Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 743
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честит празник на имениците! Бъдете здрави!
Благодаря за подкрепата, момичета!
За съжаление аз май сама си го докарах. На скенера юни нямаше нищо (всъщност и на 2д мамография не се вижда добре, много голяма е плътността на гърдите, само на 3д и ЯМР).
А как си го докарах - стрес. Имах проблеми и неясна ситуация в работата, не знаех дълго дали ще остана или ще напусна, явно ми се отрази. Първият път се случи същото. Явно не съм си научила уроците. Когато започна да не мога да спя и да се въртя по цяла нощ месеци наред знам, че няма да го докарам на добро. Иначе живея доста здравословно, спортувам, много се движа, храня се доста внимателно, пия по някоя чаша вино, рядко запалвам цигара. Само стреса не успях да преодолея.

# 151
  • Варна
Честити именици с най-добри пожелания и весел празник на всички!!!

# 152
  • София
Олив, звучи ми адски познато Sad И аз се чудя как да се науча да се справям със стреса, защото се докарах до тук заради него. На йога ли да почна да ходя, на рейки ли, не знам. Аз съм такъв човек, че за всичко се дерзая, мисля, мисля, не спя...

# 153
  • София /Абсурдистан
Благодаря за милите пожелания!

# 154
  • София
Тинтири, аз и с йога се занимавам. Проблемът ми е в желанието непрекъснато да контролирам ситуацията, да знам какво следва, да правя планове. И всяка несигурна ситуация ме хвърля в притеснения. А най-тъпото е, че имам вид на много хладнокръвна и над нещата, всеки ме приема за много ‘cool’ и като човек, който не се впряга. Всеки сега каза - ама ти не изглеждаше да се притесняваш... Но явно това сдържане и непоказване на емоции и тази интровертност ще ми изяде главата...
Някой ползвал ли е психолог и може ли са препоръча някой? Мисля, че имам нужда.
Също - намериха ми CBD масло - знаете ли дали помага поне за безсъние и тревожност?

# 155
  • София
Момичета, от доста време се каня да напиша нещо важно за мен, но все не намирах смелост. След чаша вино мисля, че навреми. Ще гледам да съм по-кратка. Времето, предхождащо диагнозата, не беше леко - две и повече години ( особено годината преди " новината") се случиха непоправими събития, които ме караха да изпитва вина и гняв, ама много, много силни, чак физически усещания. Самообвиненията ме изяждаха, а гневът беше насочен към най-близък човек, човек, който толкова обичам, че никога не бих признала колко съм му гневна заради действията или бездействията. Няколко месеца преди да " цъфна", по време на скандал, казах на близките си, че ще ме разболеят, е, разболях се. Изобщо, представете си в какъв стрес си съществувах. Дойде диагнозата, започна лечението, стресът, ужасът, страхът, депресията...изместиха гнева и самообвиненията за предходните събития. Минаха терапиите и, о, познайте, предишните ми емоции почнаха леко да се показват отново. Тогава се случи нещо обаче. Понеже и аз съм от тия, дето не си показват емоциите и не споделям за тях, та нямам към кой да се обърна, за да си споделя теглото. Помислете ме за луда, за препила с виното, както искате, но в оня момент си визуализирах " моя си ангел", който изглеждаше като мен самата, но като здравото ми и по-младо аз. Та дойде това мое " аз", гушна ме и каза: " айде, спри се, стига вече, нищо не можеш да промениш, но можеш да смениш гледната точка, не трябва да се обвиняваш. А сега се постави на мястото на човека, на който се гневиш, погледни през неговите очи и се спри. " И се спрях. Сега си нося страха от болестта, но предишните чувства ги няма, ама наистина ги няма. Простих си и простих, сега дано и Бог помогне за другото.

# 156
  • Варна
Браво,Ейнджъл!Дано всеки преосмисли грешките,които е допускал и продължи пречистен напред,въпреки трудностите!

# 157
Много добра тактика Ейнджъл! Ще я пробвам като пак ми се случи да се разпенявя.

Аз се кокоря от 2 чада в тъмното. Ще полудея от това безсъние! Ходих до тоалетна и край. Утре имам толкова неща да правя на вън и в нас, а вечерта и купон планирам пак. Тиквата ми изглежда добре. Ох много Херцептин имам още да му се не види. Писна ми много от него.
Като не спя дали да не стана да върша работа? 🤣

# 158
  • София
Angel, радвам се, че си успяла! Когато ми се случи първия път, внезапно другия проблем стана незначителен, помислих си как рязко се променят приоритетите, сякаш Господ иска да ти напомни кои са важните неща и да се поспреш. Само че, като мине време, човек е устроен явно да забрави и пак да се фокусира върху проблемите, което не са най-важни на света и да загуби енергията си в тях... Аз поне пак го направих.
Марита, аз чета, когато не мога да заспя. Обикновено след няколко минути пак заспивам. Всъщност четенето е едно от действията, за които е установено, че най-много действат срещу стрес.

# 159
Ох, стресирате ме с този стрес.
Защото от известно време и аз пак взех да изживявам всичко надълбоко пак. Олив, нещо подобно на теб се чувствам. Ейнджъл,  и като то теб - до края на историята ти, но от известно време защо пак се върнах към проблема....
Марита, и аз не спах. Браво на доктора пич - искам ямр - ето ти ямр. 😉 Да се успокоиш.

# 160
  • София
И аз като Бела, ще кажа че рзпознах себе си в разказите и на Енджъл и Олив 😞. В моментасъм в период в който нищо не спазвам се чудя дали с бездействието си ще поканя квартиранта отново в себе си.
Вчера бях на праофилактичен преглед на гърдите. Доктора ми кза че  всичо е наред ,но имам задържана лимфа в гърдта от лъчетерапята. Да правя масажи, още не съм започнала. Маритка и аз искам да свърши херцептина, но доки каза че докато ми го слагат няма опасност от рецидив. Така че ще го търпим.Препоръча ми една книга
Сложиха ми вчера и золадекса. Да ви кажа че на 18 пак ще има училише за онкоболни в СофияМед от 14 . Аз съм на работа, но които може да отиде.

# 161
Здравейте момичета, имам нужда от съвет. Имам близка роднина с РМЖ. Оперирана с химия и лъче след това. Преди 3 години. През тази година са открите метастази в кости и черен дроб. Отново започна химия но левкоцитите са много ниски. И чести я отлагат. От какви добавки сте доволни?

# 162
  • София
Маоло едно време ми е помагало, но само в началото. После се наложи инжекции Зарзио - на нея не й ли вливат нищо? Обикновено го правят.

# 163
За левкоцитите масло от кайсиеви ядки,в био магазините го има.
Аз ли съм първото включване от кораба майка?
Скрит текст:
Прекрасни сте. Беше ми изключително приятно да се споделя няколко часа с част от вас. Макар, че трудно и със закъснение се добрах до сборището на хубавите вещички (две катастрофи на магистралата) , беше прекрасно. Никой не остана без бира, вино,  а някои на ракия. Така, че Люба и всички останали бяха включени мислено в компанията и имаше достатъчно питиета за здравето на всички. Споменахме и тези, които вече ги няма, но аз лично подозирам, че дори бяха с нас на масата. Следващия път нека да се включат и тези дето сега не посмяха поради терапии или други причини ❤

# 164
  • София /Абсурдистан
Оо прекарахме си страхотно! Запознах се с прекрасни хора Simple Smile За следващия път повече да се престрашат и да дойдат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт