Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 531
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • София
0887388182 това е телефона на Поповска. Тя ще изследва пак ХЕР -а по друг метод (fish или cish ) ,за да види дали наистина е положителен. Онкокомисията ,с която работи Тина Киркова,е от Сити болница.Като излезе решение ,отивате на консултация с онколог ,където решите.Аз се оперирах при Василев,лекувам се в Надежда.Ако лимфните възли са зле ,май наистина е добре първо химия.Препоръчвам да си запазите още утре час за консултация с онколог,защото започват празниците и много ще се отложат нещата.Може да помолите и в Т.Киркова да ви включат в графика на Василев за операция.Така ще имате дата и ако се реши първо операция ,ще стане по-бързо,отколкото чак на 13.01 да ви записват.Аз така чаках хистологията миналата година и докато излезе,часовете се запълниха и от биопсията до операцията минаха 50 дни.Винаги може да се отмени този час после.

Аз съм добре,днес си останах у дома,но утре ще ходя на работа. Реших,да не взимам болничен.Още имам болки,но ще мине.Много съм щастлива,защото вчера управителката ми се обади и каза,че няма да работя на 25,26 и на НГ.Винаги съм работила на Коледа ,а тази година ще си бъда в къщи .Ура!🙂

Спиритчето и DZ  ми липсват напоследък!

# 421
  • София
[089 946 4443] Тереза Динева, това е сътрудничката на Поповска която работи в лаборатирията, тя ще еи обясни как точно да ги изпратите и т.н.
Зори радвам се че си добре и щастлива. И аз чакам почивката по празниците да си готвя и да съм си с децата.
Тинти, страшна си фурия. Хич не падаш духом, така и трябва.
Не съм ви кзала , че напоследък имам усещане за стеснени кръвоносни съдове. Усещам напрежение и по цялото тяло от врееме н време сякаш кръвта се иззстрелва по вената/артерията, не знам дали е така, преди го имах само на единия крак зад коляното а сега по целите крака. Казах в понеделник в болницата че мисля да правя пречистване на кръвоносните съдове, докторката каза да не бързам с диетите а да си изследвам холестерола първо. Бела какво се изследва за метаболизъм?

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 18:31 от Lagertha

# 422
Зори и Тинти радвам се че се възстановявате.
Днес мина моя втори диспансерен преглед. Тъкмо си свирках,че стана по-бързо отколкото първия път,доволна че минах ехограф на корем (бях при много позитивни лекар и сестра и те коментираха как спокойно ще си карам празниците)кръвните изследвания всичко в норма и след малко излезе туморния маркер 36 при максимум 25. Преди три месеца беше 25, тогава го възприех доста хладнокръвно беше се покачил малко (преди лъчето го бях изследвала беше 22  и си мислех че то е оказало влияние). Сега обаче ми се вижда доста и се притесних. Върнах се питах докторката каза че всичко друго ми е ок и ще чакаме да минат 3 месеца и следващия път ако е повече ще го мислим.... 
Само че аз няма как да издържа три месеца. Седя и се чудя цял следобед какво да правя . Да отида още утре да си направя туморен маркер евентуално комбиниран с още някой; или да изчакам др седмица за да минат няколко дни;или да мине месец и тогава(аз клоня към първия) Другото което мога да направя още утре -една рентгенова снимка на бял дроб. Другия ми вариант е да започна да търся да си направя все пак някакви образни изследвания ЯМР ПЕТ или някакъв скенер.
За туморния маркер знам,че се влияе от доста неща (имах напрежение и грижи покрай детето,че миналата седмица беше болно, имам и проблеми с някаква инфекция в устната кухина). Вие как давате кръв за маркера гладни ли?( аз сутринта хапнах и пих 2 кафета) 
Моля за съвет от тези които са били в подобна ситуация или какво бихте направили в това положение.

# 423
REN, аз бях точно в твоята ситуация с маркера. На диспансерен преглед се видя , че е 41, при горна граница на нормата 31. И мен така ме заблуди онколога, да съм чакала 1 месец и да го повторя, пък на теб три месеца, нямам думи ...какви са тези лекари не знам...Не чакай, аз честно казано се помотах, чудех се какво да правя, но не изчаках месец чак...цъфнаха проблеми в белият дроб и сега съм пак по химии. Не чакай въобще, направи образни на б.дроб, коремни, сцинтиграфия на кости и каквото там се сетиш друго. То стана ясно че ние ще си се оправяме....какви три месеца, тая изби рибата, на мен поне един казаха, но и той беше адски много...
Дано при теб нещата са ОК, и да е повишението от нещо друго, лаб.грешка, настинка, болен зъб...аз бях в перфектно здраве и не чувствах нищо, като стана тая беля, това е коварното на тази болест, пък и като се намери някой некомпетентен лекар и отиваш на кино...Стискам палци всичко да е на ред!

# 424
Рени, мила, съжалявам за това притеснение. Аз, доколкото се познавам също не бих могла да чакам. Можеш ли сама да направиш скенер на бял дроб и гърди? Дано пък да е от инфекцията в устата. Но пък да чакаш три месеца, ми ще се побъркаш. Прегръщам те.
Лагерта, не зная точно какво ще изследваме, тя ми даде направление, знаеш, че там са някакви кодове. Но спомена, че ще включва кръвна захар, холестероли, триглицеиди и някакъв инсулин, друго не знам.

# 425
  • София
REN,повтори го тези дни пак!Дано да е от инфекцията !Имаш ли доверие на тези от ехографа?Аз нямам никакво на тази в Надежда,даже и на онколозите казах,че е гола вода.Ходя си в 5-та градска.Тази от Надежда не видя нито камъка в бъбрека(12 мм),нито полип в жлъчката .
Ти правила ли си до сега скенер и сцинтиграфия?Другото,което се сещам- на едно и също място ли си правила ТМ?
 Стискам палци,да са напразни притесненията ти!

Аз пък съм решила да ходя на дерматолог ,заради едно червено нещо на крака,което седи от 2-3м и бенките,които са навсякъде. Отделно и на гастроентеролог,заради болката в ляво и жлъчката.Даже ТМ за дебело черво пусках миналата седмица.Не съм вярвала,че за 1г ще обиколя толкова лекари,колкото за 37г не съм.
 И все по празници изникват тези неща,човек да не може да им се наслади,само притеснения.

# 426
  • Другата България
Скрит текст:
REN,повтори го тези дни пак!Дано да е от инфекцията !Имаш ли доверие на тези от ехографа?Аз нямам никакво на тази в Надежда,даже и на онколозите казах,че е гола вода.Ходя си в 5-та градска.Тази от Надежда не видя нито камъка в бъбрека(12 мм),нито полип в жлъчката .
Ти правила ли си до сега скенер и сцинтиграфия?Другото,което се сещам- на едно и също място ли си правила ТМ?
 Стискам палци,да са напразни притесненията ти!

Аз пък съм решила да ходя на дерматолог ,заради едно червено нещо на крака,което седи от 2-3м и бенките,които са навсякъде. Отделно и на гастроентеролог,заради болката в ляво и жлъчката.
Даже ТМ за дебело черво пусках миналата седмица.
Скрит текст:
Не съм вярвала,че за 1г ще обиколя толкова лекари,колкото за 37г не съм.
 И все по празници изникват тези неща,човек да не може да им се наслади,само притеснения
.
Кой е ТМ за дебелото черво? Свободно може ли да се пусне? На гладно ли?

Когато на ММ туморния маркер се беше повишил ей така, от нищото същото каза и Великова в Сити-да изчака три месеца и да пусне пак, и ако отново има повишение, тогава да се мисли. Казвам го, защото явно е практика. Но и ние не чакахме, при него се оказа фалшива тревога всъщност, може и грешка на лабораторията да е, та е добре да се пусне още веднъж, за всеки случай.

# 427
  • София
СА 19-9 ,то май е и за панкреас.Не съм го изследвала на гладно.Като бях на диспансерен преглед ,им казах да ми го пуснат и него и ще си го платя.

# 428
  • Другата България
Благодаря. bouquet

# 429
  • Варна
Момичета, чета ви редовно. Да си знаете.Smile , но често нямам какво да напиша, затова не се включвам.
Искам да споделя с вас един линк. Там можете да намерите информация за всичко, касаещо вид, изследвания, стадиране и лечение на рак. Професор Щерев от Надежда го препоръча, като подходящ и точен източник на информация за моят рак на яйчниците.
https://www.nccn.org/patients/guidelines/cancers.aspx
Иначе, започвам с първият ми курс химио на 3-ти януари, в онкологията във Варна. С платина. И скенер ще има. Ще се разделя с косата си, на някой етап, та....запазих си час при фризьорката ми за супер късо подстригване.

# 430
Ами доста го претупват прегледа на коремните органи. Няколко бодвания на 2 -3 места и това е. Аз мислех след 2-3 мес да си направя някъде. Утре ще ида до онкологията там да пусна маркер и като излезе ще видя какво. Много мразя когато ми се случи нещо такова по празници че да няма кого да намериш. На всички ли тум маркери са ниски и далеч от нормата. Момиче което октомври си е правило в диспансера заедно бяхме на лъчето и на нея и е бил 35 но тя е правила всички образни изследвания и не го е повтаряла ,а юли в онкото и е бил 25. На мен нищо не са ми правили понеже моя е ин ситу и като видят все едно печалба от тотото съм ударила. Даже в началото на месеца бях при Гаврилов преди това ме беше хванал канапа яко и на още двама мамолога. И той каза след 6 мес само тум маркер и ехо на черен дроб нищо повече нито снимки нито сцинтиграфии.

# 431
  • София
Здравейте, аз също бях на диспансерен днес с Рени. Видели сте я на срещата, че тя е най-милото и усмихнато момиче! Моят тм също е по-висок от предния път - преди три месеца беше 16 и нещо, а днес излезе 19,6. Все се надявам, че са им по засилени реактивите или и аз не знам какво. Също така много ми се иска да вярвам в преценката на докторите, още повече, че при Рени всичко е хванат във възможно най-ранен стадий. Рени, сестро, я отиди утре да си пуснеш пак тм и направи една снимка на бял дроб да си спокойна, но не забравяй, че и професор ето те е гледал съвсем скоро.

# 432
Тита, не бързай с подстригването. Моята коса се запази. При платина обикновено не пада.  Като почне химията ще си я следиш - почне ли да пада на снопове - може би ще падне, но има вероятност да не стане така и то голяма вероятност. Каква ще платината, знаеш ли - карбоплатина, оксалиплатина или цисплатина? А втория препарат, обикновено ги комбинират и колко курса ти назначиха? Всичко ще е  наред. Звучиш повече от добре.

# 433
Така ще направя пък дано утре резултатите са в норма. Интересно ми се стори че на няколко места днес пишеше че тум маркер не се взема след палпация. (При мен беше точно така днес дано да е от това ама пък толкова много дали)
Лека нощ на всички

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 21:54 от REN!

# 434
Рени, някъде в темите бях чела за ТМ над норма при червена  инфекция. Да заспи бебето и ще го потърся. И още ако имаш миома или нещо такова май пак се вдига.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 22:44 от boni 623507

Общи условия

Активация на акаунт