Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 527
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Да прочетох за нерачешките основания. Скоро бях на гинеколог фуликулната киста е изчезнала. За хепатит прочетох ама незнам да имам. Може при кисти и мастопатии аз имам някакви такива но три мамолога не ги смятат за нищо . Може от тях евентуално да е ама трябва ли да ги правя нещо никой нищо не ми каза на прегледите после видях че пишат за такива работи. От стрес сега да не ги преобразувам.
И на мен днес не ми казаха нищо за моите камъчета в бъбреците , не са ги и написали явно хич не ги вълнува а питат за съпътстващи заболявания.
Аз във форума съм чела в доста старите теми че лекарите не го признават когато не е повишен повече от два пъти тоя маркер.

# 436
  • София
Рени, стискам палци притесненията да се окажат напразни! ❤️❤️❤️

# 437
  • София
Да припомня че завишения тм е знак за наличие на метастази, ако е първоначален тумор не повишава стойностите. Поне така ми казаха. Което е много зловещо. Как фа разбееш че имаш рак. Не можа да се изследваш за щяло и нещяло, и дамо по лекари да ходиш......
Рени силно се надявам и вярвам че ще се окаже нещо нерачешко, а и наистин не е много завишен. Моя приятелка така и беше малко над границата и докторката и каза че бих се тревожили ако стойнистите са в пъти завишени и наистина наследвашия месец бяха спаднали нивата.
Днес не ми е ден и не ми се пише друго. Изморена съм, недоспала и изобщооо.....

# 438
Здравейте аз чакам резултат все пак си пуснах тум.маркер. Видях професора каза след месец да го изследвам, каза че сигурно е някаква инфекция като му казах за зъбите каза че  е сигурно от тях. Говорих и с лъчетерапевтката каза че не би трябвало да е нещо рачешко, защото нямам никаква инвазивна компонента. Всички са на мнение,  че трябва да се проследи.
Резултата излезе  по-нисък е от вчера 30. Ще го проследя след нова година пак а сега ще търся зъболекаря.
Благодаря на Бони за неизменната подкрепа днес.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 12:18 от REN!

# 439
Здравейте момичета, поздрави от Турция!
Не можах да спя толкова време докато взема това решение, но все пак везните се наклониха към Турция.
Направих конферентна връзка с лекарите и те потвърдиха, че няма да имам никакви странични ефекти в краткосрочен и дългосрочен план. Утре ми е 8-та процедура, чувствам се отлично и след нея си тръгвам за България, в неделя пак се връщам в Турция, но с цялото семейство.
Много от Вас няма да одобрят моето решение, но така реши семейния съвет, а и интуицията ми.

П. П. Някой, ако има поръчки за лекарства, които мога да му донеса от тук, да не се притеснява и да ми пише /вече взех на една приятелка за кръвно/

# 440
Поздрави на всички Ви силни дами!
Днес съм малко с по -ведър дух. Когато усетиш, прочетеш подкрепата, положителните послания и доброто ти става много  топло на сърцето. Благодаря на всички Ви за помощта и съветите.
Поповска е извън страната, ще изпратим материала направо в Цибалаб, ще го изследват  и , когато тя се вътне след НГ ще го разчете - та резултат чак тогава. Но да, по тези хубави празници за жалост от рано всички изчезват . Това ми беше голямо притеснение да не се наложи по празниците да търсим специалисти за консултация , но каквото такова.
На сестра ми са й препоръчали д-р Койнов от 2-ро онкологично отделение в Сердика. Ще се опитаме да си запишем час при него.
Радвам се на добрите мнения тук, че се чувствате по-добре, но съвалявам за тревогата на Рени - не е лесно да те чопли такава мисъл и да не знаеш какво би могло и как да го проследиш. Но при условие, че всички казват колко неща влияят на ТМ  си мисля, че не бива толкова да те плаши.

# 441
Лагерта, ❤
Рени, това са добри новини. Успокявай си сега. Примерно след празниците пак можеш да си проследиш ТМ за твое успокоение.❤🍀
Руми, радвам се, че действаш по въпроса и процедурите вървят. Няма кой да не одобри твоето решение. Всеки има право да избере кое най-доброто за неговото здраве, преценяйки и финансовата страна. Тук изразихме мнение, но крайния избор е твой и като такъв е правилен, защото вътрешната убеденост и успокояване не са за подценяване. 🍀😊 От Турция знам, че има едно лекарство от рода на нашите фервекс и подобни, при грипни истории много добро и вълшебно, според мои близки дето са го ползвали. (Аз не ползвам) Казва се Аферин форте и било за около 2.50 лв.кутийката с два блистера. Само информативно споделям, ако те интересува да си вземуш.
Сияна, 🍀😊

# 442
Благодаря unabella:)
Ще имам предвид за лекарството... всъщност направо ще си го взема

# 443
Здравейте, Рени надявам се това да е фалшива тревога и всичко да е наред.
Аз тея дни съм сдухана, косата почна да пада на снобчета..още не съм плешива, но на там е тръгнало. Мислех, че съм подготвена психически, ама явно не съм.. Чакам си перуката и ще се обръсна, защото сега на всяко снобче плача, а не искам за богаааа. Знаех че ще стане така, защо ревааа мислех че съм по-силна вече.. Confused
Иначе съм добре, всичко ми мина кисилини, изпръхналост на езика и устата.. И след 8 дни пак, от начало... Майка ми е по-добре в болница е..щяла да умре казват, дробовете са й мн зле казват.. Палмолог трябва да търся сега за нея.. Да ми препоръчате някой, ако знаете..?
Коледа идва, а никак не ми е коледно, чак се дразня на приповдигнатото настроение на всички за това не излизам, да не ми се напомня реалността, която за момента не е моя.. Може би бъркам не знам.. Пак съм в дупка явно, но поне сега знам, че все някога ще изляза от нея..
Леле ужасно е това с косата..как се примиряваш с това Sad

# 444
  • Плевен
Не се примиряваш, преживяваш го...За мен най-гадното беше именно това- да виждам, че пада изведнъж по много...В момента, в който прекарах ревейки и събирайки косата си на снопчета от земята, се обадих на фризьорката и отидох да ме подстриже 2номер. Сега е зима, подстрижи се мноого късо, сложи си шапка, докато дойде перуката и си готова. За добро е, всичко ще е наред! Гуш от мен!

# 445
  • София
Тони, имам пулмолог, но от утре го няма, излиза ваканция, след НГ ще преглежда. Ако искаш, пиши ми да ти изпратя координати.
Косата ще порасне, спокойно, но пък нищо не пречи да си поплачеш - обикновено помага.

# 446
  • Варна

Леле ужасно е това с косата..как се примиряваш с това Sad

Тони, прегръщам те с най-топлата си прегръдка. Не се примиряваш. Аз също очаквам този момент и знам, че няма да съм се примирила. Обаче знам и че има страшно много Слънце и звезди вътре в мен, заради които ще мина и през това. И ще се науча да се обичам каквато съм.. дори и да не се чувствам прекрасна. А всичко това утре ще бъде минало.
Поздравявам всички ви с тази песен.

# 447
  • София
Тони, мила, тука всички сме го преживяли това. И въобше не си мисли, че по-малко от теб сме се тръшкали. Аз например едно косъмче не отрязах, но на всяко ресане сърцето ми в кръв се обливаше. Да имаш коса до под кръста, гъста, руса, и всеки път като се решиш, на пода слой косми колкото малка възглавница... мамка му, нищо от останалите рачешки работи не ме е потресло толкова. Така че, може би наистина е по-добре бръснача, и наведнъж приключваш с трагедията, след това започваш чакането на новата коса. На мен започна да ми расте след 4-та вливка. Реването не е проблем, даже действа разтоварващо и отмива натрупаните негативни емоции, така че плачи си, когато ти дойде, не се въздържай. По-страшно е да не можеш. Дали защото така съм се стегнала вътрешно, че и сълза не мога да изцедя, но трупам напрежение, и ако я нямаше котичката ми да ме разсмива, радва и да ми релаксира душичката с мъркане, не знам докъде бих стигнала. А за майка ти съжалявам много, че се случва така, а още повече съжалявам, че се случва в най-лошия за теб период.  Кураж, мила, наистина ще ти трябва. Аз загубих майка си млада, и разбирам отлично тревогите ти. Но дано се намери за нея лечение,  пробвайте всички възможни начини! Искрено ти го пожелавам.

# 448
Ох мила Тони❤️😔❤️ И аз мислех, че съм подготвена, но шокът ми беше голям. Махай я тая коса сега! Аз изобщо не чаках. Още с първото снопче на момента я обръснах. Да се гледаш час по час все повече заприличваща на живите мъртви няма как да си напълно подготвен. Пощаади се и ти от това. С нула номер коса се преживява по-лесно. Ох заболя ме сърцето. Ще мине Тони! Ето за мен започва вече да се размива и да прилича на лош сън. Все едно не се е случило на мен.

Не ви чета много осторожно тези дни, а днес хич. В стресове съм още и аз, но нещо за страха бяхте писали вчера май. Че оставал завинаги. Аз да ви кажа този страх си го имах от преди това. Бях обсебена от тази тема😔 Много се страхувах да не ме хване рак. Познайте как се почувствах като ме хвана. Този страх наистина няма да изчезне, но май съм свикнала с него. Даже май ще е и по-слаб, защото попретръпнах.

# 449
Момичета, ще задам един леко тъп може би въпрос. Възможно ли е по рентгенова снимка да се сгреши и вместо рак да се постави диагноза пневмония? На снимка се вижда петно, кръвните не са ок, няма кашлица, само температура 37.4 - 37.6 и то не непрекъснато. Диагноза - пневмония без засегнати бронхи. Но може ли това петно да е всъщност друго? За гърдата ми казаха, че ясно си личи, даже ми го показваха - звездовидната форма и светещите участъци от мамографията. При бял дроб подобно ли е?
Мразя  я тази година, ужасна! На 01.01. 2019 бях на погребение.... Не съм суеверна ама край нямат гадостите...

Общи условия

Активация на акаунт