Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 906
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • Bristol
Паниката идва от факта, че COVID-19 е нов и непознат вирус и това, че смъртността при него е по-висока, на няколко места прочетох около 10 пъти по-висока, сезонните вируси били под 1% смъртност. Предполагат, че и по-бързо се разпространява от сезонните вируси, но няма достатъчно данни и данните са основно от Китай, който е гъсто населен и нормално в такива райони повече хора да се заразят.
Трябва да мине време, за да изучат поведението на новия вирус. Може паниката да е била напразна, а може и да има основание за нея. В момента са на принципа better safe than sorry, което е нормална реакция, при положение, че се сблъскват с нещо непознато.
Аз лично гледам да не се паникьосвам, въпреки че признавам съм притеснена и редовно прелиствам пресата и научните списания. Каквото съм прочела, го споделих с вас, но изрично обърнах внимание, че статистиките са силно повлияни от случаите регистрирани в Китай. Просто там вирусът се вихри по-отдавна и много повече хора са се разболели от него. Постепенно ще излиза информация и от други места и е възможно заключенията да се променят. В предвид трябва да се взима не само гъстотата на населението, но и здравната система. В страни с по-лоша здравна система и труден достъп до медицински персонал, усложненията и смъртността ще са по-високи. Китай е гъсто населен и колкото и да сме недоволни от NHSa там здравната им система е с още повече проблеми.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 14:53 от Merry

# 436
Статистика за коронавируса има тук https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-toll/

Аз следя статистиката тук https://www.worldometers.info/coronavirus/

Предстои ми пътуване до София от Лондон, от Хийтроу, направо не знам какво да правя Frowning1 ако отменят полетите и след това не мога да се прибера обратно, не мога да го измисля, дано се намери решение и разпространението на болеста спре Frowning1

# 437
  • Leeds, UK
И аз не знам какво да мисля за тоя вирус. На мен все ми изглежда като изкуствено създаден да редуцира малко населението на Земята, пък особено на Китай. Казват, че се е предал от прилеп, който ухапал змия, тя пък взела, че клъвнала китаец. Пък как тоя вирус се озовал баш в прилепа и пък анджък змия да намери. Луда работа!

# 438
Не ходи по животни, това е спекулация. Дори котешкия спин е различен от този при хората. Сравняват го с някакъв испански грип по време на войните, който е отнел милиони живот, вероятно пак е бил изкуствено създаден. Много са малко болестите, които ходят между видовете. Една от причините трудно да се намират лекарства е също, че ги тестват върху животни, при тях анатомията е друга. Ако работи при животно, не е гаранция, че ще действа на хора.

# 439
  • Leeds, UK
Да де то и котешкият корона вирус ( не се казва covid 19 😁, друго беше, но е от същия подвид на коронни вируси) не ходи по хората, но създава тежки усложнения при котките като инфекциозен перитонит и смърт. Уж има ваксина за него, но е спорен въпросът дали действа и котки с ваксина са се заразили. Та сигурно и човешкият е такъв. Тепърва ще се разраства ми се струва 😐

# 440
  • София
Момичета, помня че обсъждахме преди доста време цените на зъболекарски услуги тук, но не помня добре.  На мъжът ми му се обадили днес и казали, че цената на амалгамна пломба (дори не знаех, че още се прави) е £35 тк някаква част се поемала от NHS, останалата, въпросните £35, от пациента. Ако  искал “бяла”, тя не се поемала от NHS в никаква част и трябва да плати £150.
Това обичайни цени ли са?

# 441
В този порядък за цените на пломбите, но не помня съвсем точни цифри. Юни- юли правих и мисля, че писах тук.

# 442
  • Leeds, UK
Момичета, помня че обсъждахме преди доста време цените на зъболекарски услуги тук, но не помня добре.  На мъжът ми му се обадили днес и казали, че цената на амалгамна пломба (дори не знаех, че още се прави) е £35 тк някаква част се поемала от NHS, останалата, въпросните £35, от пациента. Ако  искал “бяла”, тя не се поемала от NHS в никаква част и трябва да плати £150.
Това обичайни цени ли са?
Съвсем скоро бях! Бяла пломба на кътник +упойка+чистене на зъбен камък ми струваше общо £62. Имам и разписка. Не взимам помощи, тъй че нямам намаления никакви. Смея да твърдя, че отлично ми я направи.

# 443
Цените могат да се видят в сайта на съответната дентална практика. Съответно могат да се сравнят с цените на други практики в района. На мен ми се струва невероятно 62 паунда за зъбен камък и бяла пломба, но знам ли, ние сме близо до Лондон.

# 444
  • Leeds, UK
Аз съм в Лийдс в не особено скъп квартал. 😁. Мога да ви приложа и касовата бележка и снимка на пломбата😂. В Лондон и наоколо съм сигурна, че е доста по-скъпо от Лийдс. Аз ходя на всеки 3 месеца да ми чистят зъбния камък.

# 445

Брекзитка

# 446
И при нас си плащаш каквото е по NHS и до сега само бели пломби са ми слагали. Нищо не съм доплащала. Във втора клиника сме вече заради преместването. Като цената не е на зъб, а за 2 месеца.

# 447
И при нас си плащаш каквото е по NHS и до сега само бели пломби са ми слагали. Нищо не съм доплащала. Във втора клиника сме вече заради преместването. Като цената не е на зъб, а за 2 месеца.
Коя цена не е на зъб, а за 2 месеца?

# 448
Блу, Band 2. Като отидеш на профилактичния и открият няколко проблема, това се води един курс на лечение в рамките на два месеца. И плащаш само тези £62 без значение колко зъба ще правят.

# 449
  • На острова
Аз тук пломби не съм си правила, но почистване на зъбен камък в мойта практика е £50. Тази процедура тук не е по NHS.

Общи условия

Активация на акаунт