Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 878
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Поредния ми "тъп" въпрос: Може ли по чака винце или биричка по време на ЛЛ.

П. П. Обичам да си пийвам по една чашка  на вечеря. Не пия твърд алкохол, но обожавам бира и вино.

# 316
  • София
Имам я тази книга,купих я преди почти година и още не съм се наканила да я прочета,сумати други минах,тази все оставам за по-натам.Явно ще я започна,като си довърша сегашната.

Може ,мен даже ми казваха,че е полезно и си пиех червено домашно винце.

Тинтири,съжалявам за майка ти.Василев ,каква биопсия и прави?При мен от биопсията до  операцията ,минаха 50 дни- първо бяха затворили отделението за празниците,после графика беше пълен. Василев ме увери,че на биопсията е изрязал изцяло туморите и няма страшно ,че ще чакам  толкова.

# 317
  • София
Благодаря на всички за мненията. Ще пиша на тези, които са си правили, да ми разкажат подробности на лични.
Тинтири, съжалявам за майка ти! В същото време, поне знаеш какво следва.
За пореден път си уверявам, че стреса е от огромно значение.
Не помня кой пусна книгата Антирак - купих я, много полезна, благодаря!

Олив, аз лично не бих избегнала радиотерапията, особено щом ти е за втори път. Поговори с лекарите, дали не е по-добре реконструктивната операция да бъде направена след тази, на която ще бъде премахването на образуванията. Ще  бъде по-сложно, но здравето и животът ни са по-важни.

Тинтири, много съжалявам за рова, което ти се случва. Пожелавам ти много сила, ще ти е нужна и за двете ви. Мислено ти пращам от моята.

Маритка, скицо, не се давай. Ти си втората след мен, която виждам да се бори с осмокракия с толкова майтап и кураж. Посред нощите цвиля от смях, като те чета.

# 318
Момичета, наздраве от мен🍷.От утре започвам ЛЛ.
Много се притеснявам за страничните ефекти. Ровох се в нета и прочетох за Rovaten, някоя от вас пила ли го е, заслужава ли си? Или да си взема Имунофан?

# 319
  • София
Зори, не отворена биопсия, а такава с игла й прави Василев

# 320
sil01rumi  Изобщо не се притеснявай за лъчето. Това е възможно най-лекото от всички лечения. Аз изобщо никакви странични ефекти не съм имала освен, че точно по това време ми се отвори страшен апетит. Процедурата ми беше сутрин около 9,00. В 9,20  вече тичах към баничарницата , умираща от глад Grinning

# 321
Благодаря, kacha!

# 322
  • София
Такаааа...
Консултирах се и с доц. Романски, който ми прави реконструкцията точно на тази гърда, в която сега виждат проблем - преди 10 месеца я намали и повдигна, за да изглежда симетрична с другата с квадрантектомия.
И той направо ме застреля с въпроса, дали били сигурни лекарите в това, което са написали в ЯМР изследването. Защото според него това можело да е в резултат на неговата работа - ставали такива сраствания и
калцификати, но понеже в БГ не се правели много такива реконструкции, нямало достатъчно опитни лекари да разчетат изследването.
Затова ми препоръчва първо биопсия, да си изчакам пълна хистология и чак тогава да решавам какво да правя, а не да бързам да махам гърдите.
И ако е злокачествено, да махам и двете гърди, но при мастектомията се слага експандер, и чак след време се слагат импланти, заради лъчетерапията на дясната преди години не можело операцията да е 2 в 1. Каза, че големи проблеми ставали, ако на гърда с лъчетерапия се направи едновременно мастектомия и реконструкция.
Сега ще ходя да преговарям с Байчев да действаме така.

# 323
Такаааа...
Консултирах се и с доц. Романски, който ми прави реконструкцията точно на тази гърда, в която сега виждат проблем - преди 10 месеца я намали и повдигна, за да изглежда симетрична с другата с квадрантектомия.
И той направо ме застреля с въпроса, дали били сигурни лекарите в това, което са написали в ЯМР изследването. Защото според него това можело да е в резултат на неговата работа - ставали такива сраствания и
калцификати, но понеже в БГ не се правели много такива реконструкции, нямало достатъчно опитни лекари да разчетат изследването.
Затова ми препоръчва първо биопсия, да си изчакам пълна хистология и чак тогава да решавам какво да правя, а не да бързам да махам гърдите.
И ако е злокачествено, да махам и двете гърди, но при мастектомията се слага експандер, и чак след време се слагат импланти, заради лъчетерапията на дясната преди години не можело операцията да е 2 в 1. Каза, че големи проблеми ставали, ако на гърда с лъчетерапия се направи едновременно мастектомия и реконструкция.
Сега ще ходя да преговарям с Байчев да действаме така.
Ммм да и аз това мисля че е най разумното.. Не бива да се бърза когато не е 100% сигурно, че е нужно..

# 324
Olive, стискам палци да е това! Дано

# 325
Олив, и аз съм с двойна мастектомия и импланти на една операция, но виждам, че на теб ти е отпаднало май.

Люба, много си любезна, мерси🤗 Няма нужда да се гърбутиш чак чайове да ми пращаш. Тук ги има същите, а и няма да помогнат вярвай ми.

Лейди, досетих се аз, че медикамент ме побърква така и ме държи будна, но подозирах повече антидепресанта. Оф...ще стискам зъби. Утре ми е 11 вливка само😑 Имам още бая да вампирясвам.

Детелинке гуш🤗💋

Тони, готина си. Май си от мойта партия. Купонясвай си на воля щом можеш и когато можеш. Щом можеш и го правиш означава, че си в състояние и е позволено. Аз съм утре вечер. Отивам с приятелка на БГ парти. Първо по рода си. А съм тук от много отдавна. Понадойдоха много българи, от както отвориха лятото границата и яко се усеща. Не съм против😁

Тинти, гуш🤗 (и двете), абе на всички ви по едно гууууш❤️

# 326
Олив, дано да е това  Praynig
Тинти, отново съжелявам.....,но ти знаеш пътя- поемайте, търсете най- доброто за майчето ти и действайте бързо. По-добре нещо излишно да се направи, отколкото нещо да се спести и пропусне.
sil01rumi стига да ти се пие, можеш да пиеш и вино и биричка в разумни количества. За дишането- тук не са ми казвали нищо, нямаше и  никакви уреди които да мипоказват дишам ли или не дишам правилно. Просто се искаше да лежа неподвижно, докато ме облъчваха.
Марита, аз нямам проблем с това, че като се опитвам да помогна и срещам стена...свикнала съм. Но, последно ще ти пиша и повече няма се хабя- самата аз съм пробвала и познавам въздействието и на тревата и на антидепресантите и знам, че и двете доста замъгляват преценката и към двете има момент на привикване и  докато си под въздействието им си пушка, ама после идва едно друго състояние, дето не ща да си спомням....Аз, лично за себе си съм решила, че предпочитам да съм наясно и на чисто. Освен това имам в семейството човек, който си прецака живота( в образователен, професионален и личен план), точно заради пристрастяването към уж безобидната трева и се наложи да се прибере тук.....И, да ти кажа никак не е приятно, като се напуши и се забърка в някоя простотия да ни звънят по нощите да го спасяваме.....Иначе и той ми разправя, че то нищо не му вреди.....ма, виждам как с времето мисленето и  начина му на възприемане на нещата се промени. И как вместо да си реди живота, прави глупости....с последствия. Може и затова да съм така непримирима, но не мисля, че това е единственото ти решение. Но ти си решаваш и си преценяваш.
Аз, днес успях най- накрая да си заверя протокола за хормоналните. Много чакане в тая ЗК. Но го отметнах.Отделно, че бяхме на психолог с малкия( има проблеми в училищ и съм решила, че ако трябва всичките местни ще ги обиколя, но ще намеря кой да му помогне), ама всичко на бегом, че нали поех ангажимеент работен и там работата ме чака....И, не помня дали съм споменавала, но още като ме налази рак-а, реших да се погрижа да уредя имотно децата- като продам наследствените имоти и им купя такива на тяхно име, за да съм сигурна, че ако нещо ми се случи, ще са обезпечени. Е, докато нямаше никакви желаещи, тая седмица двама копувачи се явиха, даже другата седмица ще мине едната сделка....та и там тичам да вадя скици, оценки и  удостоверения. Но, пък така съм ангажирана и не ми остава време да мисля. И съм добре.

# 327
Люба, аз не бях пушила три месеца и нямах проблем да не пуша. Тук треволяка е почти легален вече. То и ракията, водката и виното замъгляват преценката, пък си ги пием от хилядолетия. Карай.....ще се оправя аз. Знам много добре какво правя и даже какво не правя🤣🤣

# 328
  • София
Olive дано се окаже срастване, но  не знам , ако е токова би трябвало да има и на оперираната гърда, но каквото и да е да минава.
Руми , да можеш да пиеш стига да ти понася, аз много обичам бира и си пия, но не се чувствам добре, а дори не съм на химия вече от 5 месеца, май станаха.
Любе страшна си машина. Инатересно че днес и още една приятелка ми каза че е прежвърлила имот на сина си , точно за тази цел , ако се спомине, та се зачудих съдбата намеци ли ми прави какво?!
Тинти голяма прегръдка! Heart Ще се справите, знам го! Ще водиш и мама на срещите да я забавляваме Simple Smile
Аз да се похваля че имам превод на пенсия, май е 2 месеца, че много ми се виждат 560 лв. Ама тъкмо се чудехме от къде да намерим пари за едно капаро, благодарна съм много днес на Вселената! :-*
Хубави почивни дни!

# 329
Здравейте девойки😊 Аз съм на кеф днес. Нямам огромни поводи, но нали в това е хватката, да ни е кеф без поводи. Имах хубав ден на работа. Ползотворен. Доволна съм, че улесних живота на други хора и направих света малко по-добър за тях. После имах нормална комуникация с бившия (бащата на детето. Гаджето още не е официално във графа бивши), а това е супер постижение. Ние бяхме като от трилър филм. Бях на вливка и попаднах на млада и ангажирана докторка, която ми взе проблемите със спането присърце и ми обясни това-онова. Ще опита да ме балансира. Каза, че на ЯМР са гледали за тромбози, съдови аномалии, метастази....абе изключваме всичко смъртоносно, което може да дойде от главата. Там се запознах с две жени. Едната е в много неравностойно положение. Африканка, сама и социалните са и отнели трите деца. Беше на трета вливка Таксол и доста страдаше или поне на мен сега вече като наблюдател така ми изглеждаше. Дъра-бъра и като чух, че ходи с градския транспорт ми стана много жал и предложих да я закарам. В много противоположна от мен посока на около 15-20 км ако не и повече е, ама сърце не ми даде да я оставя зашеметена с градския. Долу в подземния гараж на болницата обаче стещнахме и другата жена, която беше тръгнала малко по-рано от стаята, та тя като разбра, че ще я карам и кой къде живее се оказа, че те двете са в една посока. Закара я тя. Идеално ни се получи😊 Много съм доволна от себе си. Разменихме си телефоните и се чудя дали да и предложа да я карам редовно, но незнам....доста си е ангажиращо. Таксол се влива всяка седмица. Ще си помисля, но ми е жал за нея.

А сега познайте! 😁 Изчистих, та блесна в нас и после ще се събираме с приятелката и ще ходим на пааартиии🤣 Определено си струваше теглото, което преживях. Сега се чувствам много по-пълноценен човек😊
Вие как сте?

Общи условия

Активация на акаунт