Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 867
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Бела, да ви е честит празника! Паднала си духом, защото преживяваш лични драми мисля аз. Стегни се! Знам, че е лесно да се каже, а трудно да се направи, но си го правила вече и трябва пак да го направиш🤗❤️💋 Иначе сексуалната тема си е за тук, защото тази болест и лечението убиват доста женско в нас. А жените като мен, които диагнозата не ги е сварила в щастливо омъжена идилия какво да правят? На нас изгубената женственост ни е повече дерт от на щастливо задомените. Хайде празнувай! Аз отивам да направя елхата вече, че утре и аз съм рожденичка (доживях го😊) и като ме диагностицираха обещах на вселената, че ако доживея ще празнувам този път. Та утре имам гости и ще удържа на обещанието си. Даже втори път ще празнувам (с друга компания) в събота😊

# 361
  • София
Тинтири,дано няма нищо притеснително и падането са е от кръвно,подхлъзване или нещо безобидно.Защо пък колоноскопия,по-скоро ЯМР на глава.

Тя е паднала по дупе явно. Опашката я боли и може да е счупена. И кърви от ректума. Колоноскопия със сигурност щели да правят, а вероятно и скенер, че не се виждало на снимката счупена ли е опашката или не

# 362
Ужас😑 Дано не е нещо страшно.

# 363
  • София
Ново двайсе. Хемоглобинът й бил 32 😭 Сега са направили повторно изследване. Преди биопсията всички изследвания й бяха идеални. Дано да е някаква грешка. Не е било чак толкова силно кръвотечението и вече било спряло каза. Възможно ли е за ден да падне толкова хемоглобина, не знам. Ще се побъркам!

# 364
Тинти, 32 е много нисък хемоглобин Shocked....Принципно, при кръвоизлив пада( на мен от вътрешен кръоизлив, след операция,беше паднал на 58 и веднага ми включиха кръвопреливане, после възстановявахме кръвта), та мисля вече трябва да са почнали с мерките по нормализирането му.....

# 365
  • София
При такива стойности на Hb кръвопреливане е задължително (това значи да я набавите).
Най- вероятно е имало някъде "теч" в стомах, черва, корем... Консултация с гастроентеролог е задължителна (+ гастро- и колоноскопия).
Най- безобидно и доказано ефикасно е да пие "билкова кръв" и  лекарствата, които изпишат де.
Успех! Да попаднете на точния д-р ви пожелавам!

# 366
  • София
Чакам да мине визитацията да видим какво ще кажат. Добре е изкарала нощта, но пак кърви Sad
Тя е с рядка група, в такива случаи искат същата, предполагам? Ако може всякаква имаме кой да даде, ако не ще плащаме и това е.
Ох, започна съвсем да ми се раздрусва всичко. Извинявайте, че ви занимавам, не е по темата...

# 367
По темата е, Тинти. Всички ви мислим и стискаме палци!

# 368
Бела, всичко ще е наред! А момчето ти да е живо и здраво и много да ви радва.
Тинти, мисля те! Имам добро усещане за проблема с майка ти, ще видиш.

# 369
Олив, аз спя идеално, не зарад спането мислех за трева, а заради страничните ефекти, ако вземе нещо да ме боли или пък да ми се гади.. Ама май ще си прибегна до изпитаните за това лекарства или пък ще търпя. Радвам се, че си взела такова решение и не знам някак имам чувството, че ще се окаже нещо безобидно. Пожелавам ти го!

Бела честит рожденик със закъснение малко. Да ти е жив и здрав, много успешен и да те радва!

Тинти, дръж се! Мисля те, знам че каквото и да кажем не можем да те успокоим, но моля те опитай да си по-спокойна заради теб и заради майка ти.

Марита, ти си ужасно секси, аз познавам поне 10 мъже дет въобще няма да ги спре, ни годините ти, ни детето, ни факта с диагнозата! Даже ще ги привлече.. Важното е ти да се видиш така както те виждат другите.

Относно депресиите, тея дни много хора са в депресия, май е няква предпразнична, такава подсъзнателна, че е края на годината, равносметки и такива неща. Аз също се подтискам и ми минават разни черни мисли. Как съм стара, болна и тепърва ще ставам и грозна.. Как не знам ще доживея ли до 50 с и да доживея как ще живея..че до сега нищо не съм направила като деца или пък кариера, та сега ли.. Обаче после си казвам и кво и да бях направила нещо сега щеше да се обезмисли, ако имах дете, щеше да страда сега.. Може би е по добре и може би след това ще направя всичко което мисля, че трябва. После пък си викам що да трябва? Важното е да сме щастливи..да има повече хубави моменти от лоши и най- важното пълноценно да изживеем хубавия, за да имаме сили за лошия.. А другото е преходно...
Още нещо щях да пиша, ама забравих. Напоследък много забравям и думи забравям..понякога на право съм пълен блокаж все едно леко припадам вътрешно.. Сигурно е от химията..нали?

# 370
От химията е. После се оправяш. И аз така забравях, най- вече имена...или на къде съм тръгнала, но с времето се оправих.
Тинти, дано да са се стабилизирали вече нещата. Ако Ви трябва кръв, можеш да пробваш и във ФБ групите- има група за безвъзмездни кръводарители, в тези по градове- също често пускат апели и обикновено се отзовават хора.

# 371
Ех, Тинтири....❤ баси безкрайния филм. Пиши какво става, чу ли..
Зори,  как си днес? 🍀 Временно неразположение да е и утре да си направиш манипулацията. А тази лява болка да не би да е яйчник, на хормонална основа..
Благодаря ви  за милите думи и пожелания. Да, Марита, май от там се почна при мен - от личните драми, мислих, че държа, ама не. Натрупаха се неща и така. Ще се измъкна, ако ямр е хубав се стягам и чак ще направя баклава за Коледа, ама ентусиазирано, ще точа корите даже.😁
Тони, сигурно от химията забравяш. Тази година ще си остана без равносметка, няма смисъл от нея. Без дълбоки мисли, само планове за хубави почивки за догодина.

# 372
  • София
Оф, грешка било!!! 124 й е хемоглобина. Падал, но все пак е в норма. Лошото е, че още кърви. Явно има кръвоизлив. Чак утре ще е колоноскопията.

Аз бях при нея и дотърчах да ме "приемат" утре за ексцизията. Екшън от всякъде!

# 373
Тинти, поне една лоша новина по-малко.Дръж се! Всичко ще е наред утре, само с изкарването на акъла да си останете, пффф

Ама Марита, ами Честит Рожден Деееен! Blue HeartBlue HeartBlue Heart
Много си хубава. Все по-хубава да си, заради онова пламъче в очите, което ти пожелавам да се разпалва все повече и ти дава живо, женствено излъчване. Дръж се здраво и продължавай така, малко и външен  фактор ти желая да се включи под формата на късмет и добра подреба на звездите за теб .Flowers Hibiscus Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 374
  • София
Марита,честит имен ден, красавице!Много здраве,щастие и щуротии.😁

Тинти,радвам се,че не са толкова зле нещата и да успея скоро да овладеят положението!Стиснати палчета и за теб утре!

Аз днес съм доста по-добре и мисля утре да ходя на хистерото. Вчера цял ден ме тресеше и накрая вдигнах и Т.Днес нямам ,остана болката долу(уж не било яйчник ,според гинеколозите,явно ще трябва да правя колоноскопия или поне консултация с гастроентеролог) и ми е малко замаяно,но то цял ден лежане вчера,та нормално.

Общи условия

Активация на акаунт