и да прояде....

# 598
  • София
Ditmade от коментарите ти останах с впечатлението, че нямаш проблем с каквото и да е и че си доста оправна Simple Smile поздрави
Вече се справям далееееч по-добре. Ама с баткото ми беше много тегаво. Сега вече тренинг имам, но пак ми е криво да го правя, ама знам, че няма как. Ей сега пак с тия ваксини. Нашия доктор зор да ги слага на хремаво бебе, ама удобно не удобно не се съгласявам и толкова. Ма не е да съм сопната или нападателна. Хиля му се насреща и любезно казвам, че не искам да ги слагаме още.

# 599
Ние с захранването вървим уж добре, но от зеленчуковите пюрета не е много доволен, но ги яде колкото му давам с полуотворена уста. Още не съм заместила изцяло хранене. Незнам колко пюре точно замества 180мл АМ. Предполагам, че около 150 гр и е много гадно, че такива дози готови пюрета не се предлагат.

Общи условия

Активация на акаунт